blackoutzuzi blackoutzuzi komentáře u knih

Psí hrdinové Psí hrdinové Laura Greaves

Tak tato kniha je naprostá NUTNOST pro všechny pejskaře. Připravte si balíček kapesníků, protože příběhy pejsků, kteří zachránili život - a to doslova - svým páníčkům, vás dostanou do kolen! Líbil se mi už autorčin úvod, kdy se rozepsala o svých pocitech při sběru příběhů, píše tam velké pravdy :) Jak jsem už psala, pokud jste milovník psů nebo třeba hledáte pro někoho takového dárek, tak tahle kniha ho potěší na 1000000 %! Tohle je srdeční záležitost a já se klaním všem pejskům, že to s námi lidmi ještě nevzdali a že nás zachraňují den co den ♥

20.05.2020 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Jedním slovem - ZKLAMÁNÍ. Na to, jak jsem velká fanynka knih Roberta Bryndzy, se mi to nepíše snadno. Bohužel u této knihy jsem měla pocit, že to psal někdo zcela jiný. Nečetla se mi dobře a kdyby to nebyl dárek k Vánocům, tak bych ji ani nedočetla... V této sérii s největší pravděpodobností pokračovat nebudu. Bohužel.

20.05.2020 1 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Chris Carter se díl od dílu překonává a nasazuje laťku výš a výš a já se stávám čím dál více jeho obdivovatelkou :) Tenhle díl byl vážně síla a některé scény pro někoho mohou být možná už moc. Tuto sérii tedy doporučuji všem milovníkům krimi příběhů, kterým nevadí trochu víc té surovosti a násilí. Věřím, že když Chrise Cartera jednou zkusíte, nebudete chtít s četbou jeho knih přestat :))

20.05.2020 5 z 5

Luna a ryba Luna a ryba Lisa Aisato

Kniha pro děti s naprosto dechberoucími ilustracemi! Lisa Aisato mě zaujala svými ilustracemi už ve Sněhové sestřičce a jsem ráda, že mi knihovnu zdobí její další skvost. Ač je tato kniha především o ilustracích, než o textu, věřím, že vás její příběh s magickou atmosférou zaujme.

19.05.2020 4 z 5

Země příběhů – speciální průvodce Země příběhů – speciální průvodce Chris Colfer

Miluju doplňkové knihy! Obzvlášť k sériím, které miluji :) Jste-li fanoušci Země příběhů, je tohle kniha, která by vás rozhodně neměla minout! Je v ní krásně shrnuté vše podstatné, ať už jednotlivé postavy, místa či kouzelné předměty. Vedle toho zde naleznete nepublikované kapitoly, originální autorovy skici postav či návrhů obálek. Za mě spokojenost a ideální vánoční čtení.

19.05.2020 4 z 5

NOS4A2 NOS4A2 Joe Hill (p)

Tuhle knihu můžete znát také pod názvem Vánoční říše, ale nedávno dostala jak nový název, tak i obálku a ta je prostě boží :) Zajímavostí je, že autor knihy je synátor Stephena Kinga, jehož styl psaní zase až tak nemusím - bohužel :( Ukázalo se ale, že Joe Hill mě baví. Ačkoli je tohle slušná bichle, četla se fakt dobře, příběh mě moc bavil a od začátku do konce jsem si čtení vyloženě užívala :)
Ač jde o horor, Joe Hill se vyhnul jakýmkoli nechutnostem a krvavým scénám a i přes to vám často naskakovala husí kůže. Já mohu knihu jedině doporučit :)

19.05.2020 5 z 5

iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Kovyho mám moc ráda. Za mě je to jeden z mála (možná i jediný) český youtuber, který to má v hlavě srovnaný a jehož tvorba má smysl. Na jeho novou knihu jsem se fakt těšila, bohužel za mě je to spíše průměrná pohádka, která má skvělý nápad, ale to provedení mi příliš nesedlo. Už tak v polovině knihy mi začal ten děj unikat, přistihla jsem se, že to místy nechápu, místy jsem už ani nevěnovala plnou pozornost tomu, co čtu a ve finále na mě příběh působil tak nějak všedně. Což mě mrzí, protože Kovy má mé sympatie, ale bohužel jako spisovatel zatím ne :( Nicméně v brzké době se chystám na jeho prvotinu Ovšem, tak třeba ten názor změním :)

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

První díl se mi líbil o trochu víc a to především tím, že to byl první díl a svět, který Sarah J. Maas vytvořila, mě bavilo objevovat :) Druhý díl na mě působil zbytečně zdlouhavě (taky měl téměř 700 stránek), především pak první půlka byla až moc popisná a věnovaná pocitům hlavní hrdinky. Love story, která je pro příběh samo důležitá, na mě ale už působila trochu nudně, bylo to pořád to samé dokola. Nicméně jsem dost zvědavá, co naše knižní hrdiny čeká ve třetím, závěrečném díle, který je ještě tlustší než tento :D

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Colleen Hoover jednoduše umí. Líbí se mi, že dokáže uchopit jakékoli závažné téma a podat ho citlivě, čtivě, poutavě a tak, že ve vás něco zanechá. Toužíte-li po příbězích, které jsou spíše pro ženy a které zároveň nejsou jen o krásných a romantických vztazích, ale naopak otevírá témata jako neplodnost, domácí násilí, psychické poruchy, smrt v rodině apod., tak je Colleen Hoover ten pravý autor pro vás.
Já už si u jejích knih ani nečtu anotace, jakmile vidím, že jí vyšla nová kniha, prostě vím, že si ji potřebuji přečíst :)

Nádech do ticha Nádech do ticha Cath Staincliffe

Velmi aktuální kniha o jednom teroristickém útoku, který změnil, sebral a zničil hromadu životů. A to úplně zbytečně.
Řeknu vám, tohle mě vyděsilo, dostalo, rozplakalo. Byl to velmi silný zážitek a člověk si uvědomí, že stačí být v nesprávný čas na nesprávném místě, prakticky kdekoli - na cestě do práce, na svatbu, na dovolenou, za kamarádem, na nákupy,.. a ve vteřině tady nemusíte být. A to jenom proto, že se někdo rozhodl vzít život komukoli, kdo mu přijde do cesty.

Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Tohle bylo jedno obrovské překvapení! Aleš Novotný je skvělý autor a jeho literární debut se mu vážně povedl - ať už jde o vystavení příběhu, navození té správné tíživé atmosféry, zajímavé charaktery postav a nakonec i odhalení pachatele. Držel se žánru a své cílové skupiny - to napění tam bylo tak akorát, aby to náctiletý čtenář ustál. Já si užívala každou kapitolu a byla jsem ráda, že má kniha přes 400 stran, protože jsem nechtěla, aby příběh skončil :)
Velmi čtivé, napínavé, neskutečně propracované s tak ponurou atmosférou, kterou se autorovi podařilo udržet po celou dobu, což fakt nechápu, jak to dokázal!

Loutkář z Krakova Loutkář z Krakova R. M. Romero

Geniální nápad, geniální! Dva natolik rozdílné světy a přesto si jsou v mnohém podobné! I když by čtenář mohl tušit, že propojení fantasy světa a toho našeho, reálného by mohlo alespoň v tomto příběhu zmírnit hrůzy války, není tomu tak. Nečekejte, že se vám dostane příběhu, kde se nacisté chovají slušně k Židům a kde všechno dopadne tak, jak byste si zajisté přáli...

Naprosto pozoruhodná věc Naprosto pozoruhodná věc Hank Green

Tak trochu jiná sci-fi. A v čem přesně? Sci-fi prvky, ačkoli zde hrají důležitou roli, byly spíše odsunuty do pozadí příběhu, který se primárně zaměřuje na témata jako jsou sociální sítě nebo odvrácená strana slávy. Celý příběh působí velmi moderně - objevují se zde právě už zmíněné sociální sítě jako je YouTube, Twitter, Instagram, je v něm zakomponovaná LGBT tématika a například i eko aktivisté - no zkrátka místy to na mě působilo i jako taková reflexe dnešní doby.

Křik Křik Nicolas Beuglet

Křik mě zaujal svou obálkou (ta je boží) a anotací. Bohužel už po pár kapitolách jsem cítila, že to zřejmě nebude úplně ono.. Příběh se brzy začal ubírat zcela jiným směrem, než jsem čekala. Chápejte podle anotace prostě čekáte thriller až téměř horor, ale toto byl vlastně obyč krimi román. Alespoň tak to na mě působilo. Hodně zvláštní kniha, pomalá, četla jsem ji docela dlouho. Navíc ten děj - jen těžko uvěřitelný a čtenář byl místy zahlcen informacemi. Tohle mi bohužel vůbec nesedlo.

19.05.2020 2 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Řeknu vám i když je to young adult kniha od autora, se kterým nemám vůbec dobrou zkušenost, tohle byla jízda! Kniha mě vyděsila a během čtení jsem měla ještě větší žízeň než obvykle :D
Za mě pecka a pokud máte rádi reálné katastrofické příběhy s postapo atmosférou, Sucho je jistota,že vás bude bavit!

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Velmi zajímavá kniha s nečekaným a silným koncem, který mě totálně dostal a já ho obrečela. Sympatické postavy, napínavý děj, boj o přežití a láska - tuhle knihu mohu jedině doporučit.

19.05.2020 4 z 5

Amálie Zubatá a Příšerný ples Amálie Zubatá a Příšerný ples Laura Ellen Anderson

Příběh, který je velmi podobný mé oblíbené Mortině - hlavní hrdinka je podivná holčička s neobvyklým domácím mazlíčkem - dýní Tykvískem :) Tohle je ideální kniha pro děti - lehce strašidelná, s hezkými ilustracemi, vtipnými postavami a dobrodružným dějem :) Ale na Mortinu to stejně nemá :D

Noc s Marilyn Monroe Noc s Marilyn Monroe Lucy Holliday

Druhý díl Noci s Audrey Hepburn, který je o něco delší a především vtipnější :) Opět se jedná o oddechovku, nic hlubokomyslného, ovšem čtivého a milého :) Líbila se mi o trochu víc než první díl.

Popravčí Popravčí Chris Carter

Víte co bylo na tomhle díle nejlepší? Nejen námět - vrah, který ví o tom, čeho se jeho oběti nejvíc bojí a záměrně to proti nim použije, ale především ta pointa a vyústění příběhu. To je prostě na medaili. O stylu psaní ani nemluvě - čtivý jako blázen, totálně vás to vtáhne do děje, spousta akce, napětí, ale i násilí - takže nedoporučuji slabším povahám. Za mě velký skvělý. Doporučuji všem milovníkům krimi románů!

19.05.2020

Manželské lži Manželské lži Kimberly Belle

Z této knihy mám velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu se četla velmi dobře, děj odsýpal, byl napínavý, akční, na stranu druhou jsem vůbec nebyla spokojena se závěrem knihy. Ocenila bych originálnější a hlavně reálnější vyústění příběhu.. Čekala jsem něco víc, něco, z čeho si sednu na zadek.