Brrita
![Iluze Iluze](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/5821/iluze-Qeg-5821.jpg?v=1424384208)
Úžasná. V knize vlastně není nic co by člověk netušil, spíš třeba to nepojmenoval a neutřídil do souvislých myšlenek. Ale že by někomu měla změnit pohled na život? Možná někomu kdo o životě nikdy nepřemýšlel...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Továrna zkázy Továrna zkázy](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160984/fanous-tovarna-zkazy-160984.jpg?v=1366909007)
Nemám ráda zombíky. Ale tohle mě pobavilo.
Čeho mohla být Klytora ušetřena kdyby už nazačátku poslechla "Ne"?! No jo ženská prostě..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Program pro přeživší Program pro přeživší](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2007/program-pro-prezivsi-9iX-2007.jpg?v=1550048446)
Ke knize samotné nemám co dodat..prostě amazing! Pokud má někdo zájem, tak pod odkazem se skrývá stránka, kde se lze dosčíst, jak to dopadlo s Tenderem Bransonem... (pokud teda umíte anglicky) (pokud teda jste si to z děje neodvodili sami)...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Drakulův host a jiné povídky Drakulův host a jiné povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11820/drakuluv-host-a-jine-povidky-5wK-11820.jpg?v=1629617111)
Přečetla jsem Draculu (ze kterého jsem pochopitelně byla nadšená - taková klasika..opravdový skvost...) a pak jsem našla tuto knihu s obalem, který zaváněl trochu humornější podobou, tak jsem si říkala, že by to mohlo být skvělé odlehčení ... ale místo toho jsem byla velmi zklamaná a přišlo mi to jako kniha pro děti (tedy hlavně stylem psaní ...).
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Stěhování duše Stěhování duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114314/stehovani-duse-jTn-114314.jpg?v=1606166398)
Knihu jsem četla, když mi bylo asi 14 a celkem mě i bavila. Dnes by mi ale určitě přišla průměrná (možná podprůměrná).
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Deník zloděje Deník zloděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62965/denik-zlodeje-62965.jpg?v=1310900852)
Nejprve se kniha jevila jako velmi vtipná (Myslím, že v druhé nebo třetí kapitole jsem se smála dokonce i nahlas...) ovšem postupně humor slábl až to prostě nebylo vtipné vůbec.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Od knihy jsem čekala něco trochu jiného. O tom jak s ní třeba zacházeli apodobně se člověk nedozvěděl nic, byla zaměřena spíše na ta soudní tahání... ale jako bonus se člověk dozvěděl trochu o historii ...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Buster Keaton - Můj nádherný svět grotesky Buster Keaton - Můj nádherný svět grotesky](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28549/buster-keaton-muj-nadherny-svet-grotesky-28549.jpg?v=1262175251)
"Komik dělá směšné věci, dobrý komik dělá věci směšně." - Buster Keaton
Myslím, že to mluví za vše a Keaton rozhodně podle mně patří mezi "dobré komiky". Kniha vypráví jeho životní příběh, v životě tedy rozhodně neměl stále kamennou tvář a i čtenář se u knihy dosti pobaví! Popsány jsou v knize tak zhruba i počátky filmu (tedy v USA..) a také to, jak si komici (tedy i filmový herci a herečky...) dělali mezi sebou různé naschváli a vtípky - tedy v reálném životě, ne jen ve filmu.
Pokud někdo tohoto pána nikdy neviděl ani o něm neslyšel, pak asi nemá smysl, aby knihu četl, ostatním, ale vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zvláštní případy Zvláštní případy](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12715/zvlastni-pripady-12715.jpg?v=1237732857)
U Poctivého zloděje je člověk na konci spíše naštvaný, protože se vlastně vůbec nic nedozví. Cizí žena a muž pod postelí vcelku pobaví. A Slabé srdce je téměř dojemný příbeh.
Oproti například Idiotovi se četla kniha celkem snadno.