booklover booklover komentáře u knih

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Harry Hole je trochu jako Leonardo DiCaprio, čím starší, tím lepší :)

Žízeň, - název je trefný, když zvážíte, že jsme na něj museli čekat tři roky!
Příběh začíná typicky. (v poslední době) Zasněžené chladné Oslo, Harry opět není na scéně, nechává na sebe čekat. Vražda přes Tinder, jak aktuální! Nesbo zapletl mimořádný příběh. Narozdíl od ostatních knih, zdaleka ne tak brutální nicméně psychologicky velmi výživná detektivka. Nemá slabé momenty, nenechá Vás přestat. Chcete víc, máte Žízeň!

23.06.2017 5 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Knihu jsem četla před téměř šesti lety. Nemůžu souhlasit s komentáři typu " náboženská slátanina" Líbí se mi, když se můžu na věc podívat jinak než jen klíčovou dírkou, přes kterou beztak koukáme všichni. Omezeni konvencemi. Nemusíme tomu přeci věřit, nemusíme si na to dělat "racionální" názor natož to odsuzovat. Tomu, komu vadí víra v tomto slova smylsu nechť to pojme jako sci-fi. Myslím, že přečíst by si to měl každý. Knížka je něžná a drsná zároveň. Můžete se naštvat a hodit jí do kouta, ale WM. Paul Young prostě nabídl jiný pohled na věc....

31.10.2016 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

A už jsem zase v tom, občas si od Harryho musím odpočinout, nicméně Sněhulák mě opět nakopl. Knížka se čte rychle, není přehnaně brutální a reší (věčně) aktuální téma. Nevěru. A její dopady. Nesbo je tradičně lepší a lepší každou vydanou knihou. U Sněhuláka mě občas až zamrazilo....!

26.10.2016 4 z 5

Nezmar Nezmar Jean-Michel Guenassia

Píšu komentář s mírným časovým odstupem (cca 4 knih). Byla to moje první kiha od Guenassia a jestli se mě někdo zeptá, jakou knížku bych mu doporučila za tento rok, určitě vyhrává NEZMAR. Velmi často k ní stočím pohled když míjím knihovnu, občas ji opětovně vytáhnu a podívám se na přebal. Něco ve mě nechala. Je jiná než ostatní. Velmi mi vyhovoval spisovatelův styl krátkých vět a popisu až několika let života do pár řádků. Tak se asi pozná "kapacita", když dokáže vyjádřit velmi mnoho za pomocí pár slov. Ale teď už dost! A Vy ji chcete! všichni to chcete přečíst, když ne prožít....

26.10.2016 5 z 5

Dr@hý příteli Dr@hý příteli Anne-Laure Bondoux

Francouzská literatura mi je trošku cizí ač musím říct, že knížka mě nakonec dostala. Nutilo mě to číst dál a chtěla jsem vědět víc, bylo to intimní, dramatické, nekorektně vtipné a neuvěřitelně osobní. CITLIVÉ. Bylo mi s ní hezky i když občas si říkám, že bych chtěla víc. Konec mě zamrzel, že skončil tak........
Můžu doporučit pro někoho kdo nečeká jednoduché záplatky, předem určené hrdiny a padouchy.

15.09.2016 4 z 5

Noc s Audrey Hepburnovou Noc s Audrey Hepburnovou Lucy Holliday

Vtipné, čtivé, odlehčující. Občas se zasmějete nahlas! Hlavní hrdinka na mě občas působila až moc "chudinka" co si nechá vše líbit. V tomto ohledu jsem se s ní nemohla ztotožnit, ale myslím, že všechny situace dokázala nakonec vyřešit s grácií. Knížka pobaví (zvlášť milovnice Audrey Hepburnové a starého Hollywoodu) další v řadě následují Marilyn Monroe a Grace Kelly!! Těšíte se?

30.08.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Překvapivě... kniha je dobrá, myslím, že se povedla. S postavami se těžko sžívá, ale jde to! (na rozdíl od Dokonalého Cizince, uff) Ke konci jim i fandím, ženám. Má to výbornou atmosféru anavíc skoro jako bych viděla film, jak svižně se dá kniha přečíst. Anglie, trochu thriller. Nenáročné čtení, ale rozhodně nic neztratíte! 4+

28.06.2016 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Malý X - Kidos :) skvělý příběh, úplně vás vtáhne a nepustí, neuvěřitelné postavy a nevšední zápletky, mrazivé a hřejivé zároveň. Myslím, že tahle knížka odstartuje něco nového ve stylu Harry Potter ságy.... jen tak dál!

26.06.2016 3 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

2,5/ 5
Za mě neuvěřiteně zbytečná četba.... Do začátku jsem se nemohla začíst, postupně to bylo horší horší, pak svitla malinká naděje a nakoce bum, konec překonal dno všech hloupostí.

Hlavní postava nepříjemná a afektovaná, příběh jak odposlechnut od sousedů, nic zvláštního, skoro až jako by to nestálo za zmínku. Netuším jestli se autorka trápila nějakým svým nevyřknutým tajemstvím, protože podvedla svého muže a touto knihou se snaží ospravedlnit. Já bych jí na to neskočila.

"nutnost pro fanoušky Zmizelé a Dívky ve vlaku" je opravdu Marketinkový tah! Bravo! zase jsme naletěli!

26.06.2016 1 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Kupuji si knihy od Keplera hned co vyjdou... s touhle jsem otálela... pro mě byla asi nejdrsnější...nejosobnější....
I já jsem se před několika málo lety stala obětí "stalkera", tenkrát snad jen úplnou náhodou (dodnes si myslím, že při mě stáli všichni svatí) jsem zahlédla jeho stín jak mě pozoruje v ložnici...utekla jsem s telefonem a okamžitě se zamkla v koupelně, ty minuty hrůzy co jsem měla na telefonu pana policistu co mě navigoval, jak se chovat a kde všude mě může po bytě chytnout, než jsem uslyšela přes jeho vysílačku, že ho dopali...člověk je tak roztřesený, že jim ani v tu chvíli doopravdy nevěří, že chytli toho pravého.. toho Vašeho stalkera... soudní přelíčení už byla jen třešnička na dortu, když čtou co jste celý večer dělala... co měla na sobě..jak se chovala.... za mě tohle bylo trošku překombinované...přesto děsivé jen nějak nedokážu být objetivní...

14.07.2015 4 z 5

Tichý dech Tichý dech Jan Trachta

Vzhledem k tomu, ze se prave nyni chystam do Konga, to byla temer doporucena literatura. Brala jsem to jinak, osobne, skoro jako by se me to tykalo. Tesim a bojim se zaroven. Kniha absolutne dechberouci, Honzovi bych rada potrasla rukou a podekovala za to, co tam delal pro lidi..
ctiva, vtipna a oci otevirajici
Diky!

23.10.2014 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Určitě je nejlepší že všech "Keplerovek"! Zatím... konec mě dost vytočil, protože nechci čekat další rok jak se tohle bude vyvíjet dál!! Jen tak dál prosím!

22.10.2013 5 z 5

Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Moje pravděpodobně nej nej nej nejoblíbenější kniha... Ignácius mě prostě neuvěřitelně baví. Nemám slov!

07.10.2013 5 z 5

Mrtvá světice Mrtvá světice Kathy Reichs

Wow, lepší než první díl! Děj se vyvinul úplně jinam než bych po prvních stránkách čekala. Konec trochu odbyli vysvětlením na pár stránkách ale super!!! Líbilo se mi, že Temperance vždy na něco přišla, na něco, co ji neuvěřitelně šokovalo, ale spisovatelka nám to prostě neřekla!! Tady se nedá odtrhnout, musíte prostě číst neuvěřitelně rychle.

Jdu hned na další!!

07.10.2013 5 z 5

Přijdu tě zabít Přijdu tě zabít Kathy Reichs

Rozhodla jsem se přečíst knížky od Kathy hezky popořadě. "Přijdu tě zabít"....mno, knížka se čte rychle, opravdu mi to nedalo přestat. Byla jsem napnutá a chtěla jsem vědět jak co bude dál.Na to že je to prvotina se četla docela dobře! překvapní?
Sice jsem milovníkem seriálu, ale hned po pár kapitolách jsem se rozhodla nesrovnávat. Nejde to. Každá Brennanka je jiná, ale obě jsou skvělé , přesto je tu pár věcí co mě "rozčiluje"..?
Jako člověk co neumí francouzky jsem se občas ztrácela v názvech, dělalo mi potíže rozlišit, jestli se pohybujeme na ulicích? náměstích? nebo kde ?!. názvy institucí se sice odvodit dají ale je to (minimálně) nepříjemné..
Potom! děj se odehrává v roce 1993 takže absence mobilních telefonů a neustálé nahánění dalších osob pomocí pagerů a čekání až se někdo ozve... brrr (oproti seriálu, kde je všechno supermoderní? - né nesrovnávat! hlavně nesrovnávat) další divnost :)) dále, kde máme FBI a CIA? Protože s CUM(??) a kanadskou jízdní se nějak nedokážu sžít :/ a spoustu další drobností, ale asi jí to ráda odpustím..

I přesto všechno, kniha je super a nemůžu se dočkat dalších dílů (a trochu čekám, že se alespoň technologie vyvine kupředu!)

07.10.2013 4 z 5