bosorka78
![Skutečná Skutečná](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459323/skutecna-AJs-459323.png?v=1633938985)
Krásný obal, krásná kniha. Knihu jsem koupila ,protože mě Petra zaujala jako komediální herečka a chtěla jsem se o ni dozvědět víc a bylo to kouzelné počteníčko .Zajímavá žena a vlastně není to jenom herečka,věřím že o ní hodně uslyšíme....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![To nejlepší z Durrella To nejlepší z Durrella](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114121/to-nejlepsi-z-durrel-114121.jpg?v=1355473024)
Obdivuhodný život jednoho člověka, který si šel za svými sny. Autor mě učaroval v seriálu Durrellovi a zůstal mi v srdci.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tohle město, tahle řeka Tohle město, tahle řeka](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463540/tohle-mesto-tahle-reka-8LT-463540.jpg?v=1611237627)
Tak takhle blaze jsem se dlouho u knihy necítila. Za mě nádhera. Popisy postav a jejich osudů mě v táhly do příběhu a já nemohla přestat číst a zároveň jsem nechtěla aby kniha kdy skončila. Příběh Rózy a její přirovnání lidí k ptactvu to bylo asi na celé knize nejhezčí část. Ta neuvěřitelná představivost paní spisovatelky...... prostě krásné!!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Babky na divoko Babky na divoko](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111253/babky-na-divoko-111253.jpg?v=1329650461)
Celý život jsem si myslela že jenom já mám špatný vztah se svou matkou a že ji vůbec nechápu.Tahle kniha mi ukázala že je to skoro vlastně normální :)). Hezké čtení to bylo, takové dobrodružství které mi ukázalo krásná místa na Krétě.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Duhový most Duhový most](https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80185/duhovy-most-80185.jpg?v=1308772051)
Protivná věčně nespokojená Olga, to je teda začátek!!!!! Kniha se mi nakonec ale celkem líbila,sice bych dala párkrát hlavní hrdince pohlavek ať se vzpamatuje, protože na syna byla teda krutá i celkově na všechny co jí měli rádi. Samozřejmě život jí vyškolil i beze mě. Ale to jak přešla Milanovi epizodky,to nepochopím,proto ubírám na hodnocení. Flustrujíci také je že se člověk v některých situacích vlastně i poznal :) prostě psáno ze života
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jsi jako slunce Jsi jako slunce](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370206/jsi-jako-slunce-gvw-370206.jpg?v=1524747826)
Mě se to líbilo moc. Věřila jsem hrdince každou emoci i každou myšlenku kterou proživala. Možná proto že se taky ráda nimrám v pocitech a jsem spíš hlavou v oblacích.Už dlouho mě takhle kniha nepohltila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239376/kouzlo-vsednosti-exo-239376.jpg?v=1427672378)
Krásná sonda do manželství kdy nám dny zevšední a nám se zdá že kouzlo přitažlivosti je pryč.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Superjídelníček II. Superjídelníček II.](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310147/superjidelnicek-ii-AEy-310147.jpg?v=1472770977)
Skvělá kniha, doporučuji. Jen překonat lenost k vaření a budete se cítit skvěle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Superjídelníček Superjídelníček](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181235/superjidelnicek-fhc-181235.jpg?v=1536857312)
Skvělá kniha která mi ukázala jak moc se špatně stravuji a jak malo toho jím. Není to žadná dieta,jen kvalitně začnete jist a starat se konečně sami o sebe. Držim se jejich rad už asi 5 let,váha mi nelítá a jsem se sebou spokojená. Dokoupila jsem si i druhý díl a hledám inspiraci na vařeni v obouch knihách. Velmi doporučuji všem kdo chce začít nad sebou přemýslet proč nehubne.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Námi to končí Námi to končí](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424873/nami-to-konci-R6Y-424873.jpeg?v=1572875623)
Moc krásné a ten konec..., už jsem se bála že to bude jinak a jsem moc ráda že se Lily rozhodla jak se rozhodla, i když se to nezdá byl to hepyend pro všechny.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zuzanin dech Zuzanin dech](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428845/zuzanin-dech-mkh-428845.jpeg?v=1601541529)
Ze začátku jsem si myslela, že mi styl psaní nebude vyhovovat, nakonec mě to ale vtáhlo do děje a nutilo stále číst a rozkrývat Zuzanin osud,ale autorka Zuzanu nešetřila a i když jsem si myslela že to bude pro mě top kniha tohoto roku,konec to tak nějak pokazil, přála bych Zuzaně více štěstí potom co vše musela prožít.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Najdeš mě ve tmě Najdeš mě ve tmě](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449766/najdes-me-ve-tme-Ljo-449766.jpg?v=1597845652)
Hezky napsáno,ale nejspíš jen pro ty kteří žijí ve špatném vztahu. Taková terapeutická zpověď. Z knihy jsem cítila jen to že Vlastina potřebuje světu vysvětlit proč ji znovu nevyšlo manželství. Ale samozřejmě hodnotím to ze svého pohledu ženy která žije ve spokojeném vztahu,pro ostatní neštastné ženy to může být asi velmi přínosné.
![Veselí Veselí](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386002/veseli-0qh-386002.jpg?v=1541423295)
Kniha chvílemi úsměvná, chvílemi nabitá pěknými myšlenkami, ale hrdinka která se vyspí s každým téměř na potkání se mi už zas tak moc nelíbila. Ale třeba jen nevím jak to v dnešním světě chodí....
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Anežka Anežka](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252630/anezka-252630.jpg?v=1434092884)
V knize je nádherně popsáno že děti nemůžeme vychovát diktátorsky,striktně podle svého plánu o kterém si myslíme že je nejlepší. Dítě v nás musí mít spojence a my ho můžeme jen doprovázet k jeho snům. Samozřejmě že musí být pravidla to neříkám,ale vést dítě k dokonalosti aby jsme druhým ukázali jak my jsme dobří končí přesně takhle jako v knize. Myslím že Julie jen chtěla pro něco žít,ale Agnes nikdy nepřijala,jen se jí snažila zastřihávat jako bonsaj,která si ale samozřejmě dál rostla jak chtěla. Agnes mi bylo velmi líto,byla nepochopená,neměl ji kdo obejmout v těch nejhorších okamžicích jejího života. Nemám ráda otevřené konce,ale tady mi to vůbec nevadilo,ba naopak. Věřím že se Agnes jednou vrátí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tržiště Tržiště](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309713/trziste-45H-309713.jpg?v=1475843401)
Kniha se dobře četla, uvěřitelně popsané osudy lidí kteří se točí kolem tržiště. Prodavač kávy mě zaujal nejvíce, celou dobu jsem měla chuť na tu jeho kávu z džezvy až jsem si ji musela koupit a měl pravdu,je nejlepší :) , akorát nemám moc ráda nedořešené konce,to knize trochu ubralo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pod sněhem Pod sněhem](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233977/pod-snehem-YTV-233977.jpg?v=1462438532)
Že začátku mě to celkem bavilo ale pak to bylo pořád dokola a konec nedořešený....,asi to nebude kniha kterou bych si chtěla přečíst znovu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Odpusť, že jsem se vrátil Odpusť, že jsem se vrátil](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378214/odpust-ze-jsem-se-vratil-yr5-378214.png?v=1527582867)
Kniha se mi velmi líbila, dobře se četla, těšila jsem se na rozuzlení i když jsem věděla že může skončit i špatně. Příběh to byl velmi pěkný,zajímavý ale právě to rozuzlení se mi moc nelíbilo, bylo to jaksi umělé a zbytečné,nevěřila jsem mu. Úplně by stačilo to ukončit postavou v lukách a běžící rodiče a myslím že bych bulela ještě dva dny.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)