bibi.r bibi.r komentáře u knih

Hádej, jak moc tě mám rád! Podzim Hádej, jak moc tě mám rád! Podzim Sam McBratney

Jednoduchá hravost pro nejmenší děti.

09.10.2015 4 z 5

Hádej, jak moc tě mám rád! Jaro Hádej, jak moc tě mám rád! Jaro Sam McBratney

"Hádej, co se stane..." :D

02.10.2015 4 z 5

Skoro tucet Skoro tucet Pavel Čech

Výběr různorodých příběhů přesně ve stylu Pavla Čecha :).

14.09.2015 5 z 5

Psi nebaletí Psi nebaletí Anna Kemp

Mně se příběh líbil. Takový něžný a lehce vtipný a obrázky jsou roztomilé.

08.09.2015 4 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Wauw, už se těším na film.

Akčoli nejsem nijak zběhlá s možnostmi současné technologie a cestování vesmírem, tak bych řekla, že tak jak to autor popsal, je to vlastně uskutečnitelné. Chce to jen ty prachy, že?

Knížka byla super, i když pravda, že většině těch chemických reakcí, které tam popisoval, jsem vůbec nerozuměla a tak jsem si to nedokázala ani představit (No jo, já a chemie jsme nebyly nikdy kamarádky.).

25.08.2015 4 z 5

Tři podoby lásky: Jak si přeješ / Bouřlivá láska / Ukradená nevěsta Tři podoby lásky: Jak si přeješ / Bouřlivá láska / Ukradená nevěsta Susan Johnson

Tohle bylo opravdu velmi marné čtení. Ta jedna hvězda je za prostřední příběh, protože zbytek je škoda papíru.

25.08.2015 1 z 5

Knížka o postelích a dvě pohádky navrch Knížka o postelích a dvě pohádky navrch Sylvia Plath

Pohádka o Kuchyni paní Třešinkové je naprosto suprová ;), za ni klidně 10 hvězd.

16.08.2015 5 z 5

Strašidla se bojí měsíce Strašidla se bojí měsíce Marjane Satrapi

Marjane Satrapi to rozhodně umí :).

15.08.2015 4 z 5

Spočítej hvězdy Spočítej hvězdy Lois Lowry

Nový pohled na události týkající se 2. světové války. Stále to ho víme ještě zatraceně málo, abychom pochopili.

14.08.2015 4 z 5

Mobilmánie v pohádkové říši Mobilmánie v pohádkové říši Lenka Rožnovská

Docela dobře jsem se bavila :).

06.08.2015 4 z 5

Šitíčko Šitíčko Marjane Satrapi

Opravdu neotřelý pohled do života žen, jež žijí na zcela jiném kontinentu i podle jiných pravidel, ale zase tak moc se od nás Evropanek neliší.

27.07.2015 5 z 5

Lepší než život Lepší než život Rob Grant

No nevím, tohle bylo trošku divnější.
Za prvé se děj hodně odklonil od toho, jak známe seriál.
A za druhé snad teprve tady jsem si uvědomila, jak důležitá snad "měla být" Kochanská pro Listera, protože v TV seriálu, její pozice tak silná rozhodně nebyla.

27.07.2015 3 z 5

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Rob Grant

Bezva počteníčko. Seriál mám opravdu moc ráda a tak jsem potěšena, že v knížce je něco navíc.

21.07.2015 4 z 5

České hrady a zámky České hrady a zámky Jan Rendek

Mám ji doma a moc ráda v ní listuji.

30.06.2015 4 z 5

Sen o radosti z hudby - Wolfgang Amadeus Mozart Sen o radosti z hudby - Wolfgang Amadeus Mozart Pak Un-jong

Výborný způsob, jak menším dětem přiblížit život a hudbu slavného Mozarta.

25.06.2015 4 z 5

Zajatci stříbrného slunce Zajatci stříbrného slunce Miloš Kratochvíl

Pro děti 9+

To bylo fakt boží a četlo se to skoro samo.
Je vidět, že pan Kratochvíl je prostě mistr dnešní dětské literatury. Dobře chápe dětskou mysl i to co hýbe světem dnešních dětí.

24.06.2015 5 z 5

Ti otravní králíci Ti otravní králíci Ciara Flood

To bylo tak hezké a milé a vtipné :) a obrázky vtipné.

15.05.2015 5 z 5

Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Hynek Vilém

Vtipné to bylo :D.
Básničky sice občas trošku neseděly, ale jinak to bylo v pohodě.

14.05.2015 3 z 5

Ajdar Ajdar Marjane Satrapi

Toto bylo opravdu hrozně roztomilé čtení :).

14.05.2015 5 z 5

Velikonoční pohádka o kohoutech, bouřce a duze Velikonoční pohádka o kohoutech, bouřce a duze Ivan Martin Jirous

Jedním slovem - zajímavé.
Jako dítě, bych se asi bála.

05.05.2015 3 z 5