Azmodan | Komentáře u knih | Databáze knih

Azmodan Azmodan komentáře u knih

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Kniha jako taková špatná není, v podstatě začátek všech dobrodružství a i následných počítačových her. Škoda jen, že se autor pořádně nerozepsal o podstatě zaklínačů, původu, vzniku, hlouběji nezabrousil do jejich úlohy na tomto světě a do jejich výcviku a přeměně z lidí na mutanty.

25.08.2018 3 z 5

Carpe Diem I. Carpe Diem I. Robert Fabian

Tento typ knihy mi chyběl v sérii Zaklínač od Sapkowského. Kniha pojednává o tom, jak se z (ne)obyčejného muže stane elitní zabiják. Je tam také nějaká akce a ne jen výcvik. Kniha je zajímavá a určitě se dá přečíst. Jen neudělejte tu samou chybu co já a nečtěte "Mariňáky" jako první knihu. Budete pak mírně zklamaní...Přesto knihu mohu doporučit. Možná jednou napíšu "přečteno ve správném pořadí buduje atmosféru a kulisy ke grandióznímu finále!". Ale tak daleko zatím nejsem :o)

02.05.2018 4 z 5

Nacisté: Dějiny varují Nacisté: Dějiny varují Laurence Rees

Pokud dějiny varují můžou nás také donutit přemýšlet. Přemýšlet nad tím, jak se opakují. Jak je hladovění, otrocká práce a lhostejnost stále zastoupená v naší společnosti. Přemýšlet o tom, jak by jsme se sami zachovali v podobných situacích a jak by jsme se s nimi vyrovnali a jak v nás jsou přes veškerou civilizaci zakořeněny stará evoluční paradigmata - přežít a přežít snadno. Kniha je unikátní také obsahem rozhovorů s účastníky oněch událostí, které otřásají našimi emocemi ještě dnes.

27.12.2017 5 z 5

Prípad Charlesa Dextera Warda Prípad Charlesa Dextera Warda Howard Phillips Lovecraft

Není to špatné, a kdybych to četl jako první tak bych byl i mile potěšen. Je to klasika od tohoto autora, nepotěší a neurazí.

11.12.2017 4 z 5

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Příběh klasický a snad právě proto jsem po něm sáhl očekávaje líčení temných stran lidské duše a také temného Londýna. To první se konalo, to druhé (bohužel) ne. Příběh silně připomíná díla H. P. Lovecrafta. Má to ten styl, to tajemno, jen veškerá hrůza nestaví pouze na slovech "nezměrný, prastarý" a "hrůza". Ale já mám tyto příběhy rád a i když se to může zdát divné, pro mě je to (vloženo mezi detektivky od Nesba a příběhy skutečných lidí z minulého století) příjemné zpestření i relax. A právě proto bych tento příběh doporučil. Není to nic, co by jste četli 2x, ale pokud člověk chce, najde si tu duševní sílu a čas dá se nad tim i na dlouho zamyslet. A pobavilo mě to, že mi dr. Jekkyll a mr. Hyde připomíná do značné míry "příběh" Bruce Bannera a nikoho menšího než Hulka :o) (ano, to zelené monstrup), a na druhé straně nechápu, kde přišli autoři filmu Van Helsing na ztvárnění jaké tam bylo :o) prostě je to občas opravdu úsměvné :o)

20.10.2017 4 z 5

Podivuhodný případ dr. Jekylla a pana Hyda / The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde Podivuhodný případ dr. Jekylla a pana Hyda / The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde Robert Louis Stevenson

18.10.2017 4 z 5

Nahý bůh III: Víra Nahý bůh III: Víra Peter F. Hamilton

Ještě v polovině knihy jsem si říkal, jak chce celý příběh autor ukončit. A ono se mu to vážně podařilo. Závěr asi nebyl tak šokující, jak jsem očekával, přesto byl velmi zajímavý a důstojný myšlence, která je hlavní příběhovou linií.

Celkově bych dílo hodnotil jako zdařilé a nebál bych se ho doporučit ostatním. I když si myslím, že spousta linií v knize být nemusela a celá série mohla mít i polovinu stran. Co nikdy nesklamalo byla příběhová linie Jozueho. Naopak například Valisk mi přišel opravdu jen na zaplácnutí místa.

Osobně si myslím, že stačí přečíst první knihu poruchy reality, druhou knihu alchymisty a třetí knihu nahého boha :o) Ale kdo by to dělal, že? :o)

05.12.2016 4 z 5

Led Led Pavel Korněv

Prostředí mi připomíná fantasy prostředí zaklínače, amulety, kouzla, vlkodlaci...jen ty vlkodlaky nezabíjíte stříbrným mečem ale kalašnikovem.

Kniha na mě působila jako sbírka příhod splácnutých do jedné knihy. Akce střídá akci a tak to občas dobře utíká, jen to (ne)plyne od nikud nikam a občas jsem měl pocit, že autor psal jen proto, aby psal.

Závěr pak připomíná kapitolu, při jejímž psaní vydavatel vytrhl autorovi knihu z ruky se slovi "už píšeš dlouho, vydáme to" a na argument, že to ještě není dopsané prostě nereagoval.

Kniha úplně špatná není, nicméně v seznamu mnou doporučených knih by určitě nefigurovala

02.12.2016 3 z 5

Džihád!: Tajná válka v Afghánistánu Džihád!: Tajná válka v Afghánistánu Carew Tom

Téma dobré, čtivost taky, jen je to takové nedechberoucí a občas uspávající. Ale ono to tak asi bude (myslím v reálu). A člověka nakonec napadne myšlenka, jestli si ty dnešní problémy tak náhodou nevytvořil trošku uměle sám...

14.11.2016 3 z 5

Rudá můra Rudá můra Sam Eastland (p)

Zajímavý počáteční nápad, předvídatelné pokračovaný a očekávaný závěr. Není to špatně, ale silnější příběh než v Rudé Sibiři nečekejte.

10.09.2016 4 z 5

Rudá rakev Rudá rakev Sam Eastland (p)

Na rozdíl od prvního dílu to má zajímavé téma a zajímavý příběh. Zajímavé vzpomínky na roky strávené v gualgu. Zbytečné vzpomínky na cara, je jich naštěstí málo...

18.08.2016 4 z 5

Koncovka Koncovka Frank Brady

Knihu jsem nečetl, protože mě odradily komentáře níže. Pokud by si však někdo chtěl přesto přečíst vynikající knihu o Fischerovi a jeho životním příběhu doporučuji 4. díl "Moji velcí předchůdci" od G. Kasparova.

18.08.2016

Nahý bůh II: Útěk Nahý bůh II: Útěk Peter F. Hamilton

Pořád nesměle spějeme ke konci, a kde je bůh? Nikdo neví...

06.07.2016 3 z 5

Neutroniový alchymista, část 1: Sjednocení Neutroniový alchymista, část 1: Sjednocení Peter F. Hamilton

Pro mě naprosto nejslabší kniha ze všech. Asi to tam muselo být aby se poupě celého světa rozvinulo do plné krásy. Nicméně pokud bych někdy za 15 let uvažoval, že suto ságu znovu přečtu, tuto knihu bych určitě vypustil. V podstatě v ní pro mě nebylo nic zajímavého a dokonce ani příběhy Jozueho (kdyby tam byly snad bych si aspoň jeden pamatoval...)

06.07.2016 2 z 5

Porucha reality, část 2: Expanze Porucha reality, část 2: Expanze Peter F. Hamilton

Svět jako takový se mi líbí. Nekonečné střety a expanze posedlých už ne. Celým tím vším se táhne jako červená nit zajímavá myšlenka, na jejíž vyvrcholení stále ještě čekám. Nicméně toho balastu co je všude okolo by mohlo být pro mě daleko míň (a například Norfolk by pro mě nemusel být vůbec). Co mě ale nutí číst jsou příbehy Jozueho a touha po tom zjistit jak to vlastně všechno dopadne. Co se za tím vším vlastně skrývá za hlubokou fylozofickou, lidskou, teologickou a galaktickou myšlenku.

06.07.2016 4 z 5

Porucha reality, část 1: Zjevení Porucha reality, část 1: Zjevení Peter F. Hamilton

Líbí se mi, jak se to rozjíždí. Začne to střetem a pokračuje kolonizací. Bohužel se neustále dokola omílají konflikty s posedlými a to mě do nekonečna nudilo. Příběhy Juzueho jsou vždy perfektní, naopak pro mě bylo utrpením číst o Nové Kalifornii, Norfolku a tomu podobných příběhů...

06.07.2016 4 z 5