BookLover69 BookLover69 komentáře u knih

Kočky jsou vrženy Kočky jsou vrženy Jakub Horák

Tady se budete smát už od druhé stránky, ale ne nekontrolovaně dlouho. Protože v určitém okamžiku si pokaždé uvědomíte, že ač se vám to ani trochu nelíbí, i vy jste součástí příběhu, což vlastně k smíchu není. Tohle čtení se dost blbě přerušuje, je strhující a autora se budu muset zeptat čím stimuloval svou imaginaci. Mám rád knihy a scénáře Woodyho Allena a “Kočky jsou vrženy” mi je připomíná.

25.09.2022 5 z 5

Jak vychovat Trumpa Jak vychovat Trumpa Ivana Trump

Skvělá kniha, koupil jsem si jí z nudy na dovolené jako elektronickou a přečetl ji za den a půl a uvažuju o koupi papírového výtisku. Možná sáhnu po jiných jejích knihách a nechápu ta nízká hodnocení této knihy v Česku ve srovnání s těmi venku. Nebo vlastně chápu :-)

24.07.2022 5 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

krásná kniha, nešlo se od toho odtrhnout. V audioverzi je Jirešová taky jako kočka, takže pocit kočky při čtení ještě umocňuje. Díky!

Druhá derivace touhy Druhá derivace touhy Tomáš Sedláček

Skvělé čtení. Způsob logického uvažování, který je mi blízký.

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

kromě tištěné knihy jsem koupil audio a to byla taky skvělá volba. Radost poslouchat.

Za novou architekturu Za novou architekturu Le Corbusier-Saugnier

Nádherná kniha a kdybych ji byl býval četl v dobách studia, kdy jsem si vybíral směr, kdo ví, jak by se vše vyvinulo. Úžasný překlad.

Inspirace Baťa Inspirace Baťa Gabriela Culík Končitíková

Skvělá a užitečná kniha, díky

Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Knihu jsem koupil původně jako dárek pro osobu, která má v okolí někoho, komu by mohla podle popisu být určitou inspirací. Bohužel tomu tak ale není. Jediný účel, který mě napadá, je vytvořit lexikon klišé, a v tomto případě je ale zase škoda, že nejsou v abecedním pořádku. Navíc některá slovní spojení nedávají smysl a postrádají logiku či význam.

Str. 12: …připadala jsem ponížená a vykořistěná
Str. 27: Neutrální výraz mi v koutku úst lehce pocukával, když mě doprovázel ke stolu.
Str. 35: „Co to, kurva, děláš?!“ drtil Zbyněk skrz zaťaté zuby a sevřenými pěstmi tlačil Petra na zeď.
Str.68: Falešná souhra tónů se podepsala pod tuhle neupřímnou situaci.
Str. 87: Zpoza těch příšerných zlatých brýlí mu čišel chtíč.
Str. 105: Natáhla jsem ruku a konejšivě sevřela jeho dlaň. Ten dotek mi vyslal elektrický impulz přímo dom srdce.
Str. 145: Kolem nás pluly stovky nevyřčených slov, kterým jsem nerozuměla. Ale to se změnilo ve chvíli, kdy jsem mu pohlédla do očí. Naše vzájemné porozumění přerostlo do dalších sfér.
Str. 145: Ovinula jsem mu ruce kolem krku a přitáhla se blíž. (vždyť to není ani fyzicky možné v tomto pořadí, kromě animovaného filmu)
Str. 145: Když se naše rty prolnuly, začal svět konečně dávat smysl. V tu chvíli jsme existovali jen my dva.

Autorka pouze zneužila závažnost domácího násilí a mě mrzí přehmat, ke kterému mě zavádějící popis a reklama přivedly. Je to, jak bojovat proti zneužívaní dětí dětským pornem. Zabývat se tímto laciným výlevem je ztráta času. A je to škoda.

13.02.2022 odpad!

Můj odpočinkový rok Můj odpočinkový rok Ottessa Moshfegh

To byl přehmat. Škoda času. Asi nejsem cílovka.

11.02.2022 3 z 5

V obklíčení idiotů V obklíčení idiotů Thomas Erikson

Srozumitelným způsobem vysvětleno v čem se typy osobností liší a jaký vliv na porozumění to může mít.

Stručná historie téměř všeho Stručná historie téměř všeho Bill Bryson

Hledání odpovědí na věci, na které neexistuje odpověď. Jedna z nejtežších knih, kterou asi nikdy nepřestanu číst a stává se součástí mého nočního stolku.

Objetí mravenečníka Objetí mravenečníka Martin Vitický

Příběh je napínavý od první stránky a nejde se od něj odtrhnout. Takže pořád přidáváte - ještě přečtu jednu a pak půjdu spát. Ale kniha je čtivá, kapitoly jsou krátké a děj je dynamický. Poměrně rychle si vás získá jak hlavní hrdinka, tak detektiv. Atraktivní prostředí, trocha politiky, hodně korupce, pořád se něco děje a žádná informace není zbytečná. Jediné, co bylo pro mě divné, byl název, protože jsem to rčení neznal.

Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Skvělá kniha, až překvapivě hodnotná v našich časech.

21.04.2021 5 z 5