BlaV. BlaV. komentáře u knih

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

slaďárna - pohádka jak dělaná na Vánoce

27.05.2023

Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

sice hodně "přeslazené", ale někdy je potřeba si dát oddech od krimi

27.05.2023 4 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

1.-10. kniha přečteny (cca za jeden měsíc), mám je v měkké vazbě, tuto ještě nemám a hledám, kde ji koupit, u zatím poslední čekám na vydání v paperbaku

27.05.2023 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Včera jsem začala číst a dnes jsem objednala další díly :D

23.04.2023 5 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Začala jsem číst dnes ráno a musela jsem se přinutit knihu odložit a jít něco dělat, za mne další skvělé pokračování.

07.04.2023 5 z 5

Zapomenutá dívka Zapomenutá dívka Karin Slaughter

právě čtu a stejně jako u předchozích knih autorky se nemohu od knihy odtrhnout

29.03.2023 5 z 5

Cizinec v naší posteli Cizinec v naší posteli Samantha Lee Howe

právě čtu, a jako několik posledních knih mě děj tak nějak štve - předtím u knihy "Skoro úplně normální" nebo "Přej si, ale opatrně" - přitom všechny byly docela dobře hodnocené, naštěstí byly za pár korun ve výprodeji

22.03.2023 3 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

zakoupena na základě kladných hodnocení, je na "čekačce" a pak uvidím, zda zakoupím i další knihu - tak už jsem začala číst a líbí se mi

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Dostala jsem kdysi od syna a povedl se mu výběr, propadla jsem této sérii (jako několika dalším).

Lepší člověk Lepší člověk Louise Penny

Začala jsem číst dnes ráno a jako vždy skvělé - nemohla jsem se odtrnout. Zajímavé je, že na 1. díl mě upozornila kolegyně, které se ovšem nelíbil, a já jsme sérii zcela propadla, vždy se velmi těším na další díl. Je fajn se těšit na další díl, má vyjít v říjnu.

Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Kniha se mi líbila, i když pořád mám problém, když muž píše jako žena. očekávám, pokračování, protože to zůstalo otevřené.

Mladí, neklidní a mrtví Mladí, neklidní a mrtví Jessica Fellowes

názory jsou tu různé, mně se líbil 1. díl, ale 2. "koušu dost těžce", myslím, že další díly, pokud vyjdou již kupovat nebudu

26.02.2023 2 z 5

Přej si opatrně Přej si opatrně Hallie Ephron

jsem asi v polovině a nějak mne to začalo vytáčet - žena chce hlavní postavu jako alibi pro večer, kdy se jí ztratil manžel a ona jí na to naivně skočí a lže - nevím, jestli budu schopná dočíst, i když se mi snad ještě nestalo, že bych došla tak daleko a nedočetla, na den jsem odložila a dočetla, ale další knihu autorky asi kupovat nebudu

12.02.2023 2 z 5

Mrtvé od Tichého jezera Mrtvé od Tichého jezera Leslie Wolfe

včera jsem dočetla a kniha se mi hodně líbila, určitě si ráda přečtu i další knihy této autorky

26.01.2023 5 z 5

Stockholm: Recept na vraždu Stockholm: Recept na vraždu Hanna Lindberg

1. kniha nového roku, přišla mi až po Vánocích - těšila jsem, protože se mi i 1. díl líbil, pro někoho je hlavní hrdinka nesympatická, mně je ale celkem sympatická, kniha je čtivá, zajímavá detektivka ne z pohledu policie, ale novinářky

06.01.2023 5 z 5

Když Paříž spala Když Paříž spala Ruth Druart

Začala jsem číst včera večer a kdybych dnes nemusela jet do práce, četla bych asi až do rána, nemohla jsem se odtrhnout. Před pár dny jsem dočetla, je to silný příběh, v němž jsou za mne obětmi všichni - dítě, rodiče, zachránci - ve válce i po ní - ukazuje zrůdnost války - toho co dokázali dělat "lidé" lidem.

12.12.2022 5 z 5

Jsem historik umění a zvu vás na večeři Jsem historik umění a zvu vás na večeři Oldřich Knitl

Za mne skvělá kniha, četla jsem několikrát.

Jablko je vinno Jablko je vinno Miroslav Horníček

Stejně vynikající jako "Dobře utajené housle", ráda se k ní vracím.

Dobře utajené housle Dobře utajené housle Miroslav Horníček

Vynikající kniha, ráda se k ní vracím, jemný humor, krásná čeština.

Stockholm: Přísně tajné Stockholm: Přísně tajné Hanna Lindberg

právě čtu, je to psané dost divně, dle níže psaných recenzí nevím, zda ji neodložím, uvidím - ale pokud to píše autorka prostředí, které zná, může na tom být i něco pravdy - prostě lidé nejsou vždy kladní superhrdinové - jen se sami mohou považovat z něco lepšího, když mají peníze, mejdany, drogy.... - dočetla jsem a nakonec hodnotím jako ne zas tak špatné, trochu mi to připomíná některé knihy z českého prostředí (Vekslák, Mafie po česku apod.)

01.12.2022