baji42 komentáře u knih
Napínavý thriller od autora vynikajícího Pavouka. Cross je sice na můj vkus trochu moc klaďas, ale jinak moc hezké čtení.
Tak trochu červená knihovna s erotikou a pokusem o krimi zápletku.
Celkem zajímavá detektivka s neotřelým úvodem. Ono je asi stále těžší přijít v tomto směru s něčím originálním.
Tento druh humoru mě příliš neoslovuje. Všechny vtípky, jako by člověk někde slyšel, nebo je lze tak nějak předpokládat.
Stejné jako u většiny "dvojek" - nedopadlo to dobře. Ať už bylo napsání dvojky motivováno komerčními či jinými důvody, bohužel Bouře nedosahuje ani zdaleka na úroveň Mesiáše.
Tak tady půjdu asi proti proudu. Vůbec se mi nedařilo pořádně se začíst, první polovina knihy byla zdlouhavá, nezáživná a trochu se to rozjelo až v druhé půlce, ale špatný dojem z knihy už to nezachránilo.
Solidní příběh s famózním detektivem Lincolnem Rhymem. Tentokrát se vše točí kolem elektřiny, která je dobrým sluhou, ale špatným pánem.
Skvěle napsaná starší detektivka, jejíž filmová podoba je stejně zdařilá.
Od této autorky existují lepší počiny. Toto je takový průměr.
Kdyby se autorka omezila pouze na detektivku, dala bych o hvězdičku víc. Tady to vypadá, že pouze Erika je jediná těhotná žena na světě :-)
Moc hezká kniha, kterou ale rozhodně více ocení ženská část čtenářů.
Už samotná hlavní myšlenka s hrou na lháře mi přišla trochu moc uměle našroubovaná. Rovněž přátelství 4 žen, které na "písknutí" všeho nechají a okamžitě přiběhnou je trochu za hranou uvěřitelnosti. A takhle by šlo pokračovat. Přesto Ruth Ware psát umí a věřím, že další kniha bude lepší.
Moc hezká detektivka. Tak trochu jako od Agathy Christie a úplně jiná, než tato autorka píše obvykle.
Docela čtivá knížka, i když je to celé trochu naivní a dá se předpokládat, jak se bude příběh vyvíjet. Nic překvapivého, ale přečíst se to dá.
Napínavý příběh, který byl také zfilmován. I filmová podoba byla výborná.
Přece jen se mi mnohem víc líbí první příběh. Opona mě až tolik neoslovila.
Nechala jsem se přemluvit, ale tak, jak jsem předpokládala, tohle není literatura pro mě. Autorka si tu vylévá své rozhárané srdce a určitě si najde řadu sympatizantek mezi podobně smýšlejícími ženami.
Kniha mi trochu připomněla béčkové příběhy, které jsou k vidění na některých TV stanicích. Přesto se nečetla špatně a jako odpočinkové čtení ji lze doporučit.