Barticek

Zajímavá knížka - jak nás Čechy vidí Polák. Není to tak čtivé jako knížka Gottland od Mariusze Szczygiela, přesto stojí za přečtení.

Itálii znám poměrně dobře a je zajímavé si přečíst, jak autorka popisuje Itálii na své cestě uskutečněné cca před 160-ti lety.

Zajímavá knížka. Jenom by to chtělo důkladnější práci korektora, je tam mnoho překlepů a chyb v datech.

Osud rodiny Waldstein - Wartenberg byl (stejně jako mnoho jiných šlechtických rodů) velmi zajímavý. Bohužel knížka byla napsána velmi nečtivou formou, autorka často i skákala časově, takže knížka byla velmi nepřehledná.

Kdyby to nebyla součást letošní čtenářské výzvy, dávno bych to odložila. Byla to první knížka od Jane Austen, co jsem četla, a určitě taky poslední.

Pro mě příliš odborné. Navíc jsem podle názvu čekala něco jiného. Zůstalo nedočteno.

Mě se knížka líbila, skvělé fotky! Jediná výtka by asi byla k tomu, že každá kapitola je jiná země, jiny zážitek - že to nemá nějaký řád.

Dobře zpracovaná učebnice včetně praktických cvičení. Četla jsem aktualizované vydání z roku 2019.

Kniha by byla přínosná, ale je nutné ji zaktualizovat.

Někde si autorka protiřečí, např. v kapitole, kdo byl/nebyl vězněn na Špilberku. Tím pro mě lehce ztratila na důvěryhodnosti informací uvedených v bedekru.

Knížka je až na závěrečný rozhovor s Dádou pouze slepenec chronologicky seřazených článků z různých novin a časopisů.

Dominika mě bavila stejně jako princ Ládík - velké plus pro Dominiku jsou krásné okomentované fotografie na konci kapitol.