CalwenRamones
![Neonoví bohové Neonoví bohové](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495460/neonovi-bohove-mrs-495460.jpg?v=1654514651)
Dala jsem 150 stran.. pak jsem musela přeskakovat na můj vkus moc erotiky scény bych přirovnala k 50 odstínům šedi (a to jsem viděla jen film). Pro toho kdo mu nevadí peprné scény je kniha super ale mytologie kromě postav tu fakt moc není takže další knihy číst nejspíš nebudu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Cesta hrdiny Cesta hrdiny](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253772/cesta-hrdiny-253772.jpeg?v=1434731937)
Kniha se četla lehce, příběh fajn, konec teda otevřený takže půjdu hned druhý díl.
Občas gramatické chyby ale nic co by se nedalo přehlédnout, v ději zas tolik neruší.
Dávám plný počet protože kniha je skoro neustále napínavá a stále se něco děje nechybí zde i lehce romantická linka takže doporučuji i ženám. Případně i pro mládež.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Noci běsů Noci běsů](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445520/noci-besu-I8p-445520.jpg?v=1596133220)
Líbil se mi námět Slovanské mytologie, ale konec byl strašně useknutý.. Taky bych přidala tak 100 stran :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mágové Mágové](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26777/magove-xML-26777.jpg?v=1539769847)
Začátek docela dobrý, jsem na straně 95 a dál asi číst nebudu. Často se mi stává že prostě nevím o čem čtu, části z Fillorie jsou nemastné neslané. Možná časem to dočtu ale teď ne. Dávám 2 hvězdičky.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14841/mec-pravdy-prvni-carodejovo-pravidlo-zlovestny-mag-14841.jpg?v=1239574652)
Došla jsem až k Adie (kosťová čarodějka), a dál už číst nebudu. Jak již bylo řečeno děj je hrozně roztrhaný, dialogů je tam víc než akce a vůbec se mi nechce pokračovat v čtení až se i celkem u knihy i nudím. Škoda třeba se někdy k autorovi vrátím ale spíše ne.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Něco z Noční strany Něco z Noční strany](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/8233/nocni-strana-neco-z-nocni-strany-gI4-8233.jpg?v=1430045769)
Tak to byla vážné skvělá paranormální fantasy, hrozně jsem se bavila což se mi málokdy u knihy stane. Konec byl teda na můj vkus až moc přitažený za vlasy :D. Noční strana (druhý Londýn) kde žijí různé nadpřirozené entity a vyvrhelové a psanci se mi hrozně líbil a kapitola která je o budoucnosti (cestuje se tam i časem ale jen jednou) byla luxusní. Teď se jdu vrhnout na podobnou sérii od stejného autora (Tajné dějiny) a uvidím co mě chytne víc :) Nic podobného jsem zatím nečetla, a to čtu ryze fantasy ale spíš hrdinské a klasické než paranormální. Tím jsem překvapena jak mě to chytlo od první stránky a nepustilo až do konce. Od autora si rozhodně postupně přečtu snad vše.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Arsian Arsian](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414453/arsian-1VS-414453.jpg?v=1561580443)
Wow tak to byla pecka, klasická fantasy, kde se bojuje proti různým démonům, hodně akce, dějových linek, postav, ale děj je napsaný přehledně a člověk se v tom celkem rychle vyzná. Líbí se mi že se linky odehrávají na různých částech fantasy světa ani jednou jsem se nenudila což se mi třeba u zahraničních fantasy občas stává. Dávám plný počet, četla jsem druhé vydání, takže hrubku jsem nepostřehla žádnou a odstavce tam byli v pohodě. V nejbližší době se vrhnu na druhý díl jelikož se těším na elfy.
![Magie se probouzí Magie se probouzí](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450088/magie-se-probouzi-DJw-450088.jpg?v=1597264793)
Kniha se četla skvěle, žádná hluchá místa, dostatek akce. Děj se střídá a půlefem Soky a učnicí na arcimága Arvíel. Více se mě líbila dějová linka Sokyho protože miluji Eragorna takže kdo chcete pěkný fantasy s draky tak určitě doporučuji. Nejsem už cílová skupina ale přesto jsem knihu zhltla za dva dny. Jen mě mrzí že se dvě hlavní postavy nesetkali možná v dalším díle? :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Fialová Fialová](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451320/fialova-pqp-451320.jpg?v=1614600831)
Prequel vězení mě o fous bavil víc. Škoda že o postavách z prequelu se do pokračování dostalo nejvíce Viktorie plus přibyly nové hlavní postavy Asa a Manuel. Prvních 50 stran se odehrává ve vesmírné stranici a na zemi to mě bavilo asi nejvíc. Pak se kniha vlekla ale ke konci zas bylo akce dost. A konec teda.. chci pokračování !!! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vězení Vězení](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422983/vezeni-QRZ-422983.jpg?v=1570910150)
Dočteno za necelé tři dny takhle rychle normálně nečtu, kniha vtáhla do děje hned od začátku a nemohla jsem přestat číst. Konec byl teda nečekaný.. Líbilo se mi jak se střídali děje a i hlavní postavy byli sympatické. Konec je docela dojemný.. ale nebudu prozrazovat děj. Najde si tu něco fanoušek scifi, thrilleru ale i trošku romantiky. Doporučuji !!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Strážci dobra Strážci dobra](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2343/strazci-dobra-l9M-2343.jpg?v=1656775316)
Mě to bavilo, hlavně ty popisy.. krásně napsaná fantasy taková odreagovačka.. Nejvíc mě bavily hlášky Snížka :) Jdu hned další díl :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město čarodějů Město čarodějů](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56384/erilian-mesto-carodeju-mIb-56384.jpg?v=1423257714)
Tak to byla opravdu pecka.. konec opravdu nečekaný i ukápla slza což se mi u knih moc nestává, jdu číst hned druhý díl. Trošku mě to připomínalo HP, trošku Nikdyuš ale to je tím že tam dívka Kiarra chodí na magickou školu jinak to žádnou podobnost nemá. Doporučuji všem co mají rádi pořádné fantasy a i fanouškům již zmíněných knižních sérií :)