bcmike bcmike komentáře u knih

Ústav Ústav Stephen King

Právě jsem knihu dočetl a mám z ní rozporuplné myšlenky. Z knihy jsem měl snad všechny pocity, které mohu z knihy mít. Někdy se mi šíleně čtení líbilo a nemohl jsem se odtrhnout a někdy sem měl pocit, že to snad ani nedokážu dočíst. Nejspíš to mělo na svědomí velké množství stránek, které někdy byly naprosto o ničem a zkrácení na polovinu by knize pomohlo. Celkově ale téma knihy hodnotím kladně a jak říkám, tak se mi některé úseky velmi líbily. Knihy od Kinga mám moc rád a jsem již zvyklý, že něco je naprostá bomba a něco je průměrné. Toto bylo pro mě oboje v jednom.

15.12.2021 3 z 5

Lars útočí Lars útočí Daniel Gris

Co dodat? Opět skvělá kniha, která mě opět bavila od začátku až do konce. Opět mě bylo líto, že už končí a opět si přečtu další díl. Prostě opět jen doporučuji.

18.10.2021 5 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Další kniha od Chrise Cartera, která mě pohltila od začátku až do konce. Ačkoliv již jsou některé vraždy po přečtení všech minulých děl předvídatelné a brutalita se dá očekávat, nikdy mě děj nenudil a byl velice napínavý. Trochu mě mrzel rychlý konec, ale aspoň měl příběh dynamiku a nebyl plný nudných pasáží. Jestli se nemýlím, tak v této knize poprvé autor zdlouhavě nevysvětloval, jak byl Hunter od mala chytrý a co ho potkalo za tragédii s matkou a že má velké problémy s nespavostí (to tam bylo jen lehce). Jinak už se moc těším na další knihu. Snad se autor po rodinné tragédii neuzavře do sebe a nepřestane psát. Je to můj nejoblíbenější autor.

26.09.2021 5 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Kniha mi přišla stejně skvělá jako první díl. Je stále psána lehkým odpočinkovým stylem plným skvělého humoru a super Larsových keců, které opravdu škodolibě rozesmějí. Všem doporučuji.

23.06.2021 5 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Kniha se mi velmi líbila. Kolem poloviny knihy se mi zdál děj trochu zbytečně natahovaný, ale konec se zase velmi zlepšil a výsledný dojem je tedy velmi dobrý. Letos jsem četl již lepší kousky, a tak jen 4 hvězdičky, ale ostatním knihu určitě doporučuji.

09.05.2021 4 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Pro mě velké překvapení. Od knihy jsem moc neočekával, ale nakonec jsem byl zcela nadšen a četl jsem jí jedním dechem až do konce. V výsledku to byla jedna z nejlepších a nejnapínavějších detektivek, které jsem tento rok četl.

21.04.2021 5 z 5

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Přečetl jsem mnoho knih, ale nikdy jsem předtím nezkusil českého autora. Shodou náhod jsem v nabídce e-knih zahlédl tuto knihu a zjistil, že je navíc velmi dobře hodnocená. Tak jsem si řekl, že udělám výjimku a zkusím to, a že v nejhorším knihu odložím a začnu číst něco jiného. Ale můžu říct, že mě autor velmi překvapil a formu jeho psaní mohu zařadit mezi to nejlepší, co jsem kdy četl. Kniha se mi četla velmi lehce a jeho styl popisování událostí a humor mě velmi bavil. Ve výsledku jsem knihu přečetl za pár dnů a nemohu se dočkat pokračování! Všem mohu jen doporučit.

04.04.2021 5 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Kniha se mi opět velice líbila a byla našlápnutá od začátku až do konce. Konec byl na můj vkus trochu uspěchaný a trochu až přehnaně překombinovaný. Klidně by se autor mohl ještě o aspoň 50 stránek více rozepsat. Nic to ale nemění na tom, že jsem byl opět velice spokojen a budu se těšit na další knihy tohoto skvělého autora.

27.03.2021 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Po dlouhé době mě opravdu něco bavilo od začátku až do konce a knihu mohu jen doporučit. Určitě to od Ursuly Poznanski není poslední kniha, kterou si přečtu. Již jsem si i další díly také zakoupil.

14.03.2021 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Čím novější knížka, tím lepší. Z této knihy jsem byl opravdu nadšeny a musel jsem pořád číst.

12.10.2018 5 z 5

Město Město Dean Koontz

Tato kniha je pro mě velké zklamání. Tvorbu Deana Koontze přímo miluji, ale v tomto dílě jsem ho absolutně nepoznával. Příběh postrádal absolutně napínavé až strašidelné části na které jsme v jeho tvorbě zvyklí, ale co mě velice překvapilo bylo, že autor velice do podrobna rozvádí naprosto nedůležité a nezajímavé věci a těm důležitým naopak nevěnuje žadnou pozornost. Mohu říci, že jsem měl mockrát během čtení chuť knihu odložit a již se k ní nevracet. Kdyby tato kniha byla pouze krátká povídka, tak by nejspíš byla velice zajímavá, ale takto to pro mě byly jen hodiny nudy.

17.04.2016 2 z 5

Trest pro hříšné Trest pro hříšné John Saul

Ačkoliv je kniha plná náboženství, které zrovna moc nemusím, kniha se mi moc líbila. Johna Saula mám moc rád a toto bych od něj absolutně nečekal, ale četlo se to moc pěkně a byl jsem zvědavý, čím mě ještě kniha překvapí. Rozhodně knihu doporučuji.

09.02.2013 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Jedna z nejlepších Kingovek. Všem moc doporučuji.

02.01.2013 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Skvělá kniha, která nás nutí se nad sebou zamyslet. Všem moc doporučuji. Je tedy ale opravdu moc dlouhá :).

02.01.2013 5 z 5