blackoutzuzi komentáře u knih
Další díl ze série Vermonstkého cyklu, který navazuje přesně tam, kde Tiché dívky skončily. Knížka se dá číst i samostatně mimo sérii, ale to by byla škoda, protože jak Tiché dívky, tak i Číhání (to především!) jsou naprosto skvělé krimi romány. Jména mrtvých dívek se mi líbily o maličko méně než předešlé knihy, ale i tak hodnotím pozitivně a dojem z celé série mám více než uspokojivý :)
Dědina je zvláštní kniha, která ve mně bohužel nezanechala nic hlubšího. Autorčin styl psaní není zřejmě to pravé pro mě, jelikož už autorčiny Sítě mi příliš nesedly a u Dědiny tomu nebylo jinak. Možná celkovému dojmu ani nepomohlo nářečí, kterým byla protkána celá kniha. Celkově na mě příběhy Dědiny působily tvrdě - až moc negativních charakterových rysů, které nebyly nijak vyváženy něčím pozitivním. V tomto případě mé čtenářské srdce toužilo i po nějakém záblesku naděje a náznaku pozitivna. Pak by celý příběh možná vyzněl o něco lépe. Alespoň pro mě.
Prequel k seriálu Stranger Things a dle mého naprostá nutnost pro všechny jeho fanoušky! I když jsem se z počátku obávala, zda to nebude jen slátanina a pouhá snaha vytřískat z hypu okolo seriálu co nejvíc, nakonec jsem byla mile překvapena! Ačkoli příběh vyzněl vcelku stručně, četl se snadno, je to taková oddechovka na jedno či dvě odpoledne, ale moc ráda jsem se dozvěděla něco víc z toho, co bylo před tím, co známe ze seriálu :)
Předchozí autorovy knihy byly skvělé, takže když vyšla jeho třetí, musela jsem ji mít. Bohužel Clonu zatím pasuji na nejslabší autorovu knihu. Jako celek mi prostě nedávala smysl. Bez wow efektu, bez logiky. Nevím, myslím, že další autorovu knihu si možná ani nepořídím. Tohle bylo obří zklamání..
Mnozí z vás zajisté znají seriál 13 Reasons Why, který byl natočen na motivy právě této knihy. Knížka je hodně zkrácenou, i když téměř totožnou, verzí seriálu, který u mě stále vede na plné čáře. Takže pokud stojíte před otázkou KNIHA nebo SERIÁL, tak výjimečně říkám - SERIÁL!
Sedm příběhů s tajemnou, až strašidelnou atmosférou - tohle je přesně ta knížka, která si říká o to, abyste si ji šetřili na čas Halloweenu :) Vřele doporučuji mladším čtenářům, ale klidně i těm starším, protože příběhy to byly nápadité, ovšem pozor, u této knihy budete lehce překvapeni, jak drsné konce pro vás autor přichystal :D
Čtvrtý díl série o Dívce moře.
Opět velice jednoduché a milé čtení, které doporučuji mladším čtenářkám, které si chtějí přečíst fantasy příběh se sympatickou hlavní hrdinkou, která má neobyčejné schopnosti. Na mě je to už lehce natahovaná série, i přes to ale byly v knize pasáže, které mě moc bavily. Celou posádku Alfa cru mám moc ráda, ale těším se, že další díl bude už opravdu ten poslední :D
Ano, ani tentokrát Colleen nezklamala a zhostila se na výbornou velmi silného tématu, které nechci úplně rozebírat, protože bych tak prozradila příliš mnoho, a tím pádem by přišli o wow efekt všichni ti, kteří se na knihu teprve chystají. Ovšem zaručuji vám, že ty emoce, které ve vás Colleen vzbudí, budou rezonovat ještě několik dní po dočtení - já sama byla téměř v šoku a neubránila se slzám. Co se týče cílové skupiny - doporučuju ji spíše ženám a dívkám tak od 16 - 17 let.
Rozkošná jednohubka pro ty nejmenší z nás. Ideální na čtení před spaním, kdy si připomenete, kdo všechno v našem městě musí být vzhůru, když celé město spí :)
Co se týče grafického zpracování, tak autoři zvolili stejný formát jako u Oceánu, i co se vrstevnatých stránek týče. Vesmír je ideální kniha pro malé čtenáře - informace jsou podány jednoduše a v přiměřeném množství tak, aby se u knihy čtenář nezačal nudit. Za mě opět vřele doporučuji, především máte-li doma vesmírného nadšence :)
Kniha je retrospektivou celého seriálu - obsahuje plno informací a dozvídáme se v ní například - jak a kdy vznikl prvotní námět na seriál? Jak probíhal výběr herců, kdo z nich měl roli napsanou přímo na tělo a naopak mezi kým tvůrci váhali? Koho měla v Přátelích hrát Courteney Cox? A čím původně chtěla být Lisa Kudrow?
I přes to jsem ale maličko zklamaná - očekávala jsem jiný koncept knihy. Škoda, že nebyla obohacena o dobové fotografie, hlášky, v tomto případě by mi nevadil ani velkoformát. Co mi v knize taky trochu chybělo, tak to byly podrobnější informace ze zákulisí o ostatních hercích - třeba příběh o roli Janice, Guntera, Estelle, Peta nebo Richarda by mě dost zajímal.
Tohle se vážně povedlo! Je zde vidět snaha odlišit se od ostatních dětských encyklopedií, především co se formátu týče - autoři zvolili vrstevnaté stránky, které stylizovali do tvaru mořských vln - za mě skvělý nápad!
Co se grafiky týče, musím uznat, že barvy a kresby se mi líbily moc, barevnost z nich přímo sršela, takže věřím, že dětského čtenáře snadno zaujmou :)
Ideální svět je pro mě velmi milým knižním překvapením v podobě věrohodného a děsivého sci-fi scénáře naší budoucnosti. Autorce se podařilo stvořit a popsat čitelný a zajímavý svět, bez jakýchkoli složitých popisů, pojmů a který je pro mě i do jisté míry takovou možnou verzí, kam se jednou (v tom horším případě) naše společnost může dostat.
Co se týče knihy, tak ta nabízí velmi podobný obsah, jako má film. Nicméně číst si to byl stejně skvělý zážitek, jako sledovat film. I když my, kteří známe filmovou verzi nazpaměť, přesně vidíme obrazy daných scén před sebou. Mám-li v některých aspektech srovnávat film a knihu, je v tomto případě kniha o dost méně drastická a krvavá. Rozhodně nesáhnete vedle pokud si přečtete knihu, ale také zhlédnete film. Oboje vynikající a kvalitní jak pokoukání, tak počtení :)
Někteří tvrdí, že kniha dostatečně nevyužila svůj potenciál na plno, já jsem ovšem jiného názoru. VOX mi dal přesně to, co jsem od něho očekávala - originalitu, skvěle propracovaný dystopický svět, kterému jsem rozuměla, emoce, které byly místy tak silné, že jsem příběh jen těžko rozdýchávat, postavy, které si získaly vaše srdce. Jediné minus spatřuji v závěru knihy, kde si nemůžete nevšimnout jistého nelogického vývoje charakterů některých našich postav.
Colleen se snaží do svých knih zakomponovat témata, která jsou často vnímána jako tabu a za tuto osvětu ji moc cením! Naše hrdinka a vlastně i celá její rodina je totálně crazy, takže tu naléhavost tématu hezky vyvažuje - nemusíte se tedy bát, že se po dočtení budete utápět v depresi. Ona ta kniha vlastně vůbec nevyzní tak depresivně, jak jsem čekala. Naopak, dost jsem se u ní pobavila :) A pozor! Pokud se na knihu chystáte, správně si to naplánujte, páč jakmile začnete číst - nedokážete přestat :) Já ji přečetla na jeden zátah a to má 300 stránek. Návyková a místy až absurdní věc, kterou ale budete milovat.
Další ze skvostů série, krásná kresba, skvělé zpracování.
Za mě zatím nejlepší díl série! To grafické zpracování! Úpně jiné než u předešlých dílů - jsem naprosto nadšená! Perfektní, doporučuji všem, kteří si chtějí zopakovat historické události a u toho se pokochat :)
Po Zimních lidech, kteří byli naprosto strhující a šla jsem kvůli nim spát až pozdě v noci, jsem se na Vermontské psycho moc těšila! Bohužel se Zimním lidem ani zdaleka nevyrovnalo - jak kvalitou textu, tak příběhovou linií, které působila jako dětská verze hororu, u které by se snad ani to dítě nebálo.. Knihu bych zařadila do kategorie horor pro mládež s prvky fantasy. Vůbec nevím, jak si s hodnocením této knihy poradit - mám po dočtení tak rozporuplné pocity, že vážně nevím. Za mě průměrná kniha..
Moc krásný a silný příběh o vztahu čtrnáctileté June a jejího strýce, který umírá na AIDS a June se musí chtě nechtě s touto skutečností vyrovnat.. Příběh je primárně zaměřen na úskalí dospívání, období hledání sama sebe, vyrovnávání se s těžkými situacemi, upevňování vztahů a je také o lásce - jiné, té zakázané. Působilo to na mě velmi reálně, křehce a laskavě. V příběhu čtenář najde mnoho inspirativních vztahů a situací, které vás chytí za srdce.