Babo komentáře u knih
Tak dočteno,škoda , klidně by příběh Hermíny mohl pokračovat dál .
Líbilo se mi,že autorka z příběhu neudělala sentimentální červenou knihovnu .Určitě si přečtu i další knihy a tuto sérii doporučuji.
I 4. díl je velice čtivý ,ale přece jen mě bavil o malinko míň než předchozí . V každém případě se potvrdilo , že žádná revoluce automaticky neznamená výhru , ani pro její strůjce .
A jak se již mnohokrát v historii ukázalo ani ta nejušlechtilejší myšlenka , neznamená zlepšení života pro obyčejné lidi . Nakonec se vždy zvrtne na boj o moc a majetek .Lidi jsou prostě lidi .
Po dlouhé době jsem musela zajít do knihovny,abych si mohla půjčit tuto knihu . Nelituji,protože se mi líbí , tak jak jsem si přála.
Autorka je skvělá vypravěčka . Styl psaní je jednoduchý , ale vůbec mi to nevadí .
Příběh není nijak nepředvídatelný ,ani jednotlivé postavy nijak nepřekvapí , přesto se těším na chvíle ,kdy mohu vzít knihu do ruky a číst .
Myslím,že mě čeká několik příjemných dní s touto poměrně rozsáhlou ságou .
Dávám plný počet i když trošičku váhám. Kniha se moc dobře čte, příběh je spletitý jako bludiště . Mně osobně by víc vyhovovala jako sága, kdy by příběhy plynule navazovaly , mohly by být tedy propracovanější . Na druhou stranu by samozřejmě zmizelo to překvapení a rozluštění .
I když od určité doby se řešení samo nabízelo .
Nakonec přece jen 5* za tu fantazii autorky i jazyk .
Dávám 4* protože mi na stylu psaní něco chybělo . Hlavně na začátku,kdy jsem si říkala, že je to taková slohovka . Jak jsem ale pokračovala , přestala jsem styl hodnotit a nakonec odebírám jen jednu * .
něco málo jsem už četla o vztahu američanů vůči číňanům,ale netušila jsem,že to bylo až tak zlé .
Toto byla nová informace. Příběh jako takový není nijak převratný ,ale kniha se četla velice dobře a kupodivu nemohu říct , tak jak se mi stává, že část z minulosti byla o hodně lepší .
Bylo to tak nějak vyrovnané .
Takže pokud hledáte ne příliš náročnou knihu , tak by se mohla líbit .
Když jsem tuto knihu začala číst, měla jsem dojem,že už jsem ji někdy četla. Ta historka s e stéblem mi byla povědomá .
Jak jsem ale pokračovala , dojem se vytrácel a knihu jsem dočetla jako premiéru .
Líbila se mi . Kdysi jsem četla histori Plantagenetů , která se víceméně odvíjela od doby Jinřicha II . A tak to bylo takové zvláštní , znovu se s ním "setkat "
Po dočtení jsem se pustila do pokračování , takže je jasné,že knihu doporučuji .
Když jsem knihu začala číst, byla jsem nadšená . Skvělý jazyk , neotřelej , vtipnej , českej .
Připadala jsem si jakobych se vrátila do mých mladých let . I když jsem nakonec zjistila,že se příběh odehrává v padesátých letech , ta atmosféra mohla klidně zapadat do let 70.
Takže atmosféra skvělá,ale detektivka moc ne .
Nevím jestli budu pokračovat v dalších dílech .
Co ke knize napsat ? Proč ubírám jednu * ?
Myslím,že se mi tak úplně nelíbí způsob , jakým autor vylíčil bratry v "boji" . Z mafiánů udělal v podstatě kladné hrdiny a to bych řekla není úplně vpořádku .
Jinak se mi kniha líbila . Líbilo se mi,že přistupoval k lidem jiné kultůry nezaujatě , bez předsudků . To bych jistě neuměla . Popis života v indickém slumu , boj v Afgánistánu i boj mezi jednotlivými mafiánskými gangy nemohou nudit .
Líbil se mi i jazyk autora , neotřelá spojení , metafory i ten otevřený konec .
Pokud by vyšlo i pokračování, určitě bych si ho přečetla.
Knihy Tess Gerritsen se čtou všechny velice dobře . Mají v sobě napětí a většinou nečekané rozuzlení . Ani v této knize to není jiné .
Od Tess Gerritsen jsem už četla několik knih a všechny se mi líbily.
Vím,že není 5* jako 5* , jsou různé důvody k nejvyššímu hodnocení a u T.G je to jednoznačně čtivost .
Nedávám plný počet , protože mi v knize něco chybělo . Jak už bylo řečeno,některé pasáže byly skvělé , jiné trochu rozpačité . Možná chtěl autor zachytit co nejširší záběr , popsat co nejvíce rozmanitých osudů ,ale to by musela mít kniha dvojnásob stránek . Tak mi to přišlo tak nějak ochuzené . Ale v žádném případě mi četba nepřišla jako ztráta času . Naopak mě mrzí, že asi nebudu mít příležitost přečíst si něco dalšího .
Taková fajn oddychovka , bez nějakých hlubších myšlenek .
Dobře se čte ,ale ničím nepřekvapí . No a ten konec , jak v americké romantické komedii mně trochu vadil ,ale jako celek dobrý .
Pro mě celkem příjemné překvapení . Ne, není to žádný thriller ani historický román. Jen se odehrává v době vlády Jindřicha VIII . ,ale jinak se pátrá po vrahovi jako v době jakékoliv jiné .
Nebudu hvězdičkovat,protože knihu odkládám. Těšila jsem se na ni ,ale nějak mě nezaujala .
Trochu jsem věděla do čeho jdu ,ale občas mi to "žertování" přišlo nevěrohodné . Chápu, nebo se aspoň snažím,chápat , že vojáci ,aby se nezbláznili ze všech těch hrůz kolem sebe , musí být cyničtí a situaci zlehčovat . Tady mi to přišlo až přehnané , jako by psané vyloženě pro čtenáře . Tak knihu odkládám a nevím jestli někdy budu číst další . Mám ráda knihy ze světových válek , mám ráda i trochu toho cynismu ,ale tato kniha mi prostě nesedla .
Kniha se mi líbila . Události pro mne nebyly žádnou novinkou ,jen opakováním historie.
Znovu jsem si potvrdila , jak světem vládne mamon , znovu jsem si také připomněla , jak naivní je myslet si,že když se malá země dostane do průšvihu,tak přispěchá velký bratr . A je jedno z které strany.
Když jsem kdysi četla knihu Exodus ,tak pro mne bylo novinkou chování Velké Británie,která za války bojovala proti Německu a tedy podle mne i za záchranu židů .
Na tomto příkladě je jasně vidět, že nic není jednoduché a i když v jednotlivostech můžeme být spojenci , na druhou stranu se najdou věci , kdy stojíme proti sobě .
Vždy záleží na úhlu pohledu a vlastních zájmech .
A ropa je evidentně důležitější než životy Židů a jejich snaha o založení vlastního státu .
To stojí i za spojenectvím s Arabskými státy,které podporovaly Hitlera .
Jsem ráda, že kdysi Československo a nyní Česká republika stojí za Izraelem .
Jak už tady přede mnou bylo řečeno, děj se na rozdíl od Dobré země odehrává v zámožné rodině .
Je úplně jiná než jiné knihy,které jsem zatím o Číně četla. Nejsou zde konkubíny , ani neřádí Rudé gardy ale děj plyne poklidně i když paní domu Wu ovlivňuje osudy mnoha lidí .
Co je zde ale stejné jako u Dobré země , dochází k posunu myšlení hlavní hrdinky a každý z nás by si asi měl vzít ponaučení,že nikdy není pozdě změnit pohled na život , že není špatné měnit názory a člověk se neustále učí .
Není to žádný trhák ,ale kdo se chce podívat do jiné kultury, jiné doby , tak ať neváhá .
Když jsem přemýšlela,co napsat o této knize , najednou jsem nevěděla.
Bylo to jako deník jednoho života . Nic moc se tam nedělo , stejně jako ve většině našich životů .
Takový "boj " o přežití a lepší podmínky k životu .
Kniha byla napsána bez emocí , bez nějakých hlubších sond do psychiky postav , prostě , tak jak to asi bývá .
Nemyslím to zle ,prostě život plynul až uplynul .
Kdo si v dnešní době umí představit život v takové bídě ? Já ne . Kniha se čte dobře,hlavně v teple obýváku . Autor se nesnížil k laciným hrám na city ,ale snažil se bez sentimentu zachytit bídu své generace . Asi nemá smysl říkat,že na tom měl velký podíl jeho otec ,tak to prostě bylo .
Kniha se čte dobře , takže hurá na ni.