Badger Badger komentáře u knih

Ohňová země Ohňová země Chris Ryan (p)

Od Ryana už jsem pár knih četl a poslední zkušenosti nebyli tak silné,ba mi přišlo že se již dost opakuje.
Nyní ale musím říct,že tahle kniha mě bavila poměrně hezký příběh s nutnou davkou akce.
Velmi živě popsaná scéna s bajnonetem a mladým argoušem, až se mi huba krčila.

Hodnotím tedy knihu kladně ,určitě bych ji čtenáři prahnoucímu po akci ve sněhu a pampě doporučil.

26.07.2017 4 z 5

Umírání za dlouhého dne Umírání za dlouhého dne Alan White

Viděl jsem nejdříve film,ale předtím jsem četl jinou knihu tohoto autora a věděl sem,že se mám na co těšit.
Kniha je asi ještě lepší než film který se mi tolik líbil,navíc pomůže ještě víc pochopit charaktery postav,takže i když jsem její rastr již předvídal stejně se mi moc líbila.
Perfektně popsaná činnost jedince v akci-to se jen tak nevidí..!

Dlouhý noční pochod Dlouhý noční pochod Alan White

Opět super kniha od tohoto autora,mnoho akcí,nečekaných situací s pro mě již typickým závěrem.
Každopádně děj se pořád mění barvitějším přesunem,jaký jsem u Whita ještě neviděl.
Knihu jsem dlouho nemohl sehnat-myslím,že jednou to bude opravdu vzácnost,jestli ji někdo znovu nevydá,proto jsem rád,že patří do mé knihovny.

Dlouhé léto Dlouhé léto Alan White

Opravdu originální autorovo dílo.
Myslel jsem,že kniha mě nebude tolik bavit když se nevěnuje přímo Commandos jako většina jeho knih,nýbrž je o jedné pláži v den D,ale silně jsem se mýlil.
Děj se prokládá několika minulostmi-jak z dětství hrdiny tak především s učením tance Mary,kde je úžasně vidět rozdílný původ jich obou,kteří k sobě hledají cestu skrze tanec a člověk by kolikrát Toma nakopl.Buď jak se chová nebo jak se k ničemu nedá.Klasický rukopis Whita se zde nezapře,ale já si zvykl a nevadí mi to.
Je to krásná kniha,která by neměla být opomíjena a já jem rád,že jsem ji sehnal do sbírky.

Dlouhá hlídka Dlouhá hlídka Alan White

Mistrovsky napsaná kniha.
Skvěle vykreslené postavy,prostředí a hlavně děj...
Jako čtenář jsem byl úplně vtažen do příběhu-za to jsem moc rád.
Dílo je myšleno jako protiválečné a je to i poznat,avšak já si z něj vzal něco jiného.

05.02.2017 5 z 5

Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Jiří Rajlich

Kniha je pěkně zpracovaná ,spousty fotografií a zajímavostí. Hodnotím vždy podle toho jak se do knihy dovedu začíst ,proto dávám střed.
Jinak kniha se těžko shání-jistota jak ji však sehnat je vstup do AČR kde ji dostanete při podpisu na rekruťáku.

29.01.2017

Ďábel Trenk Ďábel Trenk Karel Richter

Musím složit hold panu Richterovi, kniha je moc hezky napsaná. Tento styl psaní mám rád-je to pohled jak z osoby Trenka, tak jako do habsburského domu Marie Terezie nebo hlavního stanu Fridricha II.
Dílo pojednává o Trenkově životě už od dětství,přes války o dědictví rakouské až k jeho hořkému konci-tím jak byla kniha psána mi připomněla knihu "Císařský věčný voják" a jsem tomu rád.
Nakonec snad jen ukázku:
"Vivat,Maria Terezia!"
Ostré handžáry sviští jako kosy.Létají uťaté hlavy, ruce...
Hrůza! Samotnému Trenkovi se během okamžiku válí u nohou pět zkrvavených, zkroucených postav.

22.11.2016 5 z 5

Ve službách čtyř císařů Ve službách čtyř císařů Ján Martiš

Pokračování husara Gabriše po bojištích Evropy.
Opět moc hezky napsané (formou románového vyprávění příběhu strážmistra Gabriše a histrorických událostí té doby v jaké se příběh udává) tyto dvě formy se tu skvěle prolínají a tvoří dokonalý celek.
Stručně:Tímto druhým dílem se dostáváme do období francouzské revoluce.
Mistrně napsaná kniha,která se dá číst i bez prvního dílu-já však doporučuji i ten !!"Takovéto knihy by neměli být opomíjeny-jde o tak zajímavý výklad historie,že by se to možná hodilo i jako povinná četba na školách"

22.09.2016 4 z 5

Cisársky večný vojak Cisársky večný vojak Ján Martiš

Krásná kniha z období sedmileté,posléze bavorské atd. války.
Děj se zde opírá o hlavní postavu hussara,ale i o nejvyšší mocnáře a maršály této doby.
Líbil se mi moc děj odehrávající se v naší zemi.

17.09.2016 5 z 5

Hodina mrtvých očí Hodina mrtvých očí Harry Thürk

Na akci se tu opravdu nečeká,první strana nás do ní již vtahuje a hned je to dokonale popsané a emotivně vystavěné.
Tahle kniha ve mě zanechala něco silného a já jsem rád,že se mi dostala do drápů (je to jedna z knih,kterou v sobě budu dlouho nosit).
Příběh na sebe skvěle navazuje,postupně vykresluje všechny důležité postavy a člověk chce hrozně vědět jak to dopadne.Na konečné ideje a kázání Rusa si nestěžuji bral sem to jako součást knihy a vymývání mozků z obou stran na což mám svůj názor.
Už po pár stránkách sem ji svíral s neskonalou opatrností a úctou abych ji snad nějak neuškodil-tak mi zbývá jen poděkovat autorovi za takové dílo a snažit se objevovat podobně krásné knihy.

05.09.2016 5 z 5

Odstřelovači II. světové války - Strhující příběhy z let 1939-1945 Odstřelovači II. světové války - Strhující příběhy z let 1939-1945 * antologie

Četl sem předešlé knihy o odstřelovačích S.Hayha a Seppovi,proto jsem se těšil jak si je připomenu a dovím se o dalších takových střelcích.
Musím říct,že kniha byla hezká a mě nezklamala-příběhy jsou samozřejmě okleštěné a občas jsem postřehl v některých detailech rozdíly které ve velkých knihách byly jinak.
Přesto bych tuto knihu doporučil právě čtenářům,kteří hledají kterou z dosud pěti vydaných knih na toto téma a v této sérii si vybrat-než dáte peníze za jednu z nich tuhle si třeba vypůjčte a vyberte si kterého odstřelovače si probrat detailně.
Kniha se mi líbila,pro mě byl zajímavý poslední odstřelovač z těch deseti Harry M.Furness.
Protože předešlé dva hrdiny na začátku psané jsem již znal !!

20.08.2016 4 z 5

Císařský kyrysník Císařský kyrysník Jiří Kovařík

Kniha mě spíše zklamala vyprávění samotného Gruebera je hrozně okleštěné což nutí Kovaříka pořád něco opravovat.
Taky což mi přišlo úsměvné jsme tu částokráte komerčně odkazování právě k dalším Kovaříkovým knihám.
Každopádně kniha je poskládaná z části příběhu onoho Gruebera a dalších dodatků které musel autor přidat jinak by kniha svou tloušťkou v knihkupectví asi tolik nezaujala.Každopádně dodatky mě bavily možná i víc hlavně příběh Čecha Josefa Mullera,avšak ke konci funkce jezdectva jeho řazení a otáčení atd. mě byla k ničemu a spíš s ní Kovařík pěkně zaplnil prázdný papír což uvítal spolu s mraky obrázků,avšak opravdu by mě zajímalo koho řešení jestli bude řada široká na 3 či 4 jezdce opravdu zajímá (možná při nějaké rekonstrukci)

28.07.2016 3 z 5

Vyjeď v noci! Vyjeď v noci! Vilhelm Moberg

Jedna z mích nejoblíbenějších knih,po její přečtení jsem ihned namaloval plátno této knize věnované na kterém je výjev z knajpy kde se Svedje a Ygge potkají u stolu s katem.
Jinak moje postava byl jednoznačné Ygge.
Doporučuji všem kdo mají rádi přírodu především vandrákům !!

18.05.2016 5 z 5