Barbara182 komentáře u knih
Nemohla jsem si pomoct, ale hlavní hrdinka mě rozčilovala svojí zabedněností a zaslepeností, ať už vůči kolegyni/ konkurentce v práci nebo příteli, který se k ní choval jako k onuci :-( Spousta věcí a situací mi přišla těžko uvěřitelných, prostě hodně nereálný příběh, byť napsaný je celkem čtivě. Za mě už druhá kniha od téhle autorky a podle všeho poslední, přišla mi horší než její prvotina Seznam tajných přání :-(
Oproti autorčiným předchozím knihám (Dáma s tajemstvím nebo Lord v nesnázích) mi tahle přišla jako slabý odvar, hlavní hrdinové mi nějak nedokázali přirůst k srdci, zkrátka průměrná oddechovka, kterou člověk za chvíli pustí z hlavy :-( Škoda.
Nečetlo se to špatně, ale na první díl to pořád nemá. Přece jen je trochu depresivnější číst o tom, jak mají Marie a Paul problémy a jak se Paul čím dál víc podobá svému otci a nechce pochopit nadání a zájmy svých dětí :-( Jinak ale pěkná série, jsem ráda, že jsem na ni narazila.
Děj knihy je poměrně předvídatelný a dalo mi celkem práci nějak s hrdinkou soucítit, protože se dost často chovala jako malé dítě nebo úplný pitomec, ale zhruba po polovině se to trochu zlepšilo a knihu jsem dočetla. Zkrátka taková nenáročná pohodovka, co nenadchne ani neurazí a nese se v duchu Sexu ve městě, shopaholiků apod.
Trochu smutnější děj, vzhledem k válečným létům a kniha mě bavila o trošku méně než první díl i proto, že se víc věnovala ostatním postavám než Marii a Paulovi, ale pořád je to čtivé a chvil strávených nad stránkami rozhodně nelituju, naopak se chystám ještě i na třetí pokračování :-)
Přečteno z nouze, protože nic jiného jsem zrovna v mobilu neměla :-( Zase to na mě bylo moc teenagerské, Emma mě svojí tupostí hrozně vytáčela, přišla mi otravně nerozhodná a prostě taková mouchy snězte si mě, hlavně nemuset nic rozhodovat nebo říct pravdu, Jonathan byl solidní psychopat (nejvíc se projevil, když nutil hlavní hrdinku skákat ze skály, a u ohořelých trosek jeho domu mi bylo okamžitě jasné, kdo požár založil), děj celkově i konec byl předvídatelný, takže mi pak přišlo, že to autorka zbytečně protahuje a nastavuje (viz zmlácený dealerský vymahač), zkrátka nic moc, nebo přinejmenším nic pro mě :-(
Vcelku dobře napsaná kniha, ale na mě až moc teenagerská :-( Číst ji před pár lety, nejspíš bych si ji užila víc. Konec byl sice poměrně mrazivý, ale jinak by tam problematika domácího násilí mohla být popsaná a řešená mnohem konkrétněji, rozhodně spíš než všechna ta nepodstatná dilemata kdo s kým chodí a kdo co ke komu cítí, zatímco obráží jednu party za druhou :-(
Příjemný román tzv. červené knihovny, líbí se mi, že autorka ozvláštnila příběh hrdinkou, která už má leccos (a dokonce nepěkného) za sebou a navíc se nebojí postavit se svému strachu a trochu riskovat, Randall byl proti tomu ztělesněním trpělivosti a chápavosti, zkrátka romantika jak má být, na oddech naprosto ideální čtení :-)
Druhé pokračování Temné Raven jsem začala číst čistě z nouze, protože jsem zrovna v mobilu neměla nic jiného, a musím říct, že je zhruba na stejné úrovni jako díl předchozí - sem tam má lepší chvilky, ale jinak je to spíš nižší průměr plný klišé :-( Na zkrácení cesty v MHD to ještě šlo, i když byly chvíle, kdy jsem uvažovala, jestli to přece jen není ztráta času. Škoda, autorova přechozí série s Gabrielem se mi celkem líbila.
Pokračování životních peripetií mladé zdravotní sestry Sylvie už nebylo tak plné romantiky, jako předchozí díl, ale i přesto se četlo jako po másle a příběh byl zajímavý, sice malinko vážnější, smutnější, ale pořád pěkný :-) A zase se mi líbilo, jak autorka nezapomněla sem tam propašovat pár reálií, jak to u nás kdysi fungovalo :-(
Raveniny pasáže mě celkem bavily a líbilo se mi, že je hlavní hrdinka handicapovaná, ale Princ je pořád stejně nesnesitelně nadutý jako v novele nesoucí jeho jméno :-( Upíří svět celkově mě v Reynardově pojetí nudil, takže výsledek nic moc a ještě si pořádně rozmyslím, jestli se někdy v budoucnu pustím do dalších dílů.
Maggie Steifvaterovou mám ráda, ale Havraní bratrstvo mi nějak nesedlo, nejspíš tím tématem neuchopitelného nadpřirozena, kterému vlastně žádná z postav nerozumí a nikdo neví, jak funguje :-( Škoda, jinak je kniha napsaná čtivě a postavy jsou sympatické, trochu mi to připomínalo Nádherné bytosti.
Vlastně jen plané a ne příliš zajímavé tlachání o jakémsi nadpřirozeném vládci florentského podsvětí, který je mocný a bla bla bla :-( Nejsem si jistá, že autor s tímhle "oslím můstkem" pro novou sérii udělal dobře, po přečtení nemám moc chuť se do Temné Raven pouštět...
Závěrečný díl trilogie mě bavil rozhodně víc, než druhé pokračování, jde o poměrně oddychové čtení, ale přiznám se, že jsem se už chvílemi i nudila. Možná by autor udělal lépe, kdyby děj tolik nenatahoval a shrnul to max. do dvou knih. Škoda, z prvního dílu jsem byla vážně nadšená, celá trilogie je ale spíš průměrná :-(
Oproti prvnímu dílu celkem zklamání, děj byl samozřejmě předvídatelný, ale stejně jsem čekala, že si s tím autor nějak vyhraje podobně jako v úvodní knize. Očistec mi přišel nepromyšlený a odfláknutý, škoda :-( Snad si závěrem napraví reputaci...
Třetí díl série vlastně nijak nepřekvapil, ani nenadchl. Jediné plusové body lze autorce přičíst za to, že tak jednoznačně rozsekla vztahové peripetie postav, jinak musím říct, že už jsem četla lepší série.
Kdyby se postavy nejmenovaly stejně jako v prvním dílu, ani bych nepoznala, že jde o pokračování. Jedná se spíš o samostatnou knihu, která bohužel kvalitativně trochu zaostává za prvním dílem. Četlo se to sice lehko, ale nemyslím si, že bych se k tomuhle příběhu někdy v budoucnu vracela, zas tolik mě neuchvátil a nejspíš ani dlouho neuvízne v paměti :-(
Když jsem knihu četla před lety, tak se mi hrozně moc líbila a dlouho jsem si ji nesla v sobě, ale teď jsem jí nějak nemohla přijít na chuť, hlavní postava Annie mě rozčilovala a měla jsem pocit, že Toma nepokrytě využívá (i když ani ten se mi tentokrát nezdál jako bůhvíjaký svatoušek), zkrátka to vůbec nebylo ono a pořád se z toho nemůžu vzpamatovat, že mám z knihy dva tak naprosto různorodé zážitky :-(
Podle anotace jsem čekala nějaké zapeklité lovestory, jak už to tak Guillaume Musso mívá, ale zhruba od poloviny se z toho vyklubala "normální" detektivka :-) Je to celkem čtivé i napínavé, jen mi tam některé kudrlinky zápletek přišly až moc překombinované.
Ani další díl poldarkovské série nezklamal :-) Je to takové oddechové historické čtení s trochou romantiky :-) Časem se určitě pustím i do dalšího dílu