bibi.r komentáře u knih
"Jen sebevědomý národ si může dělat legraci ze své historie!"
Zábavný příběh z české historie, který je nutno brát s obrovskou dávkou nadhledu :D. Rozhodně pobavil.
Velké plus pro ilustrace.
"Viktorie, ženská! Napolsedy tě vyzývám přijmi moou ruku!" Tak takhle nějak žádá mumie Imothepa III. o ruku britskou královnu Viktrorii :D. To fakt pobavilo.
Upřímně musím přiznat, že mě příběh oslovil.
Přesto mě to nenavnadilo číst další podobné knihy.
Velmi příjemný a čtivý příběh, který navnadí na čtení dalších knih :). Konec mohl být trochu delší, tak nějak detailnější. Zdálo se mi to divně useknuté.
Musím však hodně pochválit ilustrace Vladimíra Krále, ty se mi opravdu moc moc moc líbily a do příběhu perfektně zapadaly. Vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby jich tam bylo ještě o kapánek více.
Super... Vlastně ani nevím, jak to dál okomentovat :D. Jen, že už se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože mě hrozně zajímá: Co Veverka našel v jeskyni ve skále uprostřed moře?
Líbilo se, to rozhodně. Jen mi to přišlo tak nějak useknuté... nějaký pořádný závěr :).
Na Vondruškových knihách se mi líbí, že panovníci jsou prostě tak lidští. Že by si někdo dovolil odporovat králově tetě Anežce Přemyslovně? Jistě, Oldřich z Chlumu určitě :).
A opět Ota, tentokrát v roli učitele lásky :D.
Dobrý doplněk k seriálu, ale nejvíc mě oslovila kapitola Fandom, ve které je dost informací o conech, škoda že není rozšířena i o podrobnější popis českých conů.
Krásná knížka pro všechny malé čtenáře. Krátké kapitoly, které udrží pozornost dětí. Rozmanitá fantazie i humor.
Velmi milé a krátké pohádky a pověsti o dracích na našem území.
Obrázky Zdeňky Študlarové to velmi hezky doplnily .).
Rozjezd byl skvělý, první kapitola mě fakt dostala. Pak už to místy pokulhávalo, ale i tak to stálo za to :).
Líbí se mi prostý jazyk, kterým jsou obrázky komentovány, děti mu rozumí.
Velmi hezký a také vtipný způsob, jak těm nejmenším předsavit českou historii a české pověsti.
"Rostislav se naštval a pozval k nám jiné kněze - Cyrila a Metoděje. Přišli až z Řecka. Na dlouhé nebezpečné cestě je chránili zbrojnoši. Dnes by přiletěli letadlem, ale to tehdy ještě neexistovalo." To mě velmi pobavilo. Moc se mi líbí prostý jazyk, kterým jsou obrázky komentovány, děti mu rozumí. A jednoduché až strohé vysvětlení, že letadlo a TV ještě neexistovaly. Jistě nám to přijde praštěné, ale ti nejmenší to nechápou.
...
Edit: 11.3.2023
Další zářez mého malého prvňáčka ;). Určitě vhodná k prvnímu čtení. Na každé straně 1 věta a tak je kniha za chvíli přečtená.
Chcete-li děti naučit mýt se, uklízet po sobě a pomáhat doma, tak je knížka dobrou volbou :).
Tak u téhle Čechovi knížky jsem si už dopředu říkala, že se mi určitě nebude líbit, protože auta rozeznávám zásadně podle barvy a Indiáni mě prostě nikdy nebavili.
Nechápu, jak jsem kdy mohla pochybovat :D.
A nejvíce mě pobavila stránka s malými odkazy na další jeho knížky, to bylo moc milé.
Příběhy Čechových Dědečků mě rozplakaly i rozesmály.
A jednoho z nich bych si z jistého důvodu moc přála poznat. Třeba by mi daroval to, co chlapci v příběhu.
Ach bože, to bylo nádherné nádherné nádherné... já nemám slov