baji42 baji42 komentáře u knih

Nakonec přijde smrt Nakonec přijde smrt Agatha Christie

Skvělá detektivka z netradičního prostředí i doby. Ukazuje, že autorce nedělá potíž umístit napínavý příběh kamkoliv.

12.12.2024 5 z 5

Poslední pád Mistra Materny Poslední pád Mistra Materny Václav Erben

Skvělá starší detektivka. Všechny Erbenovy knihy mají svou kvalitu a nejsou poplatné době, ve které vznikaly.

12.12.2024 5 z 5

Právo první noci Právo první noci Vlastimil Vondruška

Klasická Vondruškova historická detektivka. I když jsou si knihy dost podobné, přečtu je vždy jedním dechem

11.12.2024 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Výborný thriller. Chris Carter píše čtivě, i když někdy je té brutality až moc. Ale takhle to asi jeho čtenáři chtějí.

10.12.2024 4.5 z 5

Vražedné alibi Vražedné alibi John Katzenbach

Výborně vystavěný thriller. V závěru bych uvítala možná trochu méně "akčnosti", ale jinak to bylo opravdu napínavé čtení.

30.10.2024 5 z 5

Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Tohle mi spíš přišlo jako vztahový román, než thriller. Autorka psát umí, i způsob, kdy příběh je podáván několika postavami, je zajímavý. I když to už tu také bylo - třeba u Sebastiana Japrisota ve Vražedném létě. Bohužel to hlavně v počátku bylo pro mě trochu nepřehledné a neustále jsem si musela dohledávat, co čtu vlastně za postavu. A hlavně začátek se pořád točil kolem stejného a moc se neposouval.

30.10.2024 3 z 5

Na dosah ruky Na dosah ruky Václav Erben

Vynikající starší česká detektivka s šarmantním kapitánem Exnerem. Výborná zápletka, napětí, logický závěr, uvěřitelné dialogy a jemný humor.

08.10.2024 5 z 5

Les Bor Les Bor Pavel Kohout

Slabší tuzemská detektivka. Námět by nebyl špatný, začátek vás navnadí, ale pak to začne jít kvalitou dolů. Postavy často jednají nelogicky a dialogy jsou nepřesvědčivé, nevím, zda se takhle někde mluví.

08.10.2024 2 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Napínavý a čtivý thriller s originální zápletkou. Doporučuji.

08.10.2024 5 z 5

Černá voda Černá voda Kerstin Ekman

Pozitivem bylo vykreslení mrazivé a ponuré severské atmosféry. Takže člověk očekává klasickou drsnou severskou detektivku. Ovšem zápletka a konečné vysvětlení bylo hodně přitažené za vlasy, tak musím konstatovat, že jsem nakonec zklamaná. Rozhodně šlo z příběhu vytěžit více.

08.10.2024 3 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Od této autorky jsem již četla Vetřelce, ale Stvůra se mi líbila o trochu víc. Přesto mi přišel děj zbytečně natahovaný a hlavně již pak dlouho dopředu tušíte, kdo je vrah. A hlavní hrdinka Laura mi příliš sympatická nebyla ani v této knize.

08.10.2024 3 z 5

Pastvina zmizelých Pastvina zmizelých Václav Erben

Skvělá starší tuzemská detektivka, která nabízí vše, co má tento žánr obsahovat - výbornou zápletku, napětí, dobré dialogy, logické vysvětlení i jemný humor.

24.09.2024 5 z 5

Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Obsahově i stylisticky velmi špatné. Souhlasím s názory, že kniha působí jako práce žákyně druhého stupně ZŠ.

24.09.2024

Inferno Inferno Dan Brown

Tato kniha se mi líbila více než jeho slavnější Šifra. Napínavý thriller, který jen stěží odkládáte, a jen díky rozsáhlosti knihu nepřečtete naráz.

Vražda ze zdvořilosti Vražda ze zdvořilosti Jiří Štefl

Moc hezká starší detektivka, která se úplně liší od toho, co se píše dnes. Přesto ji mohu vřele doporučit milovníkům chytré detektivky.

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Skvělý thriller se známou dvojicí Rizzoli a Isles. Napínavé a chvílemi strašidelné. Jasných 100% a doporučuji.

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Nechala jsem se nalákat slibnou anotací, pěknou obálkou a taky poměrně velkým počtem přečtení. Bohužel jsem dostala průměrný příběh s řadou nelogičností.

04.09.2024 3 z 5

Život pro tebe Život pro tebe Edna Ferber

Velmi pěkná kniha, bohužel neprávem v ústraní.

31.08.2024 5 z 5

Okno s dívkou a ptáčkem Okno s dívkou a ptáčkem Dagmar Digma Čechová

Příjemná oddechovka na léto hlavně pro nás ženy.

30.08.2024 3 z 5

Darmošlapové Darmošlapové Pier Paolo Pasolini

Další kniha italského autora z minulého století po sobě. Realisticky zde popisuje nelehký život party mladých kluků v jejich drsném světě po druhé světové válce. V době, kdy kniha vyšla, musela působit více naturalisticky, než je tomu dnes.

30.08.2024 4 z 5