brectanka brectanka komentáře u knih

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Ze začátku trochu zdlouhavé, ale pak mě to chytlo a od poloviny jsem přečetla knihu za jeden den. Super čtení, i přes trochu otevřený konec jedné vraždy - pokud to vražda byla (byla). Krásně je tu popsaná láska k beskydské přírodě, jejím obyvatelům i zvěři. Pěkné čtení a hodně napínavé. Pokud jsou ostatní knihy této spisovatelky stejně skvělé, přečtu si je ráda všechny.

25.01.2020

Vzdálený přístav Vzdálený přístav Tamara McKinley

Jedna z těch nejhezčích knich Tamary McKinley. Jako vždy jde o rodinné tajemství, o krásnou i drsnou australskou přírodu i tvrdý život v Australii. A také je zde láska, přátelství i opravdové kamarádství bez kterého se v australské divočině přežít nedá.
Krásná kniha pro deštivé podzimní večery - vřele doporučiji!

08.10.2019 5 z 5

Zítřek nedoženeš Zítřek nedoženeš Sidney Sheldon

Nevím, jsem trochu v rozpacích. Příběh Tracy Whitneyové miluji a četla jsem ho mnohokrát. Ale tohle pokračování od jiného autora??? Má to spád, ale není to Sheldon. Je to i napínavé, ale je to podstatně méně zábavné než Pokud přijde zítřek. Spíš než napínavá detektivka to byla spíš červená knihovna obohacená honičkou s detektivní zápletkou. Pokud přijde zítřek je bravurní detektivní román, tohle je takové nijaké pokračování.....

11.09.2019 4 z 5

Vzpomínky vyblednou Vzpomínky vyblednou Tamara McKinley

Pro mne trochu zdlouhavé čtení, přes to ale pěkný příběh o životě ve Skotsku a Austrálii na konci 18. a začátku 19. století. Christy neměla vůbec jednoduché dětství a mládí, přesto se dokázala postavit na vlastní nohy a za pomoci milovaného muže vybudovat prosperující farmu. Jenže hříchy mládí - i když v tomto případě zaviněné naivitou mladé ženy - dostihnou Christy ve stáří a postihnou celou její rodinu a především Annu, dost zatrpklou a konvencemi té doby sešněrovanou ženu.

05.09.2019 4 z 5

Téměř bez šance Téměř bez šance J. D. Robb (p)

Jak už tu mnoho čtenářů psalo, skvělá kniha se špatným překladem. O chybách v překladu už jsme s kamarádkou několikrát informovaly vydavatele, bohužel i v nejnovějších knihách - Se mnou si nezačínej - se objevují další a další.... nemít Evu tak ráda, tak jsem tuto sérii přestala číst!

05.01.2019 5 z 5

Ruka ruku myje Ruka ruku myje J. D. Robb (p)

Brectaňka 14. 6. 2017, 19:10 Upravit Smazat
Jedna z nejbrutálnějších knih této spisovatelky a série s Evou Dallasovou. Nedoporučuji číst slabším povahám. Ale i přes drsné téma jsou i zde vtiptné hlášky, skvělý policejní tým, i pokračování krásého vztahu mezi Evou a Roarkem. Pro mne je J. D. Roob nejlepší spisovatelka krimi dnešní doby.

14.06.2017 4 z 5

Nové království Nové království Wilbur Smith

Za mne třetí nejlepší kniha celé série. Hui se mi líbil - sice se dostává do velice obtížných situací, ale bohové nad ním drží ochrannou ruku a tak vše přežije. Je to rošťák s velkým srdcem. Doufám, že Wilbur Smith před svou smrtí stihl napsat pokračování...

29.10.2022 5 z 5

Jedna zatracená pohroma za druhou Jedna zatracená pohroma za druhou Jodi Taylor

JO, bavila jsem se! Sice mi slzy smíchu tekly asi jen jednou nebo dvakrát, ale i tak to bylo super čtení a kniha nešla odložit. Dokonce jsem kvůli ní vstávala o hodinu dřív do práce, abych mohla chvíli číst. Max je chodící pohroma, ale skrz naskruz sympaťačka. Navíc je tak trochu nesměle zamilovaná do tak trochu nesmělého kolegy. A k tomu ještě parádní jízda mezi dinosoury a spousta padouchů. JO, bavila jsem se a těším se na další pokračovaní!

13.06.2021 5 z 5

Pramen moci Pramen moci Nora Roberts

Tak to už bylo, pro mne, víc než přehnané. Víly, skřítci, draci, křídla, magie, ne, prostě ne. Láska a přátelství, boj se zákeřným virem by stačil na jednu krásnou knihu, tohle už byla slátanina, až se divím, že jsem to celé dokázala přečíst. Víckrát NE!

04.02.2021

Vinohrad Vinohrad Tamara McKinley

Není to nejlepší kniha Tamary McKinley, ale rozhodně není ani nejhorší. Ale jednu chvíli jsme měla co dělat, abych ji nezavřela a už se k ní nevrátila - děj se odehrává v současnosti ale i na přelomu 19. a 20. století v Australii. A právě v dějové lince na přelomu století se objevila věta - "Jednou Rom, navždy Rom." Jsem si zcela jistá, že v té době nikdo v Australii ani v Evropě slovo Rom neznal. Alpress mívá v knihách hodně nepřesností, ale tohle už bylo trochu moc. Přesto jsem knihu dočetla a bylo to v podstatě příjemné čtení, tentokrát z australských vinic.

05.11.2019 3 z 5

Když přijde soumrak Když přijde soumrak Nora Roberts

Půlku knihy - příběh Alice - jsem doslova obrečela. Drsný, krutý příběh. Ve druhé dějové lince láska, přátelství, krásná příroda i nádherný vztak ke všemu živému i k rodiným tradicím. Jedna z nejlepších knih, co jsem od Nory R. kdy četla. Konec nebyl tak utnutý, jako u posledních jejích románů, takže za mě plných 100% spokojenosti!

18.08.2019 5 z 5

Srdcová dáma Srdcová dáma Nora Roberts

Napínavé čtení na letní dovolenou nebo zimní večer. Poutavě napsaná detektivka s milostnou zápletkou.

17.06.2017 5 z 5

Pramen moci Pramen moci Nora Roberts

Ne, tohle už bylo příliš....

04.02.2021

Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Colter je sympaťák a ke všemu ještě chytrý sympaťák. Ale tato kniha mi přišla taková nějaká zmatená. Skok sem, skok zpět. Trochu jsem se nudila a z toho jsem nemohla přestat číst. Tentokrát to na plný počet hvězdiček není a nevím, jestli se k této knize někdy v budoucnu vrátím, ale další díl si určitě koupím, přece jen chci vědět, jak společná dějová linka bude pokračovat.

01.02.2021 2 z 5

V přímém ohrožení V přímém ohrožení Ken McClure (p)

Začátak knihy byl poněkud zdlouhavý, ale od poloviny knihy jsem ji dočetla jedním dechem za pár hodin. Klasický McClure - napětí, zneužití lékařské vědy, vraždy. A bohužel z dnešního pohledu se zdá příběh víc reálný, než spisovatel původně nejspíš zamýšlel.

07.05.2020

Vyprahlá země Vyprahlá země Mirja Hein (p)

Uf, neskutečně zamotaná červená knihovna. Kdo by se těšil na čtivý román ve stylu Tamary McKinley, bude nejspíš zklamán. Jde spíš o prvorepublikový ženský román. První a nejspíš i poslední přečtené dílo této spisovatelky.

18.02.2020

Letní bouřka Letní bouřka Tamara McKinley

Krásné, napínavé čtení. Opět, jak je u Tamary McKinley zvykem, krásně popsaný dobrodružný i tvrdý život v Austrálii v době osídlování . Napínavá je téměř detektivní zápletka kolem spoluvlastnictví opálových dolů i jedno celoživotní nepřátelství na život a na smrt. Nádherně popsaný je život na koňské farmě, krocení divokých koní i běžný život v australské buši.
Pro mě jedna z nejhezčích knih této autorky!

16.10.2019

Sasanka Sasanka Tamara McKinley

Jedna z nejkrásnějších knih Tamary McKinley! Nádherný, napínavý příběh Ellie, její tety i dcer na australské farmě v době před druhou světovou válkou až po dnešní dny. Ellie má z doby svého mládí tajemství, které ovlivní život jejich dvou dcer, ale jak říká teta Aurelie - ženy z Warratach jsou silné a vše vydrží, tak vydrží i temné rodinné tajemství! Krásné čtení.

23.09.2019 5 z 5

Podle nových pravidel Podle nových pravidel Tilly Bagshawe

Mistrovská hra není pro mne nejlepší Sheldonova kniha ale i tak jsem byla na pokračování docela zvědavá. V knize bylo hodně postav a trochu jsem se ztrácela. Celé mi to přišlo zmatené a konec se mi v podstatě nelíbil. Tak, jak se ráda a často vracím k Sheldonovým románům, tak tuto knihu nejspíš si dlouho nepřečtu.

10.08.2019 1 z 5

Vládce noci Vládce noci David Morrell

Nejlepší kniha z trilogie! Přečetla jsem ji jedním dechem za tři dny! Parádně vykreslený viktoriánský Londýn, spousta reálných postav i skutečných událostí té doby, jen mírně poupravených do této temné detektivky.

17.02.2019 5 z 5