bibi.r komentáře u knih
Velmi hezká svým zajímavým způsobem náhledu na náš svět a vše okolo.
Krásné ilustrace.
Neurazí... Nenadchne...
Zajímavé...
Tahle kniha pro mě byla velmi milé překvapení. Ze začátku mi dost vadila přílišná jednoduchost a snad až taková prvoplánovost. A hlavně mě dost štvalo kolikrát se hned v prvních snad dvou kapitolách objevilo spojení "Nevím kudy kam", to bylo fakt přehnané.
Ale pak jsem si na tento styl zvykla a bylo mi v něm velmi příjemně. Tohle je prostě taková milá a oddechová knížka, u které nemusíte přemýšlet. Nic řešit, nic čekat, nic hodnotit, nic hrotit... prostě společně s tou knížkou plynete až dokonce a je vám v tom dobře.
Konečně něco neotřelého.
Zajímavé a netradiční prostředí ruského venkova a šlechty. Zajímavá a neotřelá hlavní hrdinka, která je velmi uvěřitelná.
Zároveň to vůbec není jednoduchá prvoplánová pohádková fantasy, ale velmi dobře propracovaná fantasy s pohádkovými prvky (to je teda věta za všechny prachy :D, ale vážně to tak je).
Velmi doporučuji a hodně se těším na další díl.
Motivační knížka, která pomocí jednoduchých cviků má pomoci navodit lepší náladu a optimističtější pohled do budoucna.
Knížka se mi zdála malinko slabší než předchozí Hlavu vzhůru.
Motivační knihy nejsou zrovna můj šálek kávy, tohle mě ovšem dost zaujalo.
Napsaná zajímavou formou a ony cviky jsou opravdu jednoduché a proveditelné prakticky všude.
Zda to na mě bude mít nějaký pozitivní účinek, je však pouze na mojí snaze soustředit se a dané cviky provádět.
Jak už někdo níže psal, je to zvláštní příběh. Z mého pohledu jsou to spíše 3,5*, ale přidávám za tu nevšednost a zvláštnost.
Japonské haiku mi upřímně nic neříká a nijak mě neoslovuje. V samotném příběhu však hraje velkou roli a to je hodně zvláštní. S radostí a očekáváním si přečtu další díl.
Zajímavá a poučná knížka, která je trochu netradičně zpracovaná.
Každé zvíře totiž spí zcela netradičně a originálně.
Milé a napínavé dobrodružství pro děti kolem 8 let. Bavilo mě to a dobře se to četlo.
Ilustrace se mi tedy bohužel nelíbily.
Četla jsem zkrácenou verzi Malých žen z nakladatelství Naše vojsko (2018), která je velmi krásně ilustrovaná.
Bohužel právě to zkrácení příběhu moc neprospělo. I přestože jsem samotný román nečetla, tak šlo poznat, že příběh má právě kvůli zkrácení mezery. Každopádně dětskému čtenáři by tohle vadit nemuselo a možná ho to spíš navnadí pro čtení samotného románu.
Hezký příběh a možná i způsob jak děti naučit text hymny.
U pracovního sešitu mi chyběl klíč k rozluštění.
Velké čtení pro malé začínající čtenáře.
Krátké kapitoly, jednoduchý příběh, dobrodružství i legrace.
Zajímavý nápad jak dětem představit světová umělecká díla.
Přiznám se však, že úplně všechny příběhy mě neoslovily. Zkrátka něco se líbilo více a něco méně.
Tento díl byl jednoznačně slabší, ale i tak jsem si u něj dobře odpočinula.
Trochu mě zlobilo, že se hrdinové chovali nepravděpodobně, ale co už.
Velké námořní dobrodružství malé holčičky Eriky.
Nádherné ilustrace i pěkný příběh.
Super super.
Další dobrodružství Alex a Connera v pohádkové zemi.
Možná se může zdát už malinko jednotvárné jejich putování, ale myslím si, že to je něco, co děti milují a chtějí.
Oksana Bulo má opravdu nádherný výtvarný projev a i příběhově je knížka krásná.
Tentokrát se jí podařilo příběh dotáhnout do konce. :)
Příběh byl malinko slabší než v prvním díle, ale zase byl mnohem zajímavější vývoj jednotlivých hlavních postav.
Originál od Bulatova neznám, ale tohle zpracování se mi líbí. Ilustrace jsou docela strašidelné, ale mají své kouzlo a pohádkový příběh také.