capricornus komentáře u knih
Moje první kniha od této autorky. Stále nevím, co si mám myslet. Brutální vraždy, mezi nimi zdlouhavé pasáže připravující si živnou půdu k velmi překotnému závěru. Zkusím ještě další knihu, pak se uvidí.
Kniha je výborná. Sice jsem nejdřív přečetla druhou v řadě, Příliš horké léto, a právě proto jsem ihned sáhla po této knize. Obě knihy se čtou velmi dobře, hrdinka je sympatická mladá žena. Vyšetřuje vždy vraždu a současně se řeší její život. Autorka se dotýká zajímavých témat, které nutí k přemýšlení. Oba konce nečekané, překvapivé. Paráda, že by "nová" p. Läckbergová???
Už se těším na další případ.
Zábavný příběh o drakovi, princezně a kuchařce. Trochu mě zaskočilo použití velkých písmen, ale pro malé čtenáře je to možná lepší.
Knížka do tramvaje, metra. Přečteno hned. Přirovnání lidského života ke 2 týdnům dovolené s krizí po 1. týdnu je pěkná.
Nejlepší knížka této série. Děj se odehrává úplně jinak, než jste schopni očekávat.
Doporučuji položit na konferenční (nebo i noční) stolek a bavit se prohlížením, skládáním a čtením názvů zvířat, které vám vzniknou! Skvělé! Vhodné pro rodiče s dětmi. Ty mají fantazii a vymyslí okamžitě to, co někteří s halucinogenem :-).
Neskutečně obsáhlá a vtipná knížka o ženském pohlavním orgánu. Opravdu spoustu informací, klaním se autorce! A doporučuji přečíst všem....
P.S. Ta fotka Mela Gibsona, tak ta mě dostala!!!
Krásná kniha, plná ilustrací a informací o Izraeli. Snad jen s podivem, proč se
v této publikaci objevuje nespisovné slovo "jinší".
Kniha krásná, dojemná, poučná. Škoda jen zbytečné pravopisné chyby na straně 221 ve vydání z roku 2017.
Povídka výborná a vtipná v tom, jak se děj vyvíjí..... Četla jsem ji jako první knížku od této autorky, určitě si přečtu všechny ostatní.
Krásná knížka, kterou by měli číst dohromady rodiče s dětmi.
Moje první kniha od této autorky. Od první stránky až do poslední věty jste v napětí a strachu. A poslední větou to nekončí! Stále přemýšlím, co bude dál. Snad se to jednou dozvím a spravedlnosti bude učiněno zadost. Určitě si přečtu i předcházející knihy a pustím se i do knížek od této autorky pro děti.
Nádhera. Včera jsem knížku vzala do ruky a už nepustila a dočetla dnes. Prostě to nešlo. Osudy jednotlivých příslušníků se střídají v různých časech, stále vás něco v jejich životě překvapuje. Taktéž cítíte "napnelismus" od začátku až do úplného závěru knížky.
Čeho všeho je ještě schopen člověk? Doufám, že to nejhorší má lidstvo již za sebou!
Čtěte, prosím, všichni.......
Autorka knihy mě opět nezklamala. Případ je s brutální vraždou, ale mě baví více osudy postav v knize. Nedokáži si představit v našich poměrech, jak se Erika plete beztrestně do vyšetřování. Nebo jako v této knize, je dokonce vyzvána, ať se podívá, třeba policie něco přehlédla! Taktéž musí mít neuvěřitelné štěstí, nebo alespoň devět životů jako kočka. Patrikovi se divím, kde bere neustále pochopení a kus diplomacie pro svého šéfa (policie) Bertila. Ten se projevuje v práci jako hulvát, prospěchář, chvástal... atd. V předchozím díle se ukázal jako neprofesionál. Ovšem tato postava mne baví ze všech nejvíc, protože má "barvité" soukromí.......... Ze začátku vypadal jako smolař. Slepě se zamiloval, poslal peníze na účet do Španělska a už je neviděl. Policista! Se synem se seznámil až v jeho patnácti letech. Před tím o něm vůbec nevěděl. Nebo: kalhoty na rande žehlí tak, že je rozprostře do gauče a pak si na něj lehne! Chodí na lekce salsy! Nejvíc kladných bodů u mě posbíral, když se aktivně zúčastnil porodu. Vnoučka zabalil do pampersky a použil k tomu izolepu. Je zkrátka nepraktický, nekompetentní, ale v knize je s ním sranda!
Sonda do myšlení autistického chlapce. Střídají se pasáže, kdy Christopher vyšetřuje smrt psa, s pasážemi, které popisují, jak chlapec uvažuje. Zápletka (pes) je opravdu jednoduchá, životní peripetie dospělých odráží současnou dobu.
Díky moc za tuto knihu, co se týče autismu. Opravdu mnohé vysvětlí ...