Bumeso

Útlá, krásnou češtinou psaná knížka o sérii dobrých skutků Josefa Dobrovského na Chudenicku, které popouzely místní ,,honoraci"

Opět se mi potvrdilo, že pan Petr Čornej je odborník na husitství na slovo vzatý...

Dle mého názoru nejlepší kniha se slečnou Marplovou a jedna z nejlepších od Agathy Christie obecně

Tato kniha na rozdíl od obrázků sice písmeny příliš neoplývá, ale přesto vám podá spoustu zajímavých informací o atentátu na Heydricha. Doporučuji.

Po tom, co mě dostal Zločin a trest, jsem skočil na Uražené a ponížené. Opět musím Fjodora Michajloviče Dostojevského pochválit, byť ne tak moc jako u Zločinu a trestu. V této knize mi byli naprosto nepříjemní Nataša a Aljoša. Také mi přišla poněkud zvláštní postava Ivana Petroviče. Nicméně jsem si oblíbil Nelly a Natašiny rodiče. Příběh byl poměrně zajímavý a poselství knihy stálo za zamyšlení. Je sice pravdou, že kniha se místy stávala krkolomnou a těžkopádnou, ale koneckonců jsem již četl výrazně horší knihy. Uražené a ponížené tedy hodnotím čtyřmi hvězdami na hranici se třemi.

Tuto hru jsem před několika lety viděl v Národním divadle a moc se mi líbila. Rovněž s knihou jsem si padl do oka. Charaktery mnohých Čechů vykresluje dokonale. Mohu doporučit.

Když jsem tuto knihu poprvé spatřil, tak jsem jako milovník knih a historie usoudil, že se bude výborná. Svůj názor jsem během čtení musel zásadně poopravit. Dají se v ní sice nalézt zajímavé informace o evropských panovnicích , ale jádro knihy je postaveno na lavině bulvárních informací z osobně-intimního života panovnic, která kvůli nadměrnému počtu ,,drbů" dle mého názoru knize na celkovém dojmu dost škodí. Žel situace šla tak daleko, že jsem tuto knihu nebyl s to dočíst. Přes dvě hvězdy se u mě bohužel nedostala. Škoda...

Jindřich V. je moje druhá kniha od Williama Shakespeara. První byla Romeo a Julie, která mě příliš nenadchla, a proto jsem propadl jistému skepticismu vůči tomuto dramatikovi. Jindřich V. však veronské milence výrazně překonal.

Pan Émile Zola si u mě opět pořádně šplhl.
Zkaženost a bestialita Terezy a Laurenta je neuvěřitelná (ovšem na druhou stranu, kdo není v Zolových knihách zkažený a bestiální).Na Zolovy poměry tenká knížka člověka chytne a pustí až daleko za poslední stránkou. K příznivému dojmu o této knize přispěly měrou vrchovatou kapitoly, které nejsou tak dlouhatánské jako u Zabijáka, ale jsou mnohem kratší.
Tuto knihu každému vřele doporučuji!

Poměrně dobrá kniha, ale ta o atentátu na Heydricha mě zaujala víc. Výborné byly kapitoly o Přemyslovcích, nejméně mě zaujala kapitola o Albrechtu z Valdštejna. Nejlepší však bylo číst kapitolu o smrti Ladislava Pohrobka-mohl jsem konfrontovat pravdu s fundovanými dohady pana Ivanova, pardon, Dalibora Daňka.

Pan Pejčoch opět stvořil skvělou knížku

Pro příznivce knih pana Dlouhého je to něco jako Bible