babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Záhada zlatodolu Záhada zlatodolu Zuzana Koubková

no, zdá se mi, že Zdíkovy příběhy jsou čím dál slabší; tak snad další díl bude lepší ;-)

28.04.2020 3 z 5

Ostrov detí Ostrov detí Per Christian Jersild

četla jsem už tenkrát, když vyšla - a líbila se mi; neprohloupí nikdo, kdo si ji přečte i dnes;

26.03.2020 4 z 5

Růže smrti Růže smrti Arnaldur Indriðason

myslím, že v téhle sérii pokračovat v dohledné době určitě nebudu; čekala jsem něco jiného, dostavila se nuda...

10.01.2020 2 z 5

Pomsta Pomsta Ellis Peters (p)

škoda času....

26.12.2019 2 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

pro mě dost zklamání; předpokládané vyústění bez překvapení, novodobá linka navíc taková odbytá a nijaká;

22.12.2019 3 z 5

Vyzvědačka Jeho Veličenstva Vyzvědačka Jeho Veličenstva Hana Whitton (p)

dotaz pro ty, kteří četli: nejde o totožnou knihu, která již byla vydána v r. 2012 pod názvem Aphra? nečetla jsem ani jednu a jen by mě to zajímalo, aby si člověk nepořizoval vlastně 2x stejnou knihu ;-)

13.12.2019

Nepřítel v domě Nepřítel v domě Lindsey Davis

pro mě nejslabší z obou sérií; i když čtivé to bylo, postrádalo to spád;

13.12.2019 3 z 5

Pátý element Pátý element Jørgen Brekke

i za mě tentokrát zklamání - neustále přeskakování z času do času čtení rozhodně nijak nezpříjemnilo - bylo příliš chaotické a bylo ho moc; tak snad příští díl bude zase lepší ;-)

25.12.2018 3 z 5

Tajemství Hieronyma Bosche Tajemství Hieronyma Bosche Peter Dempf

dobrý, jen ten konec se trochu nepovedl

25.11.2018 4 z 5

Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

původně jsem si chtěla knihu zařadit do výzvy jako knihu s vánoční tématikou - po přečtení však pro mě spadá do kategorie knih žánru, který běžně nečtu (a v budoucnu ani číst rozhodně nebudu); tolik přeslazeného sirupu na tak malém prostoru skutečně není mým šálkem kávy, i těch "pouhých" 190 stránek bylo na mě až příliš ;-)

11.11.2018 3 z 5

Rembrandtův trojúhelník Rembrandtův trojúhelník Giacinta Caruso

detektivka to sice není ani náhodou, nicméně je to dost zajímavé čtení o Rembrandtovi, jeho obrazech i skutečných historických osobách z jeho okolí;

15.08.2018 4 z 5

Špatné a ještě lepší zprávy Špatné a ještě lepší zprávy Anna Blundy

námět sám špatný není, ale na můj vkus příliš mnoho stále znovu a znovu se opakujících cigaret, vodek a vulgarit

14.08.2018 3 z 5

Bohové a bestie Bohové a bestie Denise Mina

plný souhlas s dzafik; říkala jsem si - do třetice - ale byla nejhorší z těch tří a dočítala jsem s největším sebezapřením; další kniha autora už u mě šanci nedostane; je plno mnohem lepších, i bez ocenění "nejlepší britská detektivka roku 2013..." - to musel být asi dost slabý rok, když tohle bylo nejlepší ;-)

08.08.2018 2 z 5

Advokát Advokát Steve Martini

svižně napsáno, ostatně jako většina Martiniho knih;

07.07.2018 4 z 5

Pasažér Pasažér Patrick A Davis

celkem svižně napsáno, četlo se mi velmi dobře, slušná oddechovka;

01.07.2018 4 z 5

Honba za Cézannem Honba za Cézannem Peter Mayle

tedy opravdu nic moc, za mě dost velké zklamání; nejdřív se to táhne jako med, pak to skončí jako jazz ;-)

12.06.2018 3 z 5

Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah Charles James Box

není to špatné; Sběratel trofejí mě sice zcela nenadchl, ale zbylé dva příběhy se četly dobře; jen jsem nepochopila záměr vydavatele, proč: 1. příběhy v knize neseřadil chronologicky, jak se děj vyvíjel; 2. proč ze čtyř knih vydal jen tři....

07.05.2018 3 z 5

Slepý strach Slepý strach Hilary Norman

tady jsem zjevně sáhla vedle, na mě moc drsné

26.04.2018 4 z 5

Zloděj času Zloděj času Tony Hillerman

útlá knížka, přesto místy dost rozvleklé; tak na odpoledne, když není nic lepšího po ruce;

20.04.2018 3 z 5

Matematické prostocviky Matematické prostocviky Boris Anastasjevič Korděmskij

když jsem byla malá, často jsme si z té knížky dávali hádanky a luštili hlavolamy - matiku jsem milovala a miluju dodnes; a tahle kniha byla jedním z důvodů;

26.02.2018 5 z 5