axspevak axspevak komentáře u knih

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Mam tuhle serii strasne rada,ocenuji osobni dejovou linii vysetrovatelu a doufam,ze pribeh jeste nekonci.Vraha jsem sice odhadla spravne,ale na napinavosti to neubralo.Super cteni.

27.06.2021 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Bylo to jako sedet s Tomem v kavarne a povidat si o jeho zivote.Je to velmi ctive napsane,stranky samy ubihaji.Doporucuji vsem fanouskum HP,zase trochu vic nahlednete do zakulisi filmu.

13.11.2023 5 z 5

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Obavam se,ze tady me znama dvojka na dalsi dily nenamotala.Vubec se mi netrefili do vkusu..nuda..nuda

04.01.2024 3 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Rikam si jestli je to vubec nejhorsi kniha,kterou jsem kdy cetla.Byl to totiz darek,a s uctou k darujicimu jsem ji proste musela precist...docist...pretrpet. Tohle byla proste splacanina zatrpkle zeny s chorou mysli a presne tak to taky bylo napsane.Dlouhe souveti,tak typicke pro pani Trestikovou.Jenze tady navic k tomu v jedne vete nekolik myslenek,zprehazenych,zmatenych.Tohle ne,jsem rada,ze uz to mam za sebou.Kniha neni o nicem nez o sebelitosti a sebeobvinovani clenu jedne domacnosti navzajem.Pribeh vede od nikud nikam,ode zdi ke zdi,plny blabolu,bez konce.Zbytecna kniha.Pardon.

05.01.2021 1 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Tahle kniha ma vse,co od dobre knihy ocekavam.Chytre promyslenou a hlavne dotazenou zapletku,kladase,zaporaky,trochu romance,trochu vtipu a dost drsnych vrazd.Fieldsova je za me fakt dobra!

13.11.2019 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Na muj vkus to bylo opravdu drasticke,velmi podrobne popsane vrazdy,chvilemi se mi zdalo,ze se vlastne ani moc nevysetruje jenom se ceka,co za vetsi drastarnu jeste autor vymysli.V knize se vubec neresilo nic jineho nez vrazdy,v jinych krimi romanech se clovek seznami s pozadim zivota vysetrovatelu..tady mozna moje chyba,ze to je moje prvni autorova kniha?Nicmene celkovy dojem supr,zapletka mi dava smysl.

05.11.2023 5 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

Napinave od zacatku do konce,dej svizne ubihal a jako bonus detailne popsany odporny vzhled pachatele,ze me strasil ve snech.Takove knizky mam rada :D

04.01.2023 5 z 5

Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Na to,ze se clovek prokousaval 400 stranami zapletek a vysetrovani,tak mi konec a rozuzleni prislo uspechane a nektere veci mi prisly nevysvetlene.Citim se malinko osizena.A jeste ke vsemu mi bylo hned jasne,ze to je tento pachatel,hned jak o nem byla v knize zminka,takze pro me to ani nebylo napinave. Za me zatim nejslabsi dil serie.

24.12.2023 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Pro me osobne docela tezka a surova cetba.Knizku neslo odlozit,stridani vypravecu nenechalo ctenare vydechnout,napeti se dalo krajet celou knihu.Uprimne doufam,ze bude pokracovani,i kdyz jsem z toho pribehu vlastne tak zdrchana,ze ani nevim,jestli bych dalsi hruznost unesla.

17.10.2022 5 z 5

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Bylo to krasne inteligentni dilo,ktere me strasne bavilo.Lec uprimne se nedokazu zbavit dojmu,ze se mi spousta veci vlastne nespojila,hodne jsem toho nepochopila a detaily mi unikly. No nejsem na to pysna,ale stalo se.Asi bych to mela precist jeste jednou a treba do sebe tripky skladacky zapadnou.Kazdopadne kniha je neotrela,nuti premyslet a tak doporucuji.

13.02.2021 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Jsem nadsena,nemam co vytknout.Konecne zase neco neodlozitelneho.Vse logicke,vysvetlene,tak to ma byt.Na to,kolik knih uz toto duo vydalo,jim teda rozhodne dech nedochazi.Pristihla jsem se,ze v nekterych momentech jsem se bala tak,ze mi rychleji busilo srdce a to je presne to,co chces! :)

18.01.2021 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Pro me vylozene oddechovka,neurazi nenadchne.Mam radsi propracovanejsi zapletky,vic postav,vic dejovych linii.Ale jako zabava na tri vecery,vlastne proc ne.

09.09.2020 3 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nektere pasaze pekne promyslene a originalni,ale neco zase tuctove a predvidatelne. Myslim, ze mi ani vysetrovatelka Fosterova z jeho predchozich knih k srdci neprirostla. Tak nevim.
SPOILER
Osobne mam uz po vsech prectenych thrillerech trochu averzi na to,kdyz si vrah vybira obeti z rad vysetrovatelu a jejich rodin.Je to uz ohrane a vzdy to s nimi stejne nakonec dopadne happy endem,protoze tezko umre hlavni postava,kdyz to ma byt 1. dil nove serie ze ;)

30.01.2020 3 z 5

Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Jako milovnik thrilleru mam radsi komplikovanejsi zapletku. Tohle bylo pruhledne,od zacatku jsem vedela,kudy se bude dej ubirat.Nic me neprekvapilo.Bylo to tak strasne tuctovy,mrzi me,ze jsem podlehla masivni propagaci.Podobny namet ma kniha Nesmirny od Jussi Adler Olsen a ta byla oproti tomuto dechberouci.

08.01.2020 3 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Nemam co vytknout,tohle mi dokonale sedlo!

04.10.2019 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Docela zdarile dilo.Na to,kolik uz se toho napsalo opravdu originalni zapletka.Ale od odhaleni vraha jsem ale cekala vic,tenhle byl pro me malo uveritelny.

05.09.2019 3 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Clovek si tak nejak najednou zacne vazit toho ze proste muze v klidu zit a jen o tech zverstvech cist a moct kdykoliv prestat a vsemu uniknout.
Opravdovy klenot,takhle kniha.

09.07.2019 5 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Ja mam tuto autorku velmi oblibenou a vse od ni mam prectene,tento dil me nezklamal,jen ten dej me nebavil tolik, jako ty predchozi.Kazdopadne ten konec mi vyrazil dech

23.07.2023 4 z 5

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Cim vic se blizil konec,tim zbesilejsi byl dej a stavala se z toho slatanina,jako kdyby tam autor za kazdou cenu musel vmacknout jeste trochu desu a bizarnosti..mne se ta divocina vlastne nelibila.

05.11.2020 3 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

V polovine cteni Sovy jsem si sla koupit dalsi dil,Clonu.Protoze mne proste sedi styl psani tohoto autora,kratke kapitoly,kazda z pohledu nekoho jineho a na konci se vse prirozene propoji a vam vse docvakne.Elegantni.Takze ja jsem nadmiru spokojena a jsem rada,ze jsem negativni komentare predem necetla.

06.09.2020 5 z 5