cantona cantona komentáře u knih

Štvanice Štvanice Denise Ryan

Tato kniha se mi opravdu líbila. Autorka opravdu píše jako Martina Cole. Příběh je o ženě, která musí být opravdu dokonalá, když se na ni lepí nejen normální muži, ale i pošahaní magoři. Kdo má rád thrillery tak vřele doporučuji. Děj má spád od začátku až do konce.

19.12.2015 5 z 5

Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Musím dát pět hvězd. Příběh napínavý od začátku až do konce. Nemám co bych vytknul. Tyhle příběhy já můžu i když je v tomto příběhu dost odborných výrazů. Ale i tak jsem to v poho pochopil. Jdu zhlédnout film.

19.07.2015 5 z 5

Hnízdo na Zemi Hnízdo na Zemi Steve Perry

Vetřelci jsou můj nejoblíbenější sci-fi film. Je fakt, že tento žánr mi moc neříká, ale Vetřelci jsou klasika. To nemůžu říct o této knize. Příběh byl fajn, ale četlo se to dost špatně a chvílemi to byla dost nuda. Takže tady průměr.

10.04.2015 3 z 5

Kam se poděly děti Kam se poděly děti Mary Higgins Clark

Tak tohle byl hodně dobrý počin. Kniha měla necelých 200 stran, ale byla napínavá od začátku do konce. Četla se mi velice dobře. Takže maximální spokojenost a určitě si od Mary Higgins - Clark přečtu i další knihy.

01.04.2015 5 z 5

Žena v mramoru Žena v mramoru Mary Higgins Clark

Je fakt, že jsem tuto knihu četl přes dva měsíce, protože jsem měl i jiné povinnosti, ale na druhou stranu i po celkem vleklém a nudném úvodu musím nakonec knihu hodnotit kladně. Druhá polovina románu se četla velmi dobře a i děj konečně gradoval. Dokonce i vyvrcholení mě celkem překvapilo a nečekal jsem to... Takže hodnotím čtyřmi hvězdičkami...

01.12.2020 4 z 5

Stále půlnoc Stále půlnoc Denise Mina

Průměrná kniha. Kniha se sice dobře četla, ale příběh se vlekl a byl i dost nudný. Hlavní postava v podobě detektivky byla taková nemastná, neslaná. Prostě na tuhle knihu asi brzo zapomenu.

19.10.2019 3 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Po dlouhé době jsem si přečetl nějaký horor a tenhle byl tedy vynikající. Četl se moc dobře a napínavý byl tedy až do konce. I když ten konec se mi zdál takový slabší. Je tu spousta čtenářů co by nedoporučovali číst tento román o samotě. To je věc názoru. Slabší povahy budiž. Já, který dokáže usnout i při sledování hororu v televizi to bohužel neplatí. Ale to je můj problém. Každopádně se Karika zařadil mezi výborné spisovatele...

12.09.2019 5 z 5

Číňan Číňan Henning Mankell

Tento román jsem četl poměrně dlouhý čas a musím napsat, že mě bavil. Sice to nebyl Wallander, ale tohle byla příjemná změna. Trochu mě vadilo vyprávění historie Číny a dalších věcí, které mě nudili, ale to je můj problém. Takže slušná detektivka.

08.08.2019 4 z 5

Než přijde mráz Než přijde mráz Henning Mankell

Nejslabší kniha o Wallanderovi i když jako hlavní postavou je jeho dcera Linda. Příběh se vleče a je opravdu nudný. Žádné napětí. Hodnotím průměrem a to jsem se rozhodoval mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale jelikož je Mankell můj oblíbený spisovatel tak hodnotím třemi...

07.04.2019 3 z 5

Dědictví Scarlattiů Dědictví Scarlattiů Robert Ludlum

Moje první setkání s Ludlumem a musím napsat, že jsem čekal něco víc. Proto je tento román zklamáním. Četl se mi celkem dobře, ale místami byl opravdu nudný. Akce skoro nulová a napětí nikde... Námět autora byl povedený, ale provedení dost pokulhávalo, takže hodnotím průměrem...

22.03.2019 3 z 5

Nákaza Nákaza Peter Clement

Kniha se mi líbila. Příběh plynul dobře. Rozuzlení nebylo šokující, poněvadž vraha jsem odhalil asi v polovině knihy. Každopádně dobrý thriller z lékařského prostředí.

23.12.2018 4 z 5

O krok pozadu O krok pozadu Henning Mankell

Henning Mankell opět nezklamal. Prostě výborná detektivka bez hluchých míst. Wallander mě prostě baví. Jen mě trochu zaráží, že v severních zemích nosí zbraně policajti jenom vyjímečně či co... Kdo má rád detektivky tak doporučuji. Těším se na další díl.

12.12.2018 5 z 5

Pátá žena Pátá žena Henning Mankell

Opět mě komisař Wallander nezklamal. Příběh výborný bez hluchých míst. Takhle má vypadat kvalitní detektivka. Jak už jsem psal u jiných dílů Wallander je sympatický policista, ale trochu přecitlivělý. A právě proto je tak originální. Těším se na další díl.

21.11.2018 5 z 5

Psi z Rigy Psi z Rigy Henning Mankell

Kniha se mi líbila. Nebyla to strhující detektivka, ale četla se velmi dobře a příběh se mi zamlouval. Komisař Wallander mi byl sympatický. Bylo to moje třetí setkání s tímto policistou z malého švédského městečka a můžu říct, že určitě ne poslední. :-)

07.03.2018 4 z 5

Vysoká hra patriotů Vysoká hra patriotů Tom Clancy

No když nebudu hodnotit nepovedený překlad tak musím napsat, že mě tento román zklamal. Kniha má bezmála 500 stran a podle mě úplně zbytečně. Rozvláčné popisování podle mě zbytečných věcí si Clancy mohl odpustit. Chvílemi jsem to chtěl opravdu vzdát, ale vydržel jsem. Závěr byl taky dost slabý takže tři hvězdy a to jsem k autorovi ještě milosrdný. Tak snad příště.

24.11.2017 3 z 5

Psycho II Psycho II Robert Bloch

Musím uznat, že druhý díl opravdu dost zaostává za prvním. Zatímco první díl byl o Normanovi tak ve druhém byl na začátku a pak nudná omáčka a za mně to nezachránil ani ten konec. Kdyby se to zfilmovalo tak by byl propadák, takže se nedivím, že film je úplně o něčem jiném. Jelikož jsem první díl hodnotil pěti hvězdy tak tady dávám tři a to jsem ještě milosrdný.

26.03.2017 3 z 5

Bez výčitek Bez výčitek Tom Clancy

První kniha, kterou jsem četl od Toma Clancyho. Musím napsat, že příběh byl akční a četl se celkem dobře, ale žádný megahit to rozhodně není. Střídali se zde pasáže, které měli spád a poté části, které byli omáčkou okolo a to mě trochu vadilo. Ale jinak mě tento román bavil, takže s Clancym budu pokračovat.

11.09.2016 4 z 5

Koule Koule Michael Crichton

Ano sci-fi jako bič. Film jsem viděl několikrát, takže jsem byl zvědavý jak to bude s knihou a musím napsat, že mě kniha opravdu potěšila a dokonce i předčila stejnojmenný film. A ten se mi líbil. Ale to bývá všeobecně ve většině případech srovnávání knih s filmem. Takže spokojenost.

30.04.2016 4 z 5

Zatmění Zatmění John Lawton

Kniha naprosté zklamání. Tohle není žádný thriller, ba ani ne detektivka. Tohle je nuda! Kniha naprosto postrádá atmosféru a napětí nevidělo ani z vlaku! Hlavní hrdina je tak nesympatický a nudný, že člověk obrací oči v sloup. Nejvíc mě rozsekalo, že jako policista ani nenosí zbraň a že neumí střílet!!! Dávám jednu hvězdu pouze za to, že se děj odehrává v prostředí během 2. světové války, kterou autor celkem dokázal vykreslit.

25.02.2016 1 z 5

Čtyři klíče: Velká vlaková loupež Čtyři klíče: Velká vlaková loupež Michael Crichton

No chápu, že je toto slavný román a hlavně podle skutečné události, ale mě se v této podobě tedy nelíbil. Já si představuji dobrodružný román trochu jinak. Autor popisuje jednotlivé situace nudně a nezáživně. Četbu jsem musel odkládat, protože mě jednoduše nebavila. Takže asi tak.

01.01.2016 2 z 5