baji42 baji42 komentáře u knih

Sběratel polibků Sběratel polibků James Patterson

Napínavý thriller od autora vynikajícího Pavouka. Cross je sice na můj vkus trochu moc klaďas, ale jinak moc hezké čtení.

08.09.2023 5 z 5

Hedvábná past Hedvábná past Markéta Harasimová

Tak trochu červená knihovna s erotikou a pokusem o krimi zápletku.

03.09.2023 2 z 5

Vražda v ledu Vražda v ledu Catherine Shepherd

Celkem zajímavá detektivka s neotřelým úvodem. Ono je asi stále těžší přijít v tomto směru s něčím originálním.

02.09.2023 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Tento druh humoru mě příliš neoslovuje. Všechny vtípky, jako by člověk někde slyšel, nebo je lze tak nějak předpokládat.

02.09.2023 2 z 5

Bouře Bouře Boris Starling

Stejné jako u většiny "dvojek" - nedopadlo to dobře. Ať už bylo napsání dvojky motivováno komerčními či jinými důvody, bohužel Bouře nedosahuje ani zdaleka na úroveň Mesiáše.

02.09.2023 3 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Tak tady půjdu asi proti proudu. Vůbec se mi nedařilo pořádně se začíst, první polovina knihy byla zdlouhavá, nezáživná a trochu se to rozjelo až v druhé půlce, ale špatný dojem z knihy už to nezachránilo.

28.08.2023 2 z 5

Hořící drát Hořící drát Jeffery Deaver

Solidní příběh s famózním detektivem Lincolnem Rhymem. Tentokrát se vše točí kolem elektřiny, která je dobrým sluhou, ale špatným pánem.

16.08.2023 4 z 5

Zinková cesta Zinková cesta Eduard Fiker

Skvěle napsaná starší detektivka, jejíž filmová podoba je stejně zdařilá.

27.04.2023 5 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Té morbidity bylo v knize na můj vkus přece jen příliš.

16.03.2023 3 z 5

Dívka v zrcadle Dívka v zrcadle Eva Kačírková

Od této autorky existují lepší počiny. Toto je takový průměr.

09.03.2023 3 z 5

Čmelák – Láskyplné povídky Čmelák – Láskyplné povídky Halina Pawlowská

Příjemná oddychovka.

06.03.2023 4 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Kdyby se autorka omezila pouze na detektivku, dala bych o hvězdičku víc. Tady to vypadá, že pouze Erika je jediná těhotná žena na světě :-)

26.01.2023 3 z 5

Co život dal a vzal Co život dal a vzal Betty MacDonald

Moc hezká kniha, kterou ale rozhodně více ocení ženská část čtenářů.

26.12.2022 5 z 5

Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Už samotná hlavní myšlenka s hrou na lháře mi přišla trochu moc uměle našroubovaná. Rovněž přátelství 4 žen, které na "písknutí" všeho nechají a okamžitě přiběhnou je trochu za hranou uvěřitelnosti. A takhle by šlo pokračovat. Přesto Ruth Ware psát umí a věřím, že další kniha bude lepší.

24.09.2022 3 z 5

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Moc hezká detektivka. Tak trochu jako od Agathy Christie a úplně jiná, než tato autorka píše obvykle.

06.03.2022 5 z 5

Boj se tmy Boj se tmy Becky Masterman

Docela čtivá knížka, i když je to celé trochu naivní a dá se předpokládat, jak se bude příběh vyvíjet. Nic překvapivého, ale přečíst se to dá.

12.12.2021 4 z 5

Uprchlík Uprchlík J. M. Dillard

Napínavý příběh, který byl také zfilmován. I filmová podoba byla výborná.

04.12.2021 5 z 5

Hercule Poirot: První a poslední případ Hercule Poirot: První a poslední případ Agatha Christie

Přece jen se mi mnohem víc líbí první příběh. Opona mě až tolik neoslovila.

24.10.2021 4 z 5

Prostor pro duši Prostor pro duši Vlastina Svátková

Nechala jsem se přemluvit, ale tak, jak jsem předpokládala, tohle není literatura pro mě. Autorka si tu vylévá své rozhárané srdce a určitě si najde řadu sympatizantek mezi podobně smýšlejícími ženami.

24.10.2021 3 z 5

Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart (p)

Kniha mi trochu připomněla béčkové příběhy, které jsou k vidění na některých TV stanicích. Přesto se nečetla špatně a jako odpočinkové čtení ji lze doporučit.

14.10.2021 4 z 5