Barza Barza komentáře u knih

Amarú, syn Hadí / Každý své břímě Amarú, syn Hadí / Každý své břímě František Křelina

Zpocatku jsem byla natesena na dobrodruzny pribeh, ale postupne me nadseni opoustelo kvuli na muj vkus az moc naturalistickym popisum prubehu muceni. Tedy napsano je to mistrovsky, ani jedno "zvracene" slovo, casto naznaky, ale pri cteni jsem to videla prilis zive. Ponekud jsem se ztracela (kdo s kym proti kommu a proc) pri popisech patrne drogovych dychanku. Rozhodne to neni dobrodruzna cetba pro mladez, i me to jednou stacilo.

02.10.2018 2 z 5

Klášterní madrigal Klášterní madrigal Vlastimil Vondruška

Mam rady historicke pribehy Mistra Vondrusky. Tato kniha ponekud vybocuje z rady, ale zase je az neskutecne aktualni. Jak nekdo nize pise, narizeni z Sel-BruSel-Bru, jsou kolikrat vice nez absurdni a zhola zbytecna. Ale zase tamni urednici mohou vykazovat nejakou cinnost a svou potrebnost. Kdo pochopi satiru, tmu se kniha bude libit.

02.10.2018 5 z 5

Lombardský zámek Lombardský zámek László Passuth

Pribeh je napinavy, clovek odhaduje, co vsechno muze byt skutecnost, co fikce. Jak moc muze byt cela akce dopredu planovana, co je dilem nahody. Az z toho mrazi. Ale libilo se mi to, i kdyz chvilemi jsou popisy az zbytecne dlouhe.

02.10.2018 3 z 5

Tetka vrána Tetka vrána Pavel Vrána

Sice uz nevim, jak jsme ke knizce prisli, ale predcitala jsem ji dceri, kdyz jeste chodila do skolky, a ona pak zase me, kdyz se ucila cist. A obema se nam moc libila. Ja mozna dokazu jeste vice nez ona ocenit mistrovskou hru s jazykem, se slovy poskladanymi do krasnych a smysluplnych versu. Chystam se ji precist i mladsim synum, pokud to nestihnu, budou ji cist oni me. Na kazdy pad uz se na knizku tesim.

02.10.2018 5 z 5

Proč má Janička velrybu Proč má Janička velrybu Milena Durková

Pribeh ukazuje, jak ma holcicka rodice omotane kolem prstu, ale je psana svizne vesele a vtipne. Detem i me se kniha libila. Deda se divil, co to cteme za fantasmagorii.

10.09.2018

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Nejprve jsem četla Vraždu v ambitu, moc se mi to líbilo, jak byl příběh zamotaný, ale nakonec se postupně vyjasnil. Musela jsem se občas vracet, abych si připomněla nějaký detail, který jsem nepostřehla nebo zapomněla. Chtěla jsem vědět, co bylo s Oldřichem dále. Tady se v několika narážkách vyjasňuje Oldřichův vztah k některým postavám. Čtení je napínavé, takže jsem knihu dala jedním dechem. Vražd je opravdu mnoho, až někdy splývají. Ale Oldřich se tím nedal zmást. Doufám, že se mi do ruky dostanou i jeho další případy.

15.06.2018