Belanna

Výborný a velmi dobře propracovaný thriller.
Tentokrát je tu více postav a děj je obsáhlejší, ale vůbec to není na škodu.
Zápletka se mi líbila, s postavami nebyl problém se sžít a pochopit je.
Místy jsem musela zapnout mozkovnu na plno, aby mi neutekl žádný z detailů, protože každá maličkost tu měla své místo. O to víc mě knížka bavila.
A to by nebyl Michel Bussi, aby si nepohrál s rozuzlením a přehodil tak veškeré moje úvahy na slepou kolej.

Touto knížkou se mi pan King trefil do noty.
Vcelku jednoduchý příběh, přesto mě chytil už od samého začátku. Velmi rychle jsem se vžila do pozice Jamieho a mohli jsme tak prožít vše společně.
Bezvadná je maminka, občas mi cukaly koutky nad jejím životním postojem.

Autorova hororová klasika. Doporučuji všem, kteří se chtějí opravdu bát !

Prodloužit život? Ale za jakou cenu?
Dojemné a přesto místy úsměvné, jednoduché a přesto tak složité, plné úvah nad smyslem života, který spočívá pro každého z nás v něčem jiném.

Opravdu povedený díl.
Líbila se mi zápletka i zpracování. Napínavé a opět se Davidovi povedlo z malých střípků posbírat celý komplet přesto, že si tentokrát sáhl opravdu hluboko na dno.

Další napínavá detektivka série, zajímavá zápletka i rozuzlení.
Po prvních dílech jsem sice nadšená nebyla, ale nakonec jsem si na Josie zvykla a oblíbila si ji i její kolegy a přátele.
Jen mě trochu mrzí, že většina případů se točí pouze kolem rodiny a kolegů. Možná, že další díl nás už zavede dál.

Trochu jiná Legie, ponurá, tajemnější, napínavá.
Možná trochu rozvleklejší začátek, ale opět vtipné hlášky a setkání s oblíbenými postavami. Jeden z povedenějších dílů.

Krásná a citlivě napsaná knížka, plná emocí.
Nečetla jsem poprvé, ale při každém čtení jsem jí vnímala trochu jinak a zasáhla vždy jinou citlivou strunu.

Zajímavé téma, zajímavá varianta historie, místa, kde by se člověk nechtěl ocitnout. Skvěle vyprávěné. Líbilo se mi rozdělení PO a PŘED. V pořadí, v jakém bylo použito, udělalo příběh poutavější.
Děj je místy ponurý až depresivní, ale jsou zde i úsměvné momenty.
Roman Bureš to má zkrátka za 5.

Knížka byla spíše náhodnou volbou než cíleným záměrem a mohu říct, že autorka píše svižně a čtivě. Námět knížky, který se točil kolem pomsty se mi také velmi líbil.
Claire ani Hanna mi sice k srdci nepřirostly, ale nakonec mě zamrzelo, že linie příběhu nezůstala u nich.
Závěr mě trochu rozhodil a nesedělo mi, že vše bylo "zalité sluncem" :)
Celkově to však byl slušný thriller - 3,5*

Nejsem ještě poznamenaná Martinem Servazem, ale už teď se na něj těším, protože tohle byla prostě pecka !!
Napínavé, dokonale promyšlený každý detail děje, charakterů postav i prostředí.
Dobře se mi četlo a závěr mě doslova srazil, zkrátka Zkurvenej příběh.

I tento díl se mi líbil a bavil mě.
Byl sice místy hodně propletený a zahrnoval větší množství postav, ale to mi nijak nevadilo. Opět napínavé, krátké kapitoly, rychle plyne a dobře se čte.
Dokonce mi připadalo, že Lottie byla míň protivná :).

Ďáblova slza bylo před lety moje první setkání s autorem.
Letošní ČV mi dala příležitost si tuto skvělou detektivku "oprášit".
Prožívala jsem si se stejným napětím.

Nemohu si pomoci, ale klasická sci-fi je opravdu to nejlepší a zvláště, když je z pera jednoho z mistrů fantastiky.
Knížka, u které jsem se bavila. Mělo to nápad, hlavu a patu, zajímavé postavy, jeden z hrdinů počítač. Trocha té technické stránky, na tehdejší dobu pokrokové, revoluční vyjednávání a celkový pohled na společenství a život luňáků je spojeno ve velmi čtivé dílo.
A co je asi nejdůležitější, neotřelý a jemný humor.

"Život přišel a odešel a příroda se kvůli tomu nezastavila ani na vteřinu. Mechanismus času a prostoru jde dál a semele lidi tak jako mlýn obilí."
Vlny emocí stejné jako ty, které obklopovaly Janus za bouře a jasné světlo naděje jako maják chránící lodě.
Nádherná kniha.

Temná atmosféra, velmi dobře propracovaná psychologie, zajímavá zápletka.
Mrazilo mě po celou dobu čtení o to víc, že se příběh týkal malých dětí, resp. holčiček.
Na knize se mi líbilo, že se netýkala pouze případu jako takového, ale vcelku podrobně zde byly opsány i životy a problémy klíčových postav.

Perfektní thriller s překvapivým rozuzlením. Tato knížka nejde jen tak prolítnout, je občas nutné trochu zapřemýšlet, aby všechno zapadlo tak, jak má. Velmi barvitě jsou tu popisovány stavy Rachel střízlivý i pod vlivem. Líbilo se mi.

Kniha o hraběnce Báthory je psaná velmi poutavou formou, dobře se čte. Atmosféra je napínavá a protkaná takřka horrorovými prvky. Nedílnou součástí jsou intriky, ale také romantika.
Knížka na mne zapůsobila a autora za toto dílo velmi obdivuji.

Pan King je mistrem ve všech směrech.
Jeho detektivka mi dokonale sedla. Napínavé, zajímavý děj, detailně (jak je běžné) propracované. A právě toto způsobí, že jste součástí příběhu a nejen nestranným pozorovatelem. Nejvíc se mi líbila volba charakteru postav velmi různorodých a přesto se dobře doplňovaly.

Paní Lapenu jsem si oblíbila hned od první knížky a vždy se těším na další.
I tentokrát musím konstatovat, že je tato je vynikající.
Příběh měl spád, byl napínavý a poutavý. Občas jsem jen kroutila hlavou nad lidskou hloupostí a lhaním.
Upřímně, takové dítě, jako je Avery, bych doma mít nechtěla :)