Betti komentáře u knih
(SPOILER) Pokud jste četli knihu Psí domov od Bruce Camerona a stejně jako mně se vám velmi líbila, tak určitě doporučuji si přečíst i tuhle knihu, která vám dodá skvělý pohled do zákulisí z natáčení filmu.
Krásný příběh o nelehkém životě 12leté Sugar, která společně se svým pejskem Myškou bojuje o skutečný domov.
Roztomilá knížečka plná ilustrací, která perfektně vystihuje život s mopsíkem.
Zajímavá kniha napsaná etologem, který se zabýval zkoumáním chování žraloků v jejich přirozeném prostředí. Člověk díky jeho příběhům dokázal více nahlédnout do jeho povolání. Samozřejmě jsem se dozvěděla spoustu nových informací o žralocích a obdivovala jsem schopnosti autora vyhodnotit vědecké poznatky, které získal během jejich zkoumání.
(SPOILER) Úžasný příběh o astronautovi, který se octne sám na palubě kosmické lodi a neví, co má za misi. Postupně si rozvzpomíná na svůj život, a co ho sem přivedlo. Nejvíc mě překvapilo a uchvátilo přátelství, které navázal člověk s inteligentní mimozemskou bytostí, která nás doprovázela většinu knihy. Společně se snažili oba zachránit svoji civilizaci a planetu před vyhynutím. Ačkoli byly oba organismy z úplně odlišných světů, dokázaly najít společnou komunikaci a spolupracovat na svém cíli. Dojemné a velmi doporučuji.
Krásná kniha, která mi ukázala jiný pohled na vodu. Tento element, který je nepostradatelný k životu, v sobě skrývá více, než si dokážeme představit. Když se jí budeme inspirovat, můžeme žít více s harmonií s přírodou. Kniha mi popsala důležitost a sílu významu slov, která pokud budeme používat správně, nám změní život k lepšímu. Zároveň nám představuje mnoho učení, abychom dosáhli šťastnějšího života.
Geniálně vymyšlené dílo, ve kterém Dan Brown propojil svět vědy, techniky, biologie, fyziky i náboženství. Nad touhle neskutečně komplexní knihou vám bude hlava stát. Myslím, že nepřeháním, když označím Dana Browna za vizionáře, který velmi uvěřitelně předvídá budoucnost. Určitě mě to navnadilo na další jeho knihy.
Zachraň Jacka je velmi dojemná a srdcervoucí kniha. Popisuje příběh muže, který si myslí, že přišel v životě o všechno, a rozhodne se proto svůj život dožít jako dobrovolník ve Vietnamské válce pro pomoc ostatním. Neplánoval žít dlouho, ale to se změnilo díky osudovému setkání s labradorem Jackem. Společně se snaží přežít útrapy války a vyráží spolu na cestu za svobodou. Kniha věrohodně popisuje složité, tragické a nepředstavitelné události, které se za války děly (obdobně jako povinná četba Na západní frontě klid). Na závěr bych dodala, že je věnována všem vojákům psovodům a jejich psům, kteří během války zemřeli.
Monkey byl úžasný a temperamentní pes, který se dostal z bídného života na celebritu filmu Harry Potter. Jeho příběh je velmi inspirativní a doporučuji hlavně milovníkům Harryho Pottera, pokud se chtějí dozvědět něco více o zákulisí z jiného pohledu.
Zase další dokonalá knížka z pohledu Jeho Svatosti Kočky, která nabírá nové životní zkušenosti, a tím zdokonaluje svoji mysl. Prostřednictvím nám známých postav jako jsou Dalajláma, Tenzin, Franc, Sam, Sid, Oliver, Serena, paní Trinciová a dalších se učíme nové moudrosti. V tomhle díle se pojednává hlavně o smrti jakožto skutečnosti, kterou je potřeba přijmout, dobře se na ni připravit a nebát se jí. Díky tomuto poznání si totiž dokážeme více užít přítomný okamžik. Jak praví dalajlamova kočka: Kvalita života nezávisí na její délce, ale na tom, jak s každým dnem naložíme.
Skvělá kniha, díky které pohlédneme do zákulisí filmového natáčení, jehož součástí je psí hvězda.
Úžasná a poučná kniha o životě ryb, jejich vnitřním emočním cítěním a spoustu dalšího, o čemž se mnoho nemluví. Autor čerpal z velkého množství vědeckých studiích, které nám napomohly více porozumět, co se děje uvnitř hlavy ryb. Koneční kapitoly upozorňovaly i na to, jak se člověk v dnešní době staví k rybám, jak se to v historii vyvíjelo a jaké způsoby se dnes využívají, aby se napomohlo welfaru ryb.
Skvělé pokračování detektivky, které bylo tajuplné, napínavé a plné nečekaných zvratů.
Krásný příběh 7 štěňátek, která spojila dvě nešťastné rodiny.
Dechberoucí příběh nevidomého muže, kterému se ve spolupráci s jeho vodícím psem podařilo uniknout z budovy Světového obchodního centra během události 11. září 2001. Číst o tomto útoku z pohledu člověka, který v budově pracoval, mi dalo mnohem lepší představu o celé situaci, než jakou jsem měla předtím. Roselle se zachovala jako opravdová hrdinka, která si zaslouží vaši pozornost.
Skvělé pokračování povídek z Ústecké ZOO. Kniha byla zase naplněna spoustou zajímavých příhod od zvířat všeho druhu. Dozvěděla jsem se nové informace o zvířatech. Povídky byly též obohaceny fotografiemi.
Dokonalý souhrn moudrostí, které se můžeme od (starých) psů naučit. Elli Radinger probírá vícero témat, které se týkají hlavně stáří, smyslem života, pozitivnímu přístupu k životu, lásky ke psům, jak si naplno užít život, mentálního zdraví, vděčnosti za maličkosti a vyrovnání se se smrtí. Tahle kniha rozhodně dokáže otevřít oči a změnit váš postoj k životu k lepšímu. Během čtení budete chtít být blízko svého pejska :).
Druhá detektivka od Roberta Craise, kterou jsem přečetla a nezklamala. Na případu se tentokrát podílí vícero detektivů - soukromý detektiv Elvis Cole, klidný profesionální Joe Pike, samostatný Jon Stone a náš známý psovod Scott James s úžasnou Maggie. Příběh je opět plný nečekaných zvratů a tajemství, který nás pohltí a napíná až do konce.
Skvělý cestopis manželů s Jack Russellem terierérem Tarou. V průběhu jejich dlouhé cesty z Jižní Ameriky přes Austrálii, Indonésii až do jižní Afriky se seznamujeme se spoustou navštívených ostrovů, kde zakotvují. Vždy se dozvíme spoustu informací a zajímavostí o místních zvyklostí a kultuře. Cestovat s pejskem na palubě způsobovalo hodně krát komplikace, ale jinak, si myslím, že Tara měla skvělý život, který si užila až do konce.
Série Zákon smečky - Soumrak byla naprosto úžasná. Celý Zákon smečky patří k mým nejoblíbenějším knižním sériím. Obdivuji autorku Erin Hunter za spletitý a neustále napínavý příběh. Každá postava má v knihách určitou úlohu a charakteristickou osobnost a určitě si každý mezi nimi najde oblíbence. Ačkoliv měla kniha uzavřený a šťastný konec, doufám, že autorka plánuje další sérii, protože Zákon smečky je jedna velká dokonalost a všem doporučuji! :)