Becca_books komentáře u knih
Knihu už jsem kdysi četla, ale koupila jsem si nejnovější díl, tak jsem si řekla, že je čas na re-reading. Hlavně jsem věděla, že je to fajn oddychovka a já neměla náladu na žádné náročné čtení. Slupla jsem ji jako malinu a nemám ji co vytknout. Jasně, není to bůhvíjaký literární skvost ale svému účelu posloužila a já jsem si její čtení užila.
Moc pěkná vánoční knížka pro mladší školáky. Příběh malé Idy je moc pěkně napsaný, lehce napínavý. Kouzlo vánoc v plné kráse. A část se sněhuláky rozesmála i mě.
Volné pokračovaní knihy Šlehačková oblaka. Tentokrát se s Johnem Erikem přesouvají z Osla do Prahy. (O Norsku jsem četla raději ) Terezin styl psaní se mi líbí. Taková relaxační oddechovka, ve které jsou i těžké životní situace popisovány s motivačním podtextem. Knihu jsem si vzala s sebou na dovolenou a tak jako Šlehačková oblaka mě nakopla, že můžu všechno, jen se za to musím trošku porvat a jít do toho
Těšila jsem na první díl, kdy se dozvíme víc o historii Mii Krugerové a Holgerovi Munchovi. Přesto mi to nějak nesedlo. Mia byla skvělá. Čekala jsem, že Holger bude trošku jiný a až rodinná situace ho víc změní. V knize se prolíná několik dějových linek. Samotný nápad se mi moc líbí, ale pak jsem se trošku ztrácela. Konec mi přišel nějaký moc useknutý a nedotažený ve stylu, tady máte pachatele a nazdar.
A série pokračuje. Komu ještě nikdo neumřel? Noahovi. Upřímně mi po Rayovi a Lukeovi Noah tolik nesedí. Nevím proč. Navíc v této knize se chová úplně jako debil. I když k tomu má osobní důvody. Celkový děj mi připomíná nějaký film, ale nemůžu si vzpomenout jaký. Odhalení toho co se vlastně stalo jsem nečekala.
Již čtvrtý dík s Kate. Kniha se četla dobře. Děj byl přiměřeně zamotaný. U některých postav jsem nepochopila, proč se o nich autor tak podrobně zmiňuje, když vlastně nejsou vůbec důležité nebo se v knize již pak neobjeví. Trošku mi chyběla nějaká zajímavá dějová linka Katyina života, něco mi tam chybělo. V tomto mi víc sedí série s Erikou. Závěr nebyl překvapení, tušila jsem, jak to skončí. Přišlo mi to spíš smutné. Přesto přečteno jedním dechem jako všechny Robertovy knihy.
Myslím, že jsem trefila přesně čas na čtení této novely. Typicky vánoční čtení o Vánocích a proto mi i tak sedla. Souvislý text mi vyhovoval. Občas i trošku víc než komiks. Popis Vánoc z pohledu jednotlivých postav. Až mi bylo líto, že kniha není obsáhlejší, skončila nějak moc rychle :)
Chtěla jsem nějakou oddechovku a Estelle mám koupenou ještě z léta, když jsem si dělala To read list a byly slevy :D Prvních pár stran jsem si říkala, že čtu Hannu Montanu :) Zlobivá holka, kterou pošlou za trest do Tennessee. Přestože nejsem cílovka přišel mi celý příběh i postavy moc milé, kniha se velmi dobře četla a slupla jsem ji jako malinu. Letní láska, country, koně... Jako holka co v šestnácti bydlela v Ostravě v paneláku a na prázdniny jela tak akorát na skautský tábor jsem si říkala, že vyrůstat v Americe má možná něco do sebe :D
Mimoňka se ke mě dostala náhodou, proletěla jsem ji za chvíli a tak nějak jak přišla tak odešla aniž by zanechala nějaký dojem. Možná protože je to již čtvrtá kniha, ztratila své kouzlo. Nenadchne ani neurazí. Uvidím, zda se dostanu k prvnímu dílu.
Ke knížce jsem se dostala poté, co jsme poslouchala Terezy podcasty a Linku s Kovym. Zajímal mě život v Norsku i celkově život Terezy. Kniha se četla dobře nejvíc mě zaujalo samozřejmě Norsko a potom "dobrodružství" v Africe. Přestože ničí život není peříčko, tak mě rozčilovalo, jak i hrozné situace v knize vyznívaly tak lehce a že vlastně o nic nejde a pár částí mi přišlo trošku utažené za vlasy. Knihu bych doporučila na letní či zimní dovolenou nebo na delší cestování :D
Letos jsem se konečně přinutila přečíst nějakou vánoční romantickou knížku. A musím říct, že to asi není nic pro mě a vracím se zpět ke svým thrillerům a detektivkám
Jako oddechovka se to dalo ale asi jsem už prostě mimo cílovou věkovou skupinu nebo nevím ️ a to jsem původně plánovala, že přečtu všechny, že ti bude fajn jako DIMILY.
Můj 10. díl s Davidem Rakerem. Už jsem si říkala, že mě v jeho knihách nic nepřekvapí, ale propojení s Jo Kaderovou bylo vážně super. Napínavé, propracované do nejmenších detailů. Knížka se mi líbila. Na to jak je David neopatrný jak v činech tak v řečech už jsem si zvykla tak mě to ani tolik nevytáčelo :D
Občas jsem se trošku ztrácela v dějové lince - minulost vs. přítomnost.
Já jsem se tentokrát nemohla začíst. Asi až do 70% knihy jsem se víceméně nutila abych ji dočetla. Některé postavy a menší záplatky byly pro mě zmatené. Zbytečně moc postav a okolního dění. Oproti tomu zbývajících 30% jsem přelouskala za jednu noc a nemohla jsem se odtrhnout. Až mi bylo líto, že je ten závěr tak rychlý. Nevím zda to bylo autorem či mou zaměstnanou hlavou. Ze všech tří dílů u mě vede V lese visí anděl.
Měla jsem za to, že Sandřiny knihy jsou sice romantická oddechovka, ale vždy měla kniha i nějakou zápletku. Tato kniha je výjimka. Od první strany po poslední je to je a jen červená knihovna :) U některých výrazů jsem se musela podívat , z jakého je kniha roku. Byly taaak zastaralé, že jsem se musela smát. Na deštivé odpoledne v posteli, budiž :)
Opět jsem knihu zhltala snad za jeden den. Víc se mi líbilo když byly v New Yorku ale v tomto díle je celý příběh pěkně dotažený do konce, vše vysvětleno a "uzavřeno". Za mě je celá serie bomba a jsem moc ráda, že jsem na ni toto léto narazila.
Super letní oddechové čtení. Občas mi přišly přehnané a nelogické Edeniny reakce, ale myslím, že jsme v šestnácti nebyli jiní :D Dokonce mě po dlouhé době knížka chytla a fakt jsem se od ní nemohla večer odtrhnout a hned jsem se musela pustit do další. Na léto dobrá volba.
Další z oddechových knížek této autorky. Knihu jsem již kdysi četla, ale už jsem si vůbec nepamatovala kdo že za tím vším stojí, tak jsem se do ní opět pustila. Pachatel byl nakonec překvapením. Přestože během děje jsem měla několik "favoritů". Příběh hlavního hrdiny ala pana úžasňáka co ho přejede auto, skoro zmrzne, dva dny se pořádně nemyje, má otřes mozku a pohmožděnou polovinu těla ale přesto si zvládne užívat celou noc sexu mě pobavil :D Vyloženě romanťárny nemusím, tak jsem za tyto knihy ráda, že se v nich také něco děje :)
Po předchozím díle jsem se do této knihy asi pustila s příliš velkým očekáváním. Líbil se mi nápad filmového prostředí, líbila se mi "zápletka" ale konec knihy mi přišel příliš překombinovaný a asi jsem čekala něco víc nebo něco trošku jiného. Jsem zvědavá na novou knihu. Ještě měsíc musím vydržet :)
Kniha se mi líbila trochu méně než Díka v ledu. Námět byl docela dobrý. Na začátku jsem čekala, že bude vrahem Isaacův přítel a už mi to v hlavě jelo na plné obrátky. Bohužel nás autor nenechá dlouho čekat a sériového vraha nám brzy představí, takže wow efekt na závěr se nekoná. Trošku mě to potom nebavilo, když jsem vlastně věděla o koho jde a že s největší pravděpodobností vraha Erika dopadne. Opět mě štvali Eričini nadřízení a nebýt Mossové a Petersona, kteří by mi chyběli bych byla pro aby se na ně vyprdla a šla někam, kde si její práce budou vážit.
Oddechová kniha o třech sestrách. Sedmilhářky se mi líbily mnohem víc.