capricornus capricornus komentáře u knih

Barva vraždy Bee Larkhamové Barva vraždy Bee Larkhamové Sarah J. Harris

Ze začátku docela těžké čtení. Ale jsem ráda, že jsem knihu dočetla a dozvěděla se spoustu nových informací. Dějové zvraty v knize stojí za přečtení!!

14.06.2019

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

....aneb ztracená a nalezená kočka Luisa a pověrčivý Ládin Houbelík. Příjemné čtení!

13.06.2019

Divoký kluk Divoký kluk Paolo Cognetti

Krásná kniha. Už se těším na Osm hor.

10.06.2019

Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Tohle byl pokus přečíst si zase něco jiného. Dopadlo to dobře, šlo to číst, i když na můj vkus to bylo až moc cynické. Humor snad ani nebyl humor. Pár dobrých myšlenek. Skvělé skloubení pojmu defenestrace s naším autorem a s našimi dějinami, potažmo myšlením - jak to vlastně ten autor v té krátké pasáži myslel?
S příběhem se moc neztotožňuji, žít se dá přece podle svého a hezky. Žena se dá opustit. vše se dá řešit.

07.06.2019

Vypadni z mýho života! Vypadni z mýho života! Marta Davouze

Jedním slovem: "schíza".

05.06.2019

Nikdy nezapomenu Nikdy nezapomenu Michel Bussi

Neskutečné! Už po přečtení autorovy první knihy Vážka, jsem na jeho knihách závislá. Každá je úplně jiná a vždy ještě lepší než ta předchozí. Kam na ty nápady auror chodí? Už se těším na další jeho knihu, již vyšla.

05.06.2019 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Skvěle napsaná kniha mistryní ve svém oboru. Dávám "jen" čtyři hvězdičky, těšila jsem se na pokračování série o Erice Falckové.

05.06.2019 4 z 5

Caravaggio – Život, osobnost a dílo Caravaggio – Život, osobnost a dílo Alessandro Guasti

Krásná (a i drahá) kniha. Proto mne udivuje, že na straně 104 je hrubka. Taktéž trochu chaotická. Do životopisu jsou vkládány obrazy a jejich popisy. Chvíli trvá, než se zorientujete a najdete příslušnou stranu s následným textem životopisu.

31.05.2019

Na savaně plné zvuků Na savaně plné zvuků Irena Trevisan

Babičky a dědečci, rodičové, to je přesně knížka pro vás a vaše nejmenší ratolesti ke společnému čtení.

31.05.2019

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Moje první kniha od této autorky. Čte se jedním dechem. Není důležité zde komentovat, nebo převyprávět obsah, důležité je to, jak na vás kniha působí. Co to s vámi při jejím čtení dělá a co cítíte! Skvělá, doporučuji všem.

30.05.2019 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Kniha se krásně čte, nemůžete se od ní odtrhnout. Příběh uvěřitelně neuvěřitelný, nemám, co dodat. Vlastně něco ano, pěkná finesa, která se vine celou knihou.
Knihy jsem od paní Mornštajnové četla všechny. Všechny jsou krásné, ale Hana je jen jedna!

27.05.2019

O klíči O klíči Pavel Čech

Úžasná knížečka s milým, pro mě nekonečným, příběhem.

27.05.2019 5 z 5

Život v zahradě Život v zahradě Penelope Lively

Milé čtení pro zapálené zahradníky, zahrádkáře, nebo jen pro ty, kteří chtějí změnit žánr a oddechnout si. Četbu této knihy jsem prokládala jinými, více jsem si ji pak užila. Autorka umí i pobavit, obrat komunistický truhlík (vytrženo z kontextu) se mi velmi líbí.

23.05.2019

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Devátý hrob (1. v sérii - chronologicky, dle osobních událostí v knize) je lepší než Oběť bez tváře (2. díl, špatně očíslováno).
A tak se ptám: "Kde udělali soudruzi z NDR chybu?"

12.04.2019

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Zdlouhavé, moc mrtvých. V druhé polovině byla kniha svižnější. Autor dostane ještě jednu šanci, mám na nočním stolku Devátý hrob.

05.04.2019

Malý hrdina Malý hrdina Nicola Kinnear

Nádherná a poučná knížečka pro malé i velké.

01.04.2019

Kočka, kam se podíváš Kočka, kam se podíváš Lorna Scobie

Krásné ilustrace!

01.04.2019

Líný kocour Josef Líný kocour Josef Franziska Biermann

Líný kocour Josef, aneb jak se zbavit blechy.

05.03.2019

Naposledy se ohlédni Naposledy se ohlédni Janelle Brown

V této knize si autorka se mnou pěkně pohrála. Pořád si říkáte, že to už tady bylo, že ten americký sen nikdy snem nebyl. Když už konečně uvěříte tomu, co vám autorka podsunuje, závěr je úplně jiný ... že by krize středního věku???

04.03.2019 4 z 5

Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce Jakob Martin Strid

Nádhera! Příběh i ilustrace. Potěší dospělé i děti.

28.02.2019 5 z 5