Calibra Calibra komentáře u knih

Její vina Její vina Simone St. James

12/23 Autorka píše moc hezky, samotné čtení příběhu jsem si užila. Uznávám, že Zlomené duše se mi líbily víc, byly víc strašidelný, napínavý i překvapivý. U téhle knihy jsem měla husí kůži pouze jednou. Ale celkově jsem spokojená.

30.05.2023 4 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

4/23 Šelma mě mile překvapila, když opomenu na hafo odborných výrazů a ke konci na nesmrtelného Clea, tak byl příběh originální s pátráním do minulosti.

28.01.2023 4 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

11/22 Velké plus knihy jsou krátké kapitoly a 250 stran. Povahy postav jsou docela dobře zpracované, ale příběh ač chvilkama vypadá jak Zahada Blair Witch napsána jak Stopy hrůzy, tak z mého pohledu nedosahovala kvalit ani Stop hrůz. Jednání postav mě rozcilovala a vlastně už ani nevím, jak to dopadlo.

30.07.2022 3 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

7/22 Knížka se mi moc libila. Napsáno z pohledu dvou postav, pohled Daphne mě zaujal víc než Amber, asi protože čtenář nečekal takový zvrat v příběhu. Postavy hezky vykresleny, opravdu povedené…. Tím pádem nechápu, proč ostatní knihy autorek jsou pro většinu zklamání a dost mě to odrazuje od čtení ostatních.

09.05.2022 4 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

3/22 Prvních 50 stránek bylo moc fajn a tím to trochu haslo. Čekala jsem napínavý thriller, ale po napětí ani památky a celkove jsem měla pocit, že se nic něděje. U Evy se stále omílalo to samé, příběh Claire byl zajímavější.

27.02.2022 3 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

24/21 Moc hezká kniha, příběh psán v různém časovém období a prolíná se víc postav. Autorka nepíše jednu knihu za druhou a je to znát, vyhraje si s popisy okolí a charakteristikou postav, je to prostě “dílo”. Trošku mě zklamal rychlý a z mého pohledu béčkový závěr. To byla ale náhoda!!!!

15.11.2021 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

11/21 Kniha se mi libila, jen mi přišla malinko vleklejší než předchozí díly. Davida mám ráda, ale trochu mě iritují drobnosti ve formě jeho neozbrojenosti. Příběh byl zajímavý i když z mého pohledu neuvěřitelný. Ale kdo ví, co je člověk schopen z nenávisti udělat. Velmi vyzdvihuji popis budovy psychiatrické léčebny, úplně ji vidím před sebou. Rozhodne se těším na pokřačování....

18.04.2021 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

3/21 Pro mě asi nejlepší kniha od Lapeny, konečně jsem se dočkala i trošky napětí, když všichni běhali po hotelu a hledali vraha. Pachatele jsem netipovala, ale vlastně jsem o něm ani nijak nepřemýšlela, protože po vzoru Agathy nejsou nejmenší náznaky, kdo by mohl být pachatel a pak bác a je to vyřešený. ????

30.01.2021 4 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Začátek moc dobrý, pak se tempo zvolnilo, ale velmi dobře a lehce napsaný. Jsem velmi zvědavá, co dokáže nabídnout druhy díl, když se zde všechno důležité vyřešilo.

18.08.2020 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Moc hezky příběh ve kterém poznavame blíž jednotlivé postavy, jejich životní příběhy i jejich povahy. Dobre popsán začátek 2. SV z pohledu lidi, kterých se nějak brutalneji nedotkla. Opravdu velmi mile píšící česká autorka.

09.06.2020 4 z 5

V temnu V temnu Lina Bengtsdotter

Velmi se mi líbí styl psaní autorky. Myslím si, ze toto pokračování s hrdinkou Charlie nepusobilo tak depresivne jako první díl. Samozřejmě když opomenu některé náhody, tak je pro mě opět skvěle dílo.

24.05.2020 5 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Weaver nezklame, jeho příběhy jsou velmi dobře napsaný, příjemně se čtou. Raker je sympatický a z mého pohledu neponaučitelný, dělá stále stejné chyby, leze kam nemá a je věčně neozbrojený a i když mu intuice rádí, aby někam nechodil, jde, pachatel ho překvapí a dostane po čumáku. Ale já to Rakerovi i Weaverovi odpouštím... A brzy se vrhám na 4. díl.

18.11.2019 4 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Smršť se mi líbila asi o fous víc než Mlhy Ölandu. Dokonale popsané prostředí kolem majáku, příběhy tamních obyvatel, mysteriozno a dvě záhadná úmrtí v jedné rodině. Ráda si přečtu další příběhy z Ölandu.

01.05.2019 4 z 5

Dcery strážce majáku Dcery strážce majáku Jean E. Pendziwol

Já jsem z knihy naprosto nadšená, mnohonásobně předčila mé očekávání. Popis Hořejšího jezera a jeho okolí bylo velmi důkladně popsáno a jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco o práci a životě strážců majáku. Tajemný příběh dvojčat byl třešničkou na dortu i když mírně předvídatelný, ale přesto překvapivý. Trošku mi zápletka připomínala Třináctý příběh.

10.03.2019 5 z 5

Skála Skála Peter May

Pokud hledáte detektivku, tak Skála není dobrá volba, jedná se o drama s detektivní zápletkou. První třetina knihy byl pro mě skoro nepřekonatelný problém, několikrát jsem si řekla, že přeci nemusím číst, co mě nebaví. Chápu, že autor chtěl dokonale popsat ostrov a vykreslit osobnost hlavního hrdiny, ale pokud bych chtěla na 4 stranách číst cestu z auta do kostela, dám se na Jiráska. Další dvě třetiny byly už lepší, nejzáživnější mi přišlo vzpomínání na studentská léta, ale z hlavní linie příběhu až tak odvařená nejsem. Jestli budu číst pokračování, tak nejspíš za hodně dlouho.

27.12.2018 2 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Oceňuji autorčinu představivost, zahrada plná lidských motýlů, proč ne. Příběh je vyprávěn přímočaře, další bod k dobru jsou latinské názvy motýlů, které jsem si při čtení vyhledávala, ale.... pro mě je to kniha bez nějakého wau efektu a hlubšího významu a bohužel i bez napětí, vlastně žádné emoce ve mně nevyvolala, ale četla se velmi lehce.

21.11.2018 3 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Milá knížka. Pátrání v minulosti, mám ráda. Raker je sympaťák a jeho smutek po Derryn jsem mu věřila. Moc se těším na další díly a věřím, že budou lepší a lepší.

13.11.2018 4 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

To bylo tak.... tak americké... Napínavé to bylo zhruba po první třetině. Četlo se to dobře a za konec jsem ráda, že byl takový jaký byl.

03.11.2018 4 z 5

Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

Kniha, která se v 1. části tváří trošku jinak a možná se musíte i trochu nutit do čtení, ale v 2. části už ji nedáte z ruky.

22.08.2017 4 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi smutný a silný příběh. Jsem matka tří dětí a děj jsem si představovala velmi živě. Jaké by to bylo...? Jak bych své děti ochránila...? Bylo mi z toho tak hrozně, že jsem myslela, že knihu radši odložím. Vydržela jsem, jsem za to ráda, kniha byla velmi čtivá, takže pokud nejste velké citlivky, doporučuji.

03.04.2017 4 z 5