Babsy komentáře u knih
Začátek jsem hltala a pak se to nadšení pomalu začalo ztrácet. Stále je to Langdon a struktura je skutečně podobná jako v předchozích dílech, ale místy to skutečně bylo takové zvláštní.. Rozhodně budu v serii pokračovat, tento díl je ale slabší.
Četla jsem kdysi. Psané divadelní hry miluji a Manon se mi moc líbila. Nejsem na poezii, ale zde jsou verše čtivé a máte to přečtené během chvilky. Za mě ano.
Další z klasik. Co se týče příběhu, již známá krásná věc.. Co se týče četby samotné, já se zkrátka nemohla začíst a když už ano.. tak jak tu všichni píšou, bylo to spíše za trest. Sotva jsem se prokousala do konce. Za mě bych doporučila audioknihu nebo film.. ta pionta je stejná a z knihy jsem nic navíc neměla.
Já mám prostě pro divadelní scénáře a hlavně pro Shakespeara slabost. Zkrocení zlé ženy byla moje první div.komedie a od té doby jsem jim v této formě prodala a neskutečně mě baví.
Jeden z mých prvním románů z válečného období, který jsem před lety jako dívka četla. Možná právě protože to byl můj první vážnější, realistický román, tak na něj mám hezké vzpomínky.
Šahám po těchto knihách, když chci na jedno odpoledne vypnout, ale tohle mi nevyšlo.. Hodně předvídatelně a nedokázala jsem se prostě začíst. Hlavní hrdinka mě nezaujala a přiznávám, že jsem nedočetla a radši šla uklidit kuchyň.. :-)
Film zbožňuji, kniha mě nezaujala tak silně. Začátek je záživný, ale někde uprostřed už jsem místy ztrácela zájem. Těžko říct, jestli je to tím, že jsem viděla film.. Tak či onak, v srdci jsem asi naivní romantik, takže tak.. Od autorky mám mnohem radši Rossie (styl napsání) a Kde končí duha.
Kniha je velmi čtivá a Louisu sem si hned zamilovala!! Přečetla jsem ji jedním dechem a místy se i nasmála i zapřemýšlela. Je zde skutečně hodně lehkých a vtipných momentů, kdy si řeknete jak je dneska nádherně a zase hltáte dál.. Zároveň ale vykresluje složitý život vozíčkářů a probírá téma eutanazie.
Avšak: Konec mě osobně zklamal. Nejvíc jsem si zamilovala Louisu a pro to její kouzlo...zůstaňte sami sebou, ať to stojí co to stojí .. na světě je a může být přece krásně, když to chcete!! .. No a právě proto jsem na konci spíše kroutila hlavou, než abych brečela.
Ale to už je každého úhel pohledu a názor.. a pro jiného je ´to správné´ někdy něco jiného než pro vás.. a o tom to je :-)
Jak já to mohla neznat!? Zeměplocha mě nadchla a rozhodně to není má poslední kniha této série. Pro mně náročnější na čtení, musela jsem se ze začátku opravdu soustředit a chvíli mi trvalo, než jsem si na styl psaní a textu zvykla.. ale stálo to za to. Krásný a humorný svět!! P.S. Dobrý návrh na dárek..První díl jsem tehdy dostala k Vánocům, další k narozeninám a takhle se opakuje až na pár vyjímek do teď. :-)
Styl dopisů/mailů/chatování byl velmi zajmavý způsob jak sledovat vývoj a vztahy hlavní hrdinky. Chápu, že s tím někdo může mít problém, ztratí se nebo neudrží pozornost .. ale mně to sedlo. Bylo to pohodové, rychlé a příjemné čtení s úsměvem na konci. Já doporučuji dál.
Rozptýlení a odlehčení to posloužilo dobře. Není to má klasická volba žánru, ale četlo se to samo a bylo to i vtipné. Myslím, že se k autorce pro takovýhle druh rozptýlení a odlehčení vrátím.
Jsem z toho taková nesvá.
Už je to nějaký ten pátek co jsem četla Nástroje, ale souhlasím, že je to na stejné brdo. Ale tady mě hlavní postavy vůbec nezaujali. Jediný Jem mi byl sympatický a zajímalo by mě jak to s ním skončí.
Pokud neznáte Nástroje smrti, může to být zajímavé představení celého světa Lovců. Chápu však i nadšence, kterým to rozšíří tento svět, který JE zajímavý!
Za mě krásný steampunkový potenciál, který mě bohužel nebavil i proto jak moc je osnova podobná Nástrojům, ale hlavně pro postavy, které pro mě byli nezáživné.
Děj se neskutečně táhne a teprve okolo str.150 se začne něco dít. Také mi vadili neustálé detailní popisy prostředí a šatů, které vůbec nepomáhaly v budování atmosféry. Mnohem radši bych nechala více prostoru fantazii samotného čtenáře a dala jich méně. Místy jsem byla upřímně i dost zmatená nad nelogičností popisů prostorů, situací nebo chováním hrdinů.
Pekelné stroje nejspíš nedočtu, ale zkusím dát ještě šanci Paní Půlnoci.
Moje první Deaverovka... a zárodek mé lásky ke knižním detektivkám a psychologickým thrillerům. Já doporučuju dál.
Nádherná, vtipná klasika, která pod humorem skrývá i něco víc. Rozhodně doporučuji.
Fotografie tomu opravdu dodávají to něco !! Neumím si moc představit zda/jak by se mi kniha líbila bez nich. Místy mi neseděl přesun z hororové nálady do toho teen ´klišé´.. Asi jsem čekala trochu něco jiného.. Ale svět podivných má podle mě skvělý potenciál, je to něco jiného a jsem zvědavá jak si s tím autor pohraje.
Pro mě první díl nejlepší, čtivý a napínavý..dobře rozjeto. Na další díly jsem byla zvědavá, ale všeho všudy to šlo z kopce dolů. Celá serie neurazí a ten svět i postavy mě bavili moc, ale nečekejte zázraky.
Holmes je moje srdcovka.. takže prostě tak :-)
Krátké, čtivé, rychlé, smutné, svižné, romatické, tragické. Je to jednohubka s tím něčím navíc.
Tentokrát to bylo jak na houpačce, místy to na mě bylo už moc.. pak naopak zase napínavé. Trvalo mi skutečně dlouho než jsem se začetla.. až jsem místy ztrácela zájem. Nakonec jsem měla dost smíšené pocity. Další díl dočtu, že bych se do něj hrnula, to se říci nedá, ale na to finále zvědavá jsem.