booklaboratory booklaboratory komentáře u knih

My jsme legie My jsme legie Dennis E. Taylor

Proste lahôdka, tento sci-fi titul je výborné napísaný so svojským humorom na také oddychové čítanie.

26.04.2020 5 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Minier ani v tomto prípade nesklamal. Kniha bola ctiva s veľmi dobrým spádom príbehu. Už sa teším na ďalšiu.

26.04.2020 4 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Očakávania bolí pomerne vysoké no žiaľ ich kniha nenaplnila. Námet sľuboval slušnú knižnú jazdu pre milovníkov tohto žánru, nakoniec to skončilo tuctovým dielom ktorých je stoviek.

25.04.2020 3 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Táto kniha bola doslova jazda. Od prvých strán som sa nevedel odtrhnúť od knihy dej má doslova pohltil. Tento autor presne vie ako má vyzerať kvalitné krimi. Teším sa na ďalšiu knihu.

25.04.2020 5 z 5

Setkáme se v ráji Setkáme se v ráji Heine Bakkeid (p)

Ani druha kniha od tohto autora moc neohurila. Zial pribehu chyba nieco co by citatela sokovalo, avsak kniha ma kratke kapitoly a je "ctiva".

17.02.2019 3 z 5

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Tak ako by som to zhrnul. Ako oddychove lahke citanie s humornym podtonom niekde na dovolenke celkom fajn. Inak sklamanie pre mna.

07.02.2019 2 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Fenomenalne! Ocakavania neboli vysoke ale to, co sa podarilo autori v tomto diele je priam neuveritelne. Svizny dej, prostredie a fantasticky spracovane charaktery jednotlivych postav, tento triler sa bude tazko prekonavat. V neposledom rade treba dodat, ze tato kniha je neskutocne "ctiva".

04.02.2019 5 z 5

Ani nepípni Ani nepípni David Jackson

Prva polovica knihy ma nejako nesokovala. To vsetko sa zmenilo v druhej polovici. Hlavne sila a zmyslanie Daisy, ktore sa autorovi podarilo skvele vykreslit. Taktiez plus davam za prostredie v ktorom sa vacsina pribehu odohrava. V neposledom rade treba spomenut aj lahky styl ktorym je tato kniha napisana. Opat nieco tak trochu netradicne, co nakoniec potesilo.

24.01.2019 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Ocakavania boli vysoke a kniha ich naplnila. Rozpravanie zivotneho pribehu hlavnej postavy od detskych cias, prve lasky po zverstva ktore musela si zazit, byt svedkom v tabore, nenecha nikoho chladnym. Zaver knihy a zaroven tohto zivotneho pribehu nam dokazuje, ze zverstva vzdy vyjdu na povrch, bude za ne treba niest nasledky. Jedinym minus tejto knihy je gramaticka uprava (velke mnozstvo chyb).

23.01.2019 5 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Toto by malo byt zaradene medzi povinne citanie. Pri citani beha mraz po chrbte. Autenticky je v knihe priblizena praca clena Sonderkomanda, celkovo aj situacia v tabore a praktiky, cinnosti ktore sa vykonavali.

23.01.2019 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Prijemne prekvapenie pre mna. Klasicke severske krimi. Dynamicke, temne, miestami krute. Dej sa neustale posuval dopredu, velmi dobre sa to citalo. Samozrejme ze dej mal nejake nedostatky ale su na dobrej ceste vratit sa ku kvalitnemu krimi ktore pisali v minulosti. Tesim sa na ich dalsiu knihu.

Babka gaunerka Babka gaunerka David Walliams

Velmi prijemnym prekvapenim bol tento titul pre deti a mladez. Uzasne vykreslenie vztahu babky a vnuka. Obrovskym plus za mna je charakter babky, ktora dokaze od stereotypnej starej pani pomocou svojej fantazie a odhodlania sa stat pre vnuka fascinujucou osobou. Tento humorno - dobrodruzny pribeh by si mal precitat na odreagovanie kazdy. Vrelo odporucam

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na tuto knihu som sa velmi tesil. Avsak po jej naslednom precitani nastalo mensie sklamanie, zial dej ani styl akym je podany fanusika dynamickeho krimi moc nenadchne. Jednym z hlavnych problemov tejto knihy bola kvalitativna nevyrovnanost. Samozrejme treba prihliadnut aj nato, ze je to debut. Este minimalne jednu sancu ak sa nieco objavi urcite tomu dam.

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Velmi prijemne prekvapenie co sa tyka tohto titulu. Dej knihy v mnohych momentoch Vam nedovoli odlozit knihu, miestami sa dej dostava do hladiny poriadne tvrdeho krimi, avsak u tohto zanru to patri k tomu . Velmi sa tesim na dalsiu knihu.

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Karika, slovensky majster trilerov. V tejto knihe sa mu podarilo, podat citatelovi zaujimavy namet kvalitne spracovany. V knihe sa stretavame s viacerymi "kingovskymi" prvkami, pomocou ktorych autor vytvara napatie, dramatizuje dej. V neposledom rade treba ocenit aj postavy, ktore rozdielnostou svojich charakterov dodavaju deju este vacsi naboj. Tesim sa uz na filmove spracovanie

Kosec Kosec Neal Shusterman

V nasledujucich riadkoch Vam objasnim preco tato kniha sa oznacuje za YA fantasy fenomen. Autorovi sa podarilo to co malokomu v tomto zanri. Podarilo sa mu spojit zaujimavy namet s prostredim v ktorom sa odohrava, v neposledom rade skvele postavy ktore si zamilujete od uvodnych stranok. Obrovske plus davam aj zato, ze tato kniha neni prvoplanova zalezitost ako to zial pri dost knihach tejto kategorie byva. Uz sa tesim na dalsiu cast.

22.01.2019 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Ocakavania vzhladom na boom ktory nastal ohladom tohto titulu boli vysoke. Po precitani tejto knihy nastalo mensie sklamanie. Dej zaujimavy, taktiez spracovanie pomerne kvalitne, avsak chyba tejto knihe nieco, co by citatela sokovalo a nedovolilo mu odlozit knihu. Verim ze v dalsej knihe to uz bude, tesim sa na nu.

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Vyborne spojenie roznych stylov krimi v jednej knihe. Tato kniha ako aj predchadzajuce z tejto serie sa vyznacuju hlavne zaujimavym nametom a lahkym stylom, ktorym su napisane. Pri tejto knihe sa autorovi podarilo vyborne spojit vsetky aspekty deja a tak ponuknut skvele citanie. Uz sa tesim na dalsiu cast.

Zlodej tetovaní Zlodej tetovaní Alison Belsham

Tato kniha bola prijemnym osviezenim a prekvapenim. Pomerne netradicny namet sa podarilo autorke velmi putavo spracovat. Ako velke plus uvadzam neustale napredovanie v deji, oddychovy (lahky) styl ktorym je tento titul napisany.

Mníchov Mníchov Robert Harris

Vzhladom na predchadzajuce fantasticke knihy od Harrisa, ocakavania aj ohladom tejto knihy boli vysoke. Uz uvodne zacitanie naznacovalo trosku nieco ine. Dej tejto knihy sa miestami velmi pomaly posuval. Velkym plus je urcite profesionalne zvladnutie tejto tematiky. Knihu hodnotim priemerne, avsak urcite v buducnosti este tomuto autorovi sancu dam.