bytost bytost komentáře u knih

Musela jsem zemřít Musela jsem zemřít Anita Moorjani

Knihu jsem koupila bráškovi, protože prochází podobnou situací jako autorka. Neodolala jsem a přečetla ji, dříve než ji předám :-). Musím souhlasit s Garfinelou, v každém vyvolá přečtení jiné pocity. Moc se mi líbila slova Anity kdy píše, že slova nemohou vyjádřit to, co prožila tak, abychom mohli cítit to co ona. Použila přirovnání kdy ve skladu úžasných věcí různých tvarů, barev, vůní a zvuků je zhasnuto. Každý z nás vidí ve světle své malé baterky jen částečně realitu. Když se rozsvítí a můžeme vidět nádherný celek, tak po zhasnutí už nikdy nebudeme stejní! Já knihu doporučuji, nemusíte s obsahem souhlasit, to ani Anita nevyžaduje, neradí, jen vydává své hluboké osobní svědectví.

24.07.2017 5 z 5

Indigové pohádky Indigové pohádky Martina Mia Svobodová (p)

Je to nádherná kniha, koupila jsem jich hned několik maminkám v mém okolí a světe div se, jednu jsem si ponechala. Jako proč, když už jsem dávno dospělá? No proto, že i já potřebuji v těžkých dnech načerpat sílu a laskavost, kterou nám kniha poskytuje. Kniha je kouzelná a četla jsem, že jedna z maminek se vyjádřila, že každé její dítko dostane v upomínku na své dětství tuto knihu a jeho první botičky. Je to více než symbolické, botičkám ve kterých se vydají do světa kniha poskytne ten správný směr...tak hurá za dobrodružstvím jménem život!

27.07.2016 5 z 5

Nevyšlapanou cestou Nevyšlapanou cestou M. Scott Peck

Tato kniha by se měla stát denní četbou lidem, kteří chtějí prožít život v kvalitních vztazích. Autor velmi srozumitelně vysvětluje, jak k tomu dojít. V úvodu konstatuje, že nečiní rozdílu mezi pojmy ,,mysl,, a ,,duše,, mezi růstem rozumových schopností a růstem duchovním. Proto se mylně vegetArien domnívá, že je manipulována, ale to je mýlka..:-)Kniha je rozdělena do čtyř částí,,Kázeň,,cituji: život je série problémů. Chceme je řešit, nebo nad nimi naříkat? Základním souborem nástrojů života je kázeň. S naprostou kázní můžeme zvládnout všechny!Druhá část,,Láska,,cituji: ,,definuji lásku takto:je to vůle rozšířit své ,,já,,ve prospěch duchovního růstu, ať už vlastního, nebo cizího. Dokonce je známo, že nejsme schopni milovat někoho jiného, pokud nemilujeme sebe, právě tak, jako nejsme schopni naučit děti sebekázni, pokud ji sami nemáme.,,
Třetí část je nazvána ,,Duchovní růst a víra,,zde vysvětluje fakt, že každý i ateista nějakou víru má a popisuje jaké jsou její druhy. Část čtvrtá,, Milost,,zde si jako lékař klade otázky, co způsobuje o lidí tzv. spontální uzdravení, navzdory lékařským prognozám.
Tedy pro mne je kniha souborem kvalitních informací, prostože jsem ji četla nejméně třikrát, stále v ní něco nového nacházím..:-)

07.05.2015 5 z 5

Respektovat a být respektován Respektovat a být respektován Pavel Kopřiva

Ano, tudy vede cesta za porozuměním k našim dětem a našemu okolí.Doporučuji.

02.12.2014 5 z 5

Svět bez hranic Svět bez hranic Joe Vitale

,,Svět bez hranic,, autora Joe Vitale píše :Ve svém životě a ve svých vztazích se řídím následujícími principy:

1. Fyzický svět je zhmotněním mých myšlenek
2. Jsou-li mé myšlenky toxické,vytvářejí toxickou realitu
3.Jsou-li mé myšlenky dokonalé, vytvářejí realitu plnou lásky
4.Nesu stoprocentní zodpovědnost za vytváření své skutečnosti jaká je
5.Jsem stoprocentně zodpovědný za uzdravení toxických myšlenek, které vytvořily nemocnou realitu
6. Neexistuje vnější svět.Všechno existuje jako myšlenky v mé mysli. -konec citátu
- tak teď už víme jak na to...když pracujeme na sobě mění se i vnější svět..zlepší se vztahy, zdraví, finance...atd. makejte přátelé hodně štěstí ...

11.03.2013 5 z 5

Zbavte se svých kil bolesti Zbavte se svých kil bolesti Doreen Virtue

Sama autorka Doreen Virtue trpěla nadváhou. Podle jejich slov ji manžel neustále ponižoval a podceňoval, tak aby v ní zakotvil pocit méněcennosti. To byl jeden z velmi silných důvodů pro její tělo vybudovat si ochranný štít. Po čase nasobě v této oblasti zapracovala, jak to popisuje v této knize. Změnila své stravovací návyky, popíjela zelený nápoj ( zelený ječmen, spirulinu ) a kila šla ráz naráz dolů. Kniha velmi prakticky vysvětluje emoční bloky jak a čím se nám v průběhu dospívání i dospělosti tvoří a jak s nima zatočit. Doporučuji. PS: -manžel její proměnu fyzickou i duševní neunesl a rozvedli se. Čímž netvrdím milé dámy, že se to stane i vám...Hodně štěstí.

09.03.2013 4 z 5

Léčení s Anděly Léčení s Anděly Doreen Virtue

,,Léčení s anděly,, každý není ochoten a schopen existenci andělů tolerovat a jí uvěřit, přesto že je tak zřejmá, jako to že dýcháme!
Každý z nás má svého anděla strážného, který nám pomáhá když se na něho s prosbou o pomoc obrátíme. Malé děti to vědí a tak se s nimi intuitivně spojují. Jen my dospěláci, to propojení v nás s nimi potlačíme a připadá nám naprosto nevhodné chovat se tak iracionálně a obracet se o pomoc na anděly.
Ale přesto si knihu přečtěte a zkuste to, třeba jen večer o samotě poproste svého anděla o klidný spánek, který vás důkladně na druhý den posílí. Já je prosím o maličkosti a ony se plní, příklad: -jedu vozem na konkrétní místo, kde se špatně parkuje, jsou tam vždy obsazená parkovací místa, když vyjíždím tak ve voze zvednu dlaň jako když něco nabízím a poprosím:- andělé prosím jedu....ať je tam pro mě volné parkování, děkuji.. výsledek je ten, že vždy je nejméně jedno místo volné, nebo když přijíždím zrovna někdo odjížní a místo na parkování MAM. Jsou to maličkosti s kterýma začínáte a časem, když získáte důvěru že TO FUNGUJE léčíte nemoci, vztahy atd. Oni jsou tu pro nás....věřte mi.

05.03.2013 5 z 5

Meditace jako píseň duše Meditace jako píseň duše Karel Funk

Dočetla jsem tuto knihu a chce se mi dlouho mlčet. Jako proč? Abych si uchovala to vnitřní světlo a krásu, které ke mě z písmen v knize promlouvala. Je úžasné, že se panu Funkovi podařilo na tak málo stran vtěstnat tolik hutných informací o nás lidech, našem směřování v tom, být hodni toho světla v nás.
Kniha nám při troše dobré vůle umožňuje stát se moudrými a rozlišovat včas falešné proroky a chrání nás před nástroji manipulace. Kdo chce žít život tak, aby až nadejde jeho čas, mohl říci: ,, bylo to krásné a stálo to za to!,, čtěte a radujte se z každého nového dne !

01.01.2017 5 z 5

Lincoln 1933 Lincoln 1933 Jan Werich

Werich byl úžasný a taková je i tato kniha. Krásný jazyk, pro ilustraci ukázka, jak popsal indiánské léto: ,,Jak jsem říkal, že na jaře někdo kreslí kolem větví listnáčů pastelové opary, tak teprve v indiánském létě mi dokáplo, proč všechno to je. To si někdo zkoušel barvy a celé léto je tajně míchal a čekal, až přijde pravý čas. A ten teď přišel. Vůbec neznám jména listnáčů, kterých se to týká. Tuším jen, že jsou tam stovky různých javorů, které se rády stojí barevně. A trav a keřů tísíce. Sem tam nějaký ten jehličnatý se svéhlavě drží své zeleně, jen ji obrací dotmava, skoro dočerna, když slunce na chvilku se schová za mrak. Už nepálí, ale hřeje a hlavně svítí. Svítí a osvětluje kytice stromů, celé stráně, mělká údolí. Tiší vítr.,,
Takhle krásně popisuje přírodu v Americe, no není to miláček? Čtěte a kochejte se...

03.04.2016 5 z 5

Encyklopedie léčivých rostlin Encyklopedie léčivých rostlin George D. Pamplona-Roger

Už jako dítě jsem vyrůstala v prostředí, kde nás mamka vedla k úctě k přírodě. Vychovala nás děti k tomu, abychom převzaly odpovědnost za sebe a své zdraví. Mám tedy několik knih o bylinách a jejich použití. Přesto, nebo právě, proto si dovolím tvrdit, že takto kniha je z nich nejlépe zpracována. Najdete v nich podrobný popis bylinek k sebe léčení a jejich užití. Jako bonus pak do rukou dostáváte knihu v příjemné grafické úpravě, na krásném papíru a s pevnou vazbou! V duchu hesla ,,lékař léčí, ale příroda uzdravuje!,, doporučuji všem lidem, kterým není jejich zdraví lhostejné.

27.03.2016 5 z 5

Co nám chybí, když... - Praktický domácí rádce Co nám chybí, když... - Praktický domácí rádce Jarmila Mandžuková

Mám tento styl psaní ráda, vše přehledně a jasně popsáno. Srozumitelně, pro širokou veřejnost. Není nutné hned při každém bolení hlavy polykat prášky, ikdyž reklama nám denně tvrdí, že právě v lékárně je naše zdraví...:-). Kdo se zastaví a zalistuje v této knize, najde jednoduché, ale účinné rady jak si pomoci sám. Mám na sobě vyzkoušeno, kromě pravidelných prohlídek (jednou za pět let) lékaře nevyhledávám a světe div se, funguje to! Tělo má obrovský potenciál sebeuzdravení, jestli mu dáte šanci, to je na vás..:-) Já knihu doporučuji.

09.01.2016

Thovt - projekt lidstvo Thovt - projekt lidstvo Kerstin Simoné

Ve valné většině čtu knihy rychle, u této jsem udělala vyjímku. Je těžké, dalším lidem popsat, zda vás její obsah osloví. Kdo ještě nevěnoval čas duchovní literatuře, je logicky rozčarován. Ten, kdo už alespoň tuší něco o tom, jak náš svět funguje, bude s obsahem nejen souhlasit, ale příjímá informace v knize uvedené, jako připomenutí toho, co již důvěrně zná. Každý postupujeme na cestě k poznání tempem jaký nám vyhovuje a je to tak správně, není to závod s časem....Já knihu doporučuji.

19.03.2015 5 z 5

Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Je velké štěstí pro nás všechny, že autorem této knihy je člověk medicínsky vzdělaný a ve svém oboru kapacita. Kdyby toto téma zpracoval někdo jiný, byl by okamžitě odsouzen s nálepkou šarlatána. Děkuji za to, že se vše ,,seběhlo,, tímto způsobem a široká veřejnost může být tedy kvalitně informována o tom, že jsme před svým zrozením a odchodem z tohoto světa součástí JEDNOTY. Vlastně se musím opravit, jsme tím stále, jen si to dostatečně neuvědomujeme.
Když jsou dva lidé vzájemně na sebe napojeni, dostává ten přeživší možnost nahlédnout při procesu umírání milovaného člověka tam, na druhý břeh, je to taková milost a dar od mistrů.
Knihu doporučuji všem, co se smrti ještě bojí a nechtějí ji přijmout jako součást života.

01.01.2015 5 z 5

Zaříkávač nemocí Zaříkávač nemocí Jan Hnízdil

Tak jsem si dnes na netu přečetla informaci, že se státní dluh od vzniku ČR zdesetinásobil. Ve světle této informace musím uznat, že kniha Dr. Hnízdila je více než pravdivá. Je to jasná zpráva o tom, že nejen naši politici, zákony, ale i naše povědomí o tom, co je to zdraví, kdo za něho odpovídá a jak si je udržet jsou mylné. Autor zcela lidsky a jednoduchou argumentací sděluje, že miliardy, které do zdravotnictví stát investuje pod dojmem,,že se to spraví,, bohužel bez investic do prevence NIC neřeší. Co jiného nám a našemu balancování nad propastí může pomoci více, než je OSVĚTA jak se věci mají, co je hlavní příčina, stále se zvyšující konzumace antidepresiv a rozvoje rakoviny. Kniha vysvětluje příčiny onemocnění jako devastaci rovnováhy vztahů, tlaku na výkony a zisky materiální povahy. Co, ale ve své podstatě, potřebuje každý člověk nejvíce? Dr. Hnizdil se nestaví do role spasitele, právě naopak, dává nám prostor si utřídit myšlenky a uzdravit se sám, to je úkolem psychosomatické medicíny a chemické léky podává pacientu jen na přechodnou dobu, než to pacient dokáže sám. Psychosomatika mu osvětlí příčiny, jaké chování a myšlení jej do nemoci zavedly. Fakt dobré čtení, doporučuji. Dokonce jsem se u knihy i hlasitě zasmála, to když jsem četla pasáž, kdy lékař nechal prostor své manželce k definici jeho povahy a chování :-))

19.10.2014 5 z 5

Století moudrosti Století moudrosti Caroline Stoessinger

Století moudrosti - kdo potřebujete povzbudit v pro vás v těžké době, kdo nemáte pro koho, nebo pro co žít, obraťte se s důvěrou k této knize.
Četla jsem jí se zatajeným dechem celých šest hodin, abych se poté z hluboka nadechla a řekla:,, Ano, takto žije žena silného ducha!,, Obdivuji její sílu, radost ze života, lásku k hudbě a hlavně schopnost se až do pozdního věku učit a nezatrpknout, nesoudit své trýznitele, ale naopak milovat a být milována.
CITUJI:
,,Když se u Alice zastavím den po oslavě jejích narozenin, stojí u okna, kde je na římse několik malých květin- dárků od cizích lidí. Jak se dívá ven, běží jí před očima barvy pozdního podzimu a věčně zeleného břečťanu, útržky přírody, jejíž součástí se cítí být.,,Podívej, jaká je to krása. Příroda.,, Říká mi. A pak cituje ze svého vlastního překladu Spizony:,, My jsme příroda. Bůh je příroda.,, Odmlčí se a potom přemítá:,,Těžko se tomu věří, je mi sto sedm let. Víš, jsem velmi nezávislá a svobodná. Jsem tak šťastná, že jsem se dnes probudila.,,
KONEC CITATU
- tak přátelém, čtěte a učte se jak žít, milovat a být milován....ta babča to dokázala....nic nám nebrání být jejími žáky :)

01.03.2014 5 z 5

Bolest ve tvém srdci Bolest ve tvém srdci Luule Viilma

Hned úvodem bych řekla, že knihy této autorky jsou mylně zařazeny do kategorie Duchovní nauky - esoterika, astrologie, okultismus

To je mýlka ! Veškeré knihy co napsala, jsou ryzím lidstvím a velmi praktickým návodem jak porozumět životu, mezilidským vztahům a hlavně, jaký to vše má vliv na zdraví lidí. Autorka je vystudované lékařka, ale s hlubokým pochopením souvislostí. Četla jsem všechny její knihy, ale ještě více mne oslovily videa na netu a dala jsem si závazek je RJ do ČJ přeložit, protože je velká škoda, že to ještě nikdo neudělal. Jsou v nich tak hluboké a moudré rady, které by neměly být zapomenuty.

Autorka v nich zmiňuje i životní role muže a ženy a následky chyb, když se jich nedržíme. Její lékařské vzdělání spolu s rozvinutou intuicí jí umožňovalo praktické rozvinutí léčitelských schopností, ale nejen to, vyučovala a školila lidi jak vychovávat své děti, aby další generace nepřebíraly naše chyby.

Zemřela v pouhých 52-letech na následky havárie. Když odjížděla ze setkání kde školila tak řekla své kamarádce ,, Nu což jde se umírat !,,
To byla její poslední slova a následně v autě havarovala, když jí nebyla dána přednost v jízdě.

Ano, tak to je, ten kdo ví a umí, tak vidí i do budoucnosti, ale nezoufá si, protože ví, že duch a duše člověka nekončí ....

21.03.2013 4 z 5

Koncept kontinua Koncept kontinua Jean Liedloff

Autorka (vystudovaná psycholožka) žila několik let mezi indiány a stále se k nim vracela, přestože svou praxi má v USA. Tím, že s indiány v jejich přírodním prostředí žila měla jedinečnou možnost porovnávat naši a jejich výchovu dětí. Zjistila, že jejich propojenost s přírodou již od batolecího věku jim dává pro život nenahraditelné základy, které nám ,,kulturním,, národům chybí. Popisuje jaké jsou jednotlivé fáze rozvoje nejen těla, ale i duchovní a duševní vývoj dětí. Příklad: -batole není omezováno ve volném pohybu v přírodě, když se ocitne na kraji jámy nikdo se nevrhá ho zachraňovat, ale ono samo je vedeno se od jámy odklonit a batolit se zpět do chýše. Udivilo mne jaké jsou etapy vývoje: - lezení, lezení po čtyřech, lezení po dvou a následní vzpřímení a chůze. Vysvětluje, jaké jsou dopady na psychiku, když se dítě ze sezení rovnou staví na nohy a fázy lezení přeskočí. To že člověk leze, tím vymezuje svůj prostor k životu, když to jako dítě nedělá, tak jako dospělí se neumí vymezit k ostatním lidem, neumí si svůj prostor obhájit!
Dokonce objevila, že i jako dospělí můžeme tento hendykep dohnat. Dělá se studenty škol cvičení, kde v tělocvičnách nechává studenty lézt a plížit se , následně se zlepšují jejich vyjadřovací schopnosti a studijní výsledky ! Tak že doporučuji, není jen o výchově dětí, ale a to hlavně, jak vlastně naše fyzické tělo spolupracuje s psychikou a jak vzniklé nedostatky napravovat!
PS: - jinak bych ji zařadila do škol jako povinnou četbu, ale je vhodná i pro babičky .....

13.03.2013 5 z 5

Učebnice reflexní terapie Učebnice reflexní terapie Július Pataky

Reflexní terapie-jednoduchý a účinný způsob jak si ulevit od bolestí všehu druhu a vyhnout se polykání tablet. Bohužel je stále mnoho lidí a to zejména děvčat co se uchylují k tomu, že při vzniku sebemenší bolesti tuto ihned tlumí BRUFEN atd. to neustále sebou nosí v kabelkách. Vznikají nám lékárny formou samoobsluhy, kdy si do košíčku nabere mladá dívčina to, co má hezkou krabičku a je fuk že jí to likviduje játra a ledviny, paní magistra se u kasy usměje inkasuje peníze a NEIFORMUJE o riziku !

Bože, na to magistra studuje 5 let, aby se dostala do pozice pokladní?

Tak konec nářků nad stavem zdravotnictví a nyní ke knize, manželé Patakyovi jsou naši přední propagátoři této masážní techniky. Je to nenáročná ale kvalitní cesta pro lidi všech věkových kategorií, kniha je navíc velmi lidsky a příjemně napsaná. Kupte si ji a studujte je moc fajn. Nedejte tabletám šanci vás umořit, masáž je blahodárná a nemá na tělo žádné vedlejší negativní účinky. Zvládne to naprosto každý vnuk i babička...

12.03.2013 5 z 5

Psychoterapie pro laiky Psychoterapie pro laiky Viktor Emil Frankl

Cituji:,,(Medicína je dnes konfrontována s úkolem rozšířit své funkce. V období krize, jakou nyní zakoušíme, je nezbytné, aby si lékaři oblíbili filozofii. Velkým neduhem doby je bezcílnost, nuda a ztráta smyslu.) Takovým způsobem jsou lékaři pokládány otázky, které vlastně nejsou charakteru lékařského, ale filozofického, a on na ně sotva může být připraven. Pacienti se obracejí k psychiatrovi, protože pochybují o smyslu svého života nebo si zoufají a nevěří, že by jakýkoli smysl života našli. Znamená to následovat rady Kantovy, používat filozofii jako medicíny. Jestliže se toho lékaři zaleknou, pak je můžeme podezírat, že tak činí ze strachu, aby se nesetkali s vlastním existenčním vakuem.
Samozřejmě lze být lékařem, aniž by se člověk podobnými problémy trápil: ale potom platí to, co v podobné souvislosti mínil Paul Dubois: že se od zvěrolékaře odlišuje pouze tím, že má jiné pacienty.,, konec citátu.

Autor konstatuje, že se v dnešní době (kdy se například potýkáme s nezaměstnaností) kdy se šíří nemoc dneška, ztráta smyslu života, zvláště u mládeže, překračuje hranice všech států. Když máme dojít k řešení, máme se vrátit zpět k dvěma oblastem: ke ztrátě instinktu a ke ztrátě tradice. V knize je velmi mnoho kvalitních informací pro laiky i odbornou veřejnost. Kniha mne velmi zaujala, doporučuji.

31.08.2016 5 z 5

Lahodně s Ellou Lahodně s Ellou Ella Woodward

Knihu velmi doporučuji, kuchtíte s živou a kvalitní surovinou a jídlo se tedy stává lékem. Recepty jsou určeny nejen pro nemocné, aby mohl nastat proces uzdravení. Ale, a to především, jako návod jak se stravovat pro udržení zdraví. Syn je vegetarián již řadu let a já s jeho pomocí nacházím potěšení z jídla bez cukru. Je tolik variant čím sladit, pochutnat si a ještě dát zdravou energii svému tělu. Neváhejte a čtěte, jak zažívat blaženost při jídle..:-)

10.12.2015 5 z 5