bibi.r komentáře u knih
Já nevím, Flash mě prostě moc neokouzlil. Asi to není moc objektivní názor, prostě mi Flash nesedí :).
Navíc mi dělalo problémy vyznat se v souvislostech, protože spousta reálií z Flashovy historie a prostředí nám prostě není známá. A ze začátku mi dělalo problém i rozlišit, který Flash je který a kdo je vlastně kdo :D.
Najednou tam bylo prostě až moc superhrdinů, které jsem neznala a kterým jsem nerozuměla, protože neznám to pozadí jejich vzniku.
Já jsem spokojená. Pro neznalce je to skvělý začátek, jak se seznámit s Green Lanternem a pochopit, jaké je vlastně jeho tajemství původu. Zkrátka základní seznámení s reáliemi Green Lanternova příběhu, který je v našich českých vodách téměř neznámý :).
Docela milý komiks s i lustracemi, které neurazí.
Malý princ však už není tak naivně dětský, jak ho známe z originálu Saint-Exupéryho. Je jaksi odvážnější a dokonce i riskující, ale ne naivně riskující, ale riskující tak, že si uvědomuje možné následky.
Wauw, super. Nemám slov, prostě naprosto úžasné :).
Docela zklamání, čekala jsem, že to prostě bude takový Brouk Pytlík, že to bude sranda, ale nic moc.
Jediné plus vidím v jeho roztomile zkomolené češtině.
Nejsem pražák a tudíž ve mně toulání se pražskými uličkami nevyvolalo zřejmě tu správnou nostalgii. Praha je krásná, ale pro mě je nejkrásnější město na světě to moje :).
Ilustrace jsou na některých stránkách poměrně temné, ale oproti nim jsou tam zlatě orámované 3 nejznámější pražské legendy, které jsou do příběhu opravdu velmi citlivě zakomponované :).
Výtvarná stránka naprosto boží. Textová docela filozofická, takže si se zařazením do literatury pro děti a mládež nejsem až tak jistá. Prostě nevím, jak bych svému dítěti (které ještě nemám) vysvětlovala některé pasáže, když jsem sama měla trošku problém se s poselstvím vyrovnat, či mu správně porozumět.
Vlastně ani nevím jestli se mi líbila :D, ale asi jo. Docela si dovedu představit, že ji čtu svému "rozdivočelému" dítěti :).
Z prvu se mi ilustrace moc nelíbily, ale nakonec si mě docela hodně získaly, pro tento příběh jsou prostě to pravé.
Super :D. Skvěle jsem se bavila, ta malá byla skvěle protivná a vtíravá a vůbec...
Líbí se mi, že většina žen měla v té době jasnou představu o své hodnotě a za nic se nemusely omlouvat.
A Ota je samozřejmě nejlepší a milovaly bychom ho v každé době ;-).
Z toho příběhu jsem měla husí kůži a vlastně se mi vůbec nelíbil. Možná jsem ho však četla, jen v nesprávném věku.
Moc krásný příběh. Pamatuju si, že jsem hrozně obrečela, když umřela Bambulka (malý bílý pejsek, který tam měl epizodní roličku).
Genialita sama. Dokonalý anglický humor :D.
"Lady Bracknellová: Ztratit jednoho rodiče, pane Worthingu, se může považovat za neštěstí, ale oba, to se jeví jako nedbalost."
Hodně smutné, ale stojí to za to. Určeno spíše starším.
Dobrodružství, poklad, moře, piráti, nebezpečí... i po více jak 130 letech, stále působí.
Na básničky žádný expert nejsem, ale tyhle jsou prostě krásné :).
Klasika české literatury pro nejmenší. Básničky a pohádky podané takovým způsobem, že to musí zanechat stopy na duši (samozřejmě jen ty nejhezčí stopy :D).
A ilustrace Jiřího Trnky jednoznačně dodávají na vysoké kvalitě.
Klasika, která vždycky rozesměje a je jedno kolik vám je :).