capricornus capricornus komentáře u knih

Ptáček a lev Ptáček a lev Marianne Dubuc

Kamarádství proti přírodě.

05.12.2021 5 z 5

Léčitel Léčitel Maria Langner (p)

Kniha je příjemné překvapení a hlavně zajímavě a čtivě napsané. Je to prostě thriller, tečka.

03.12.2021 5 z 5

Sex nás všechny přežije Sex nás všechny přežije Benjamin Kuras

Vtipné, krátké, výstižné, jen trochu šetřit hovorovou češtinou. Do sexu vloženy i jiná témata a názory (121,129) - bravo!

07.10.2021 5 z 5

O čem sní mravenec O čem sní mravenec Cung-wej Čou (p)

Pěkná. Hlemýždím tempem lepší.

14.09.2021 4 z 5

Pírko Pírko Vlasta Baránková

Příběh o světle na konci tunelu, o naději (peříčko), o zlu, které je (snad) vždy přemoženo.

01.09.2021 4 z 5

Umění být nešťastný Umění být nešťastný Dirk de Wachter

Malá knížečka nabitá životními moudry a doporučeními. Např. str. 117-118, 145-146.

30.07.2021 5 z 5

Směj se, nebolí to! Směj se, nebolí to! Jiří Bartoš

Říkadla jsou veselá, vtipná (Želva taxi). Název by možná mohl být:
Směj se, sluší ti to!

Jsem zlodějka? Jsem zlodějka? Abigail Rayner

Parádní závěr!

16.04.2021 5 z 5

Sourozenci Sourozenci Rocio Bonilla

Vtipná, milá, krásně ilustrovaná, tištěná zvratně. Doporučuji všem sourozencům, věk nerozhoduje.
Pokračování??

01.04.2021 5 z 5

Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu Dana Stabenow

Dočteno s vypětím všech sil.
Překlad: ... spálil 3 a 1/2 !čtverečního! metru dřeva!

20.01.2021 2 z 5

Uspávanka s plavčíkem a velrybou Uspávanka s plavčíkem a velrybou Jan Skácel

Krása! A pozor na barona Prášila, ten byl také spolknut velrybou.

22.12.2020 5 z 5

Julie mezi slovy Julie mezi slovy Petra Dvořáková

Pro mě částečně "psycho" (nevím, proč by se měly děti seznamovat s alkoholismem, že by nějaká "osvěta" pro ty, které to doma nemají?), které nakonec končí dobře (příběh).

22.12.2020 3 z 5

Ema a kouzelná kniha Ema a kouzelná kniha Petra Braunová

Jsem na rozpacích..., ale krásné ilustrace.

18.11.2020

Mezi svými rýmy Mezi svými rýmy Petr H. Batěk

Jedním slovem: NÁDHERA.

29.10.2020 5 z 5

Dcery čarodějného vrchu Dcery čarodějného vrchu Mary Sharratt

(SPOILER) Skvělý román.
"Čarodějnice", mozková mrtvice, Edward Kelly (mj. zmínka o tom, že v mu byly uříznuty uši).

21.07.2020 5 z 5

Ptáci bouře Ptáci bouře Einar Kárason

Ledově hezké, možná víc popisné. Telegrafista je současně knihovník, vozí s sebou 2 bedny knih!

17.06.2020

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Četla jsem zkusmo jako "protipól" k Pojízdnému krámku snů. Francouz x Britka. Knihkupectví kamenné x pojízdné. Tyto příběhy mi přišly lepší = 3 a1/2 *.

03.03.2020 3 z 5

O mamince, která si ostříhala vlásky O mamince, která si ostříhala vlásky Lenka Pelánková

Pěkně, citlivě napsáno. Podpora rodiny je nejdůležitější a to z knížky vyplývá. A co ilustrace? Povedené, mám dojem, že na tatínka stál modelem pan Zdeněk Svěrák.

21.02.2020 4 z 5

Alergie Alergie Delphine Huguet

Je dobré, že vznikají tyto knížky už pro naše nejmenší. Alergie jsou nevyzpytatelné. Jste alergičtí třeba např. na heřmánek, syrový celer nebo šalvěj ? Nebo jiné? Chia semínka?...
Děti jsou velmi vnímavé a chytré, mohou tak zachránit dalšímu (nejen dítěti) život. Vzpomeňme na malou Britku, která při ústupu moře v Thajsku (2004) běžela po pláži a odháněla do bezpečí zírající lidi a varovala před tsunami.

12.02.2020 4 z 5