Audrina | Komentáře u knih | Databáze knih

Audrina Audrina komentáře u knih

Tři ženy Tři ženy Lisa Taddeo

U téhle knihy jsem byla před samotným čtením zvědavá, jaká bude. Recenze, které jsem na ni četla byly totiž veskrze pozitivní, kdežto komentáře zde mluvily o opaku. Za sebe ale musím říct, že mě kniha rozhodně nezklamala.
Líbilo se mi, jak jsou pocity ohledně vztahů/lásky/sexuality v knížce popsány. Otevřeně si myslím, že spoustu podobných emocí v sobě drží mnoho žen, ale otevřeně je nikdy neřekneme, protože se to nehodí...zároveň je na knížce hodně znát, že se odehrává v celkem puritánské Americe. Spousta událostí tak pro mě byla opravdu nepochopitelná. Skvěle to vystihuje následující věta: "Všichni tak řeší, že jsem ztratila panenství a přitom jsem pouze ztratila panenství"

13.02.2020 5 z 5

Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Líbila se mi změna prostředí a celé to najednou dostalo celkem dobrý spád

27.12.2019 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Po letech jsem se vrátila k Vampýrské akademii i k tomuto pokračování a i po té době se mi tahle série líbí víc než původní příběhy. Bude to zřejmě pro mě sympatičtějšími hrdiny, kteří se musí popasovat s novou várkou nebezpečných úkolů

27.12.2019 5 z 5

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Vždy když se vracím k sériím, které jsem četla ve svých mladých letech a jsou především určené pro náctileté publiku, říkám si, že většinu problémů hlavních hrdinů by vyřešilo, kdyby si spolu sedli a vše si vyříkali. Na druhou stranu, o čem by pak celá knížka byla? :)

29.09.2019 3 z 5

Iko Iko Marissa Meyer

Na komiksy moc nejsem, ale tohle bylo skvělé čtení

13.08.2019 5 z 5

Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Jako doplnění celkového příběhu se jedná o velmi dobrý nápad. Bohužel, ne všechny povídky mě úplně zaujaly a moc jsem nechápala jejich celkový smysl. Každopádně ta závěrečná byla opravdu nádherná

13.08.2019 4 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Výborné zakončení celé série. Měsíční kroniky jsou moji srdcovkou, i když nejsem primární cílová skupina. Obdivuju s jakým citem a pečlivostí autorka do příběhů zakomponovala osudy tradičních pohádkových postav a zároveň ho nakombinovala s úplně novým světem. A ten pohádkový konec je jen třešničkou na dortu

13.08.2019 5 z 5

Sbohem, Viktorie! Sbohem, Viktorie! Cynthia Harrod-Eagles

Musím říct, že tento díl mě opravdu nebavil. Přišlo mi, že se tam vlastně nic podstatného nestalo, neustále se jen řešili každodenní starosti, které pro mě ale absolutně nebyly zajímavé.

17.03.2019 3 z 5

Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Veškeré dětské příběhy se mi hodnotí velice těžko, jelikož na ně nahlížím jako dospělá a nikoli dítě. Srovnávat proto cokoli s Harrym Potterem, který bezesporu patří k mému dětství a tím pádem ho vždy budu vnímat jinak, a jinou dětskou knihou, se nedá.
Nikdyuš je bezesporu velice dobře vykreslený příběh se zajímavou zápletkou a sympatickými hrdiny. Pouze závěr mi přišel zbytečně uspěchaný. Určitě si ale přečtu pokračování.

05.11.2018 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Zřejmě nejslabší kniha od Flynnové, děj byl lehce předvídatelný. Vlastně celou dobu čekáte až se vám vaše teorie potvrdí. Hlavní hrdinka byla protivná a silně nesympatická. Upřímně nechápu důvod labilních hrdinů v krimi románech.

03.08.2018 4 z 5

Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Ze začátku mi trvalo déle než jsem se do knihy začetla, ale pak už se příběh četl jedním dechem. Novelka krásně vysvětlí původ některých postav a připraví čtenáře na závěrečný díl. A hlavně přiblíží Levanu, kterou jsem si skoro oblíbila a hlavně díky tomuto příběhu spíše dokážu pochopit její jednání

02.07.2018 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Asi zatím nejlepší díl série. 600 stran uteče jako voda, hlavně díky tomu, že se postupně střídají příběhy všech dosavadních hrdinek. Nejvíc jsem milovala Cress a její poblázněnost, s kapitánem Thornem tvořili dokonalý pár.
Jsem hrozně zvědavá, jak se celý příběh uzavře.

19.05.2018 5 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Celá série je taková oddechová, spíš pro mladší slečny. Třetí díl celkem šel, děj rychle ubíhal...vraha jsem sice tušila od samotného začátku, ale dalo se to.

28.03.2018 3 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Musím říct, že mi kniha absolutně nesedla. Prokousávala jsem se jí asi tři týdny a ještě jsem ji musela proložit jinými příběhy. Celou dobu jsem se vůbec nedokázala začíst, přišlo mi to strašně málo dějové a zbytečně natahované. Vymyšlený svět byl zajímavý, ale hlavně ze začátku jsem se v něm ztrácela

24.03.2018 2 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Nebavilo mě to, zbytečně rozvleklé a zdlouhavé. První díl byl něčím zajímavý, druhý o dost slabší. Obecně je série určena spíš pro mladší čtenářky

03.03.2018 3 z 5

Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Styl Vondrušky mi sedí, líbí se mi, jak skvěle dokázal čtenáři přiblížit postavy, o kterých máme jen málo informací. Je jasné, že to člověk musí brát s rezervou, ale například příběh Anežky české byl pro mě plný informací.
Obecně pro mě Přemyslovci zůstávají zajímavými osobnostmi, které dokázali pozvednout české království, které po nich už jenom upadalo

11.02.2018 4 z 5

Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Oldřiška Ciprová

Knihu jsem četla kvůli knižní výzvě na tento rok. Není to nic přelomového, spíš taková jednoduchá červená knihovna, ale jako pohodové čtení na večer je to super

13.01.2018 3 z 5

Zbožňuju Vánoce Zbožňuju Vánoce Lindsey Kelk

Knížku jsem četla bez předchozí znalosti série a moc se mi líbila. Určitě patří k těm knihám, které mají předvánoční atmosféru, ale zároveň řeší i něco jiného. Angela mi přišla dost blízká, a i když se občas chovala trochu nelogicky, čtení jsem si užila

23.12.2017 4 z 5

Růže & dýka Růže & dýka Renée Ahdieh

I když je pravda, že jsem YA příběhů už odrostla, občas se k nim ráda vracím. Druhý díl příběhu nebyl špatný, ale občas jsem měla pocit, že se kniha neskutečně táhla a někdy to na mě bylo až překombinované. Nic z čeho bych si sedla na zadek, ale v rámci svého žánru to špatné nebylo

26.11.2017 3 z 5

Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Nebyla jsem si úplně jistá, jak se mi kniha bude líbit. Přece jenom její cílová skupina se bude nacházet níž než je můj věk. Ale překvapivě se mi příběh líbil. Miluju příběhy z Tisíce a jedné noci a kniha mě dokázala zanést do arabského světa. Určitě se těším na pokračování.

19.11.2017 4 z 5