babicka_amalka komentáře u knih
pro mě nejslabší z obou sérií; i když čtivé to bylo, postrádalo to spád;
byla jsem stejně spokojena jako s předchozími díly - znovu se mi dostalo směsi napětí, dobrodružství a stejnou měrou i historických souvislostí; četla jsem s velkým potěšením, byť to byla "pěkná kláda" (uvádí se 760 stran, ve čtečce mi jich to ukazovalo 987...) :-) ; doufám, že se ještě někdy dočkám nějakého pokračování;
je mi líto, že už si nikdo z nás nebude moc přečíst poslední "písmenko" abecedy; ale za sebe musím říct, že moje oblíbená série mě svými posledními díly (X, Y) dost zklamala; oproti předchozím už neměly ten správný "tah na bránu"; ono není divu - udržet vysokou laťku při tolika pokračováních není snadné; i tak škoda, že autorka předčasně odešla - ještě si toho mohla hodně užít a s námi čtenáři se pak podělit o své příběhy;
pro mě zajímavé - zejména Indie a Čína; zase jsem se dozvěděla prostřednictvím zábavy i něco nového a pro mě nepříliš známého;
tentokrát trochu zklamání; zajímavé téma, ale strašně rozvláčné... nejvíc z jeho knih se mi asi líbilo Křižácké zlato;
na mě moc přeslazené, tenhle žánr holt není pro mě ;-)
moc se mi líbilo, zejména ta předválečná linka; přečteno na jeden zátah ;-)
četla jsem po letech znovu - ale tentokrát už mě to tolik neuchvátilo; nicméně kniha za přečtení stojí;
za mě dost zklamání - knihy s touto tématikou a této formy mám velice ráda, ale - tak půlka knihy je neustálým opakováním téhož, zkrácení by jí přidalo na svižnosti a čtivosti; dost věcí jsem se sice dozvěděla, ale prostě někdy opravdu méně bývá více; tak uvidím, ještě zkusím dát šanci dalšímu dílu ;-)
na mě příliš vulgární jazyk, "díky" němuž jsem z knížky nedokázala mít žádné potěšení;
nevím, proč Sparkse čtu, když ho vlastně nemám moc ráda ;-)
tohle se mi dostalo do ruky náhodou, ale je to (za mě) takové tuctové nic moc;
zklamání - všechny teorie vyvráceny a výsledek žádný; trochu podvod na čtenáře, který čeká řešení...
nějak mě to nepřesvědčilo - příliš překombinované a těžko uvěřitelné
mimořádně nečtivé - a to historické romány miluju a vyhledávám; ale tahle autorka si tedy cestu k mému čtenářskému srdci nenašla...