Buchtičkajani Buchtičkajani komentáře u knih

Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

Skvělá odechovka, vtipná a zároveň k zamyšlení.

02.09.2023 3 z 5

Za války, 1919: Čas nových začátků Za války, 1919: Čas nových začátků Cynthia Harrod-Eagles

Já asi začínám od konce . Nevím jestli to vadí, ale mě se příběh líbil i tak. Poválečný příběh, který nabízí naději, že bude líp. No a jdu na sérii od začátku, už vim jak dopadne.

20.08.2023 5 z 5

Kavárna na konci ulice Kavárna na konci ulice Clare Pooley

Pěkné a milé čtení. Jeden deník, který ovlivní životy několika lidí.

05.08.2023 4 z 5

Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Jednodenní fajn odechovka, kdy se rozhodně nebudete nudit.

18.07.2023 5 z 5

Lovec Lovec Jack Heath

Tak jsem názor nezměnila. Tak jako první díl, i tento byl pro mě nechutný. Takže ne, tohle není můj šálek kávy.

20.06.2023 2 z 5

Svět za světem Svět za světem Mary Poisson King

Zajímavý námět, jen chvilkami moc zdlouhavý. Ale konec jsem nečekala. Prostě, krásná pohádka pro dospělé.

04.06.2023 3 z 5

Sametový domov Sametový domov Vesna Evans - Tvrtković

Asi jsem od knihy čekala něco jiného. Neseděl mě styl vyprávění. Myšlenka není špatná, jen bych uvítala jiné zpracováni.

19.05.2023 3 z 5

Povolání pro ženu nevhodné Povolání pro ženu nevhodné P. D. James (p)

Ale jo,nakonec docela fajn detektivka.

28.02.2023 3 z 5

Stále s tebou Stále s tebou Sian O'Gorman

Příjemná předvídatelná odechovka.

04.02.2023 3 z 5

Idol Idol Kristen Callihan

Pohodová odechovka. Romantický, sladký příběh s předvídatelnym koncem. Ale to jsem podle názvu i obálky očekávala.

20.01.2023 3 z 5

Všechno, co chci Všechno, co chci Simona Ahrnstedt

Váhám mezi 3 a 4 hvězdami, kniha fajn, dobře se četla. Romantická, místy zábavná, trochu feministická.

07.01.2023 3 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Pro mě to bylo divné a nechutné. On mi
byl chvílemi i sympatický. Konec byl nepředvídatelný a pachatele jsem do poslední chvíle neuhodla. Ale můj šálek kávy, to nebyl.

10.09.2022 3 z 5

Diagnóza žena Diagnóza žena Zuzana Součková

Pohodové, vtipné čtení.

06.07.2022 3 z 5

Kniha tužeb Kniha tužeb Sue Monk Kidd

Příběh Ježíše trochu jinak než ho známe a je nám předkládám křesťanstvím. I když tady je spíše v pozadí, jde spíše o Anu, vzdělanou a chytrou dívku, která sr snaží prosadit své, v době, kdy ženy měli spíš úlohu poslouchat muže. Podle autorky je příběh smyšlený, ale i tak mě během čtení napadne...jak to bylo doopravdy? Určitě doporučuji přečíst.

21.06.2022 5 z 5

Falešný pohřeb Falešný pohřeb Magdalena Mintová

Nemohla jsem se začít, později se knížka už trochu rozjela. No po přečtení prvních a druhé knihy jsem ssi čekala víc.

07.06.2022 3 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Čekala jsem víc. Rodinné drama, které se neskutečně táhlo. Of začátku, už víte jak to dopadne. Žádné překvapení, napětí.

23.02.2022 2 z 5

Rusovláska u cesty Rusovláska u cesty Anne Tyler

Zajímavá obálka, ale to je vše. Přečetla jsem ji, ale už teď nevím o čem byla. Nic se tam nedělo, nestalo...

20.02.2022 2 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Vtipné, milé, čtivé. Bavilo mě to, takové pohodové čtení.

19.02.2022 4 z 5

Zpřetrhané pouto Zpřetrhané pouto Meredith Appleyard

Pěkný příběh o rodinných složitých vztazích. Žádné drama, příjemně se to čte, romantika tam je taky. Za mě docela reálné.

07.02.2022 4 z 5

Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Zajímavý příběh o tajemství babičky Alžběty. Moudrost a krása babičky je úžasná. Doporučuji přečíst.

05.02.2022 4 z 5