BlaV. komentáře u knih
Mám ráda historii, takže tato kniha se mi velmi líbila.
Tuto knihu jsem v dětství četla několikrát, patřila k mým oblíbeným, myslím, že ji možná ještě někde mám.
V dětství to pro mne byla moc krásná kniha.
Díky této knize jsem vyhledávala i další knihy o Galapágách.
Jedna z mých prvních přečtených "verneovek" - a mám na ni vzpomínku z dětství: měli jsme ji v třídní knihovně - ve 4. či 5. třídě jsem si ji půjčila a za necelé dva týdny vrátila. Paní učitelka se mě ptala, pro ji vracím, řekla jsem, že ji mám přečtenou - nevěřila mi, že bych tak rychle obsáhlou knihu přečetla a tak si mě z ní "vyzkoušela" a přesvědčila se, že jsem ji opravdu nelhala. Bohužel jen málo verneovek mám ve své knihovně, protože je měla půjčené z knihovny, nebo byly bratrovy.
Vynikající román - mám starší vydání, před rokem 1989 a pokud zde je jiné vydání, asi není potřeba přidávat další.
Nádherná kniha, měla jsem období, kdy jsem četla životopisy malířů a tato patří k těm nejlepším.
Přečteno před lety - době, kdy jsme si s kolegyně půjčovaly vzájemně knihy. Román se mi moc líbil.
Nádherné ilustrované vydání. Karel Čapek je mým nejoblíbenějším spisovatelem - i když teď čtu nejvíce detektivky, ráda se vracím ke klasice. Když jsem v r. 1979 maturovala, byl na našem gymnáziu pan Čapek samostatnou maturitní otázkou a já jsem měla velké štěstí, že jsem si ji vytáhla.
přečetla jsem tento druhý díl, ale pokud ještě vyjde další, už si kupovat nebudu
Celkem se mi líbilo, dokonce jsem si místa vyhledala na mapě.
Přečetla jsem skoro všechny knihy toho autora - vracím se k nim, tato je moje nejoblíbenější.