Babo Babo komentáře u knih

Střípky ticha Střípky ticha Linda Castillo

Další dobře napsaná kniha. Náčelnice je mi sympatická, i když musím přiznat, že tentokrát jsem několik stran přeskočila . Autorka využívá specifika společnosti Amišů a možná i to dává možnost přicházet s neotřelými nápady .
Příběhy jsou vystavěny logicky, nejde o zločince, kteří si své oběti vybírají náhodně a to si myslím, že je plus.

17.11.2024 5 z 5

Mrtví promlouvají Mrtví promlouvají Linda Castillo

Je to již několikátá kniha od autorky a je stejně čtivá jako předešlé.
Je to prostě detektivka, kde děj pěkně odsýpá. Vyšetřovatelka je sympatická, její osobní problémy se řeší jen okrajově a i když od určité chvíle čtenář tuší, kdo je asi pachatelem, tak to na zajímavosti a čtivosti nic neubírá.

13.11.2024 5 z 5

Dotek temnoty Dotek temnoty Dennis Lehane

paradoxně se mi 2. díl líbil o něco míň než první. Chyběl mi zde černý humor Kenzieho a taková ta temná atmosféra Bostonu. Nezachránily to ani popisy zrůdnosti jednotlivých vražd. Něco tomu chybělo.

09.11.2024 4 z 5

Černá nenávist Černá nenávist Dennis Lehane

První kniha od autora a jsem spokojená. Líbí se mi styl psaní , možná o něco víc než samotný příběh , ale to se mi občas stává. Žádné našlapování kolem rasové problematiky , ale ani omlouvání bílých darebáků. Asi tak jak to v životě chodí.
Jsem zvědavá na druhý případ Kenzieho a Gennarové.

01.11.2024 5 z 5

Mladý sokol Mladý sokol Sabine Ebert

Přidávám se k těm, kteří druhý díl považují za lepší než první.
Kniha je psaná velice čtivě, čtenář se nenásilnou formou seznámí s historickými postavami . O Barbarosovi jsem poprvé četla v knihám pana Vondrušky, ale tam to byla "jen" historická postava, ale tady nás autorka s touto významnou postavou seznamuje docela podrobně a lidsky.
Pokračuji 3. dílem a samozřejmě doporučuji všem milovníkům historických románů.

11.10.2024 5 z 5

Mistr mystifikace Mistr mystifikace Sabine Ebert

Normálně nemám problém orientovat se v postavách, ale tady mi to problémy dělalo.
Přemýšlela jsem jestli ve čtení pokračovat tak dlouho, až jsem najednou byla na konci knihy. Budu to zkoušet i s druhým dílem.

30.09.2024 4 z 5

Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Mám ráda tento druh detektivek, kdy vrahem není nikdo neznámý. Vrah má svoje důvody, nejde tedy o náhodnou oběť.

16.09.2024 5 z 5

Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Originální kriminální příběh. Žádný masový vrah, ale docela uvěřitelný psychologický román, kdy zoufalý člověk činí zoufalá rozhodnutí.
Kniha mě bavila, hlavní vyšetřovatelé a jejich osudy dodaly knize punc jinakosti.

11.09.2024 5 z 5

Minulá provinění Minulá provinění Tami Hoag

Pro mě průměrná až lehce podprůměrná detektivka. Co mi ale opravdu vadilo, byl detektiv Kovac. Jeho reakce a chování mi přišlo hodně neprofesionální až hysterické.

06.09.2024 3 z 5

Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

Opět přetvářka na přetvářku. Nic není jak se zdá na první pohled. Intriky, podrazy, faleš. Když se zamyslím nenacházím jedinou kladnou postavu, nedělám si o lidech iluze, ale paní Váňová je buď velký pesimista , nebo má jen špatné zkušenosti s lidmi, anebo má bujnou fantazii.
Přesto po dočtení další její knihy jen těžko hledám, co číst, aby mě kniha bavila.

31.08.2024 4 z 5

Já hlupák Já hlupák Magda Váňová

Jak už jsem si u autorky zvykla, vybírá si ty horší lidské vlastnosti. Ani tato kniha není vyjímkou.a tak bych to shrnula, kdo chce moc nemá nic.

23.08.2024 5 z 5

Babí léto Babí léto Magda Váňová

Nejsem milovník povídek, ale u paní Váňové jsem udělala vyjímku. 1. a 3. se mi líbila, ta prostřední ubrala jednu hvězdičku.

23.08.2024 4 z 5

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Další skvělá kniha autorky. Takový horor bez duchů a jiných příšer.

11.08.2024 5 z 5

S tváří beránka S tváří beránka Magda Váňová

Další kniha, která se dobře čte. Další pokřivené charaktery, spousta náhod, ale jako celek nenudí. Mám knihy paní Váňové ráda.

05.08.2024 4 z 5

Ať myši nepláčou Ať myši nepláčou Magda Váňová

Je to už několikátá kniha od autorky a i přes poměrně nízké hodnocení na DK, musím napsat, že se mi líbila stejně jako předešlé.
Než jsem knihu dočetla, říkala jsem si, že její pocit z ní by se dal shrnout do vět:
žádný strom do nebe neroste, nebo tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne , nebo všeho do času, ale nakonec je to konec dobrý všechno dobré.
Je pravda, že kniha je plná náhod , ale jako celek se mi líbila a jdu na další psychologický román paní Váňové.

28.07.2024 5 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Zajímavá kniha. Další střípek do tradic a způsobu života v Číně. Tradice pro Evropana nepochopitelné, myslím, že i pro Číňany žijící ve velkých městech.
Způsob zpracování čajových lístků, víra nebo skutečnost léčivých účinků čaje a lidský příběh jedné dívky z hor.
Také důkaz, že vzdělání mění životy, k tomu píle a vše může být jinak.

23.07.2024 5 z 5

Kronika rodu Medicejů - Strážci moci Kronika rodu Medicejů - Strážci moci Rainer M. Schröder

Je to již několikátá kniha od autora a stejně jako předchozí, líbila se mi i tato. Každá je jiná, odehrává se v jiném období, jiné zemi, ale je psaná stejně čtivě a zajímavě.

03.07.2024 5 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Další skvělá kniha autorky. Zajímavý příběh z doby španělské chřipky, drsné podmínky v sirotčinci i naděje v rodině Hudsonových, že dobří lidé ještě žijí.
Občas mi běhal mráz po celém těle a to se mi opravdu nestává.
Kniha určitě stojí za přečtení.

27.06.2024 5 z 5

Dědictví prodavače mušlí Dědictví prodavače mušlí Ashley Carrington (p)

Skvělá kniha. Určitě zajímavá svým prostředím, bez hluchých míst.
Zasloužila by si mnohem víc čtenářů a i proto ji doporučuji.

22.06.2024 5 z 5

Dáma Měsíčního svitu Dáma Měsíčního svitu Rainer M. Schröder

Kniha se četla opravdu dobře, není to žádné filozofické dílo, jen připomenutí historického faktu. Kam vedou zákazy, člověk vždy najde cestičku, jak ho obejít. Prohibice byl takový experiment, ale poněkud se zvrtl. Příběh úspěšné, ale v podstatě nešťastné ženy, která nenašla štěstí . Otevřený konec se mi líbí, člověka to nutí přemýšlet , jaký vlastně byl.

15.06.2024 4 z 5