Capybara18 Capybara18 komentáře u knih

Chci sníst tvoji slinivku Chci sníst tvoji slinivku Joru Sumino

Tahle kniha pro mě byla velice milým překvapením.
Nejprve jsem si nebyla jistá jestli ji chci dočíst, protože už na začátku se dozvíte že Sakura zemře, ale já jsem pořád doufala že se to nakonec nestane.
Nebudu vám lhát. Stalo se to. Na každého někdy přijde čas a pokud si chcete počíst místy i trochu depresivní knihu, tak tahle je určitě ta pravá.
Tuhle knihu rozhodně můžu doporučit.
Těším se na komiks!

06.03.2025 4.5 z 5

Ateliér špičatých klobouků 7 Ateliér špičatých klobouků 7 Kamome Širahama

Já vím že se opakuju, ale ty ilustrace a děj celé knihy je prostě awwwwwww!!!

05.03.2025 5 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Na téhle knize mě spousta prvků bavilo.
1. Byl tam klasický milostný trojúhelník, který snad nikdy neomrzí.
Hlavní hrdinka: Joan. Nestvůra která se zamilovala do našeho kandidáta číslo jedna, ale přitom má i vztah k našemu kandidátovi číslo dvě.
Kandidát číslo jedna: Nick. Lovec nestvůr, který je nebo byl zamilovaný do Joan, ale protože je nestvůra, tak se jí snaží zabít.
Kandidát číslo 2: Aaron. Klasický nepřítel Joaniny rodiny. Co víc na tohohle kluka říct. Také mě velmi bavila zápletka: Joan se snaží zabít Nicka (a naopak) který jí vyvraždil polovinu rodiny, ale přitom k němu má "zvláštní vztah". Pravda tahle zápletka je už trochu ohraná, ale je pravda že když ji autorka použije, tak to stojí za to. Ale musím přiznat že na téhle knize mi něco chybělo a na 5* to asi není, ale celkově to bylo dobré počteníčko.

05.03.2025 4 z 5

Na cestě létem Na cestě létem Cecilia Vinesse

Takže. Začalo to tím ze jsem prohledávala knihovnu na naší chodbě a asi tak po dvaceti minutách hledání jsem to vzdala, protože tam byly samé knihy od rodičů a ještě takové ty dárečky které dostanete třeba od albatrosmedia za nákup. Ale potom jsem narazila na tuhle knihu. Obálka se mi líbila, anotace byla taky lákavá, ale komentáře už byly horší. Pokud tahle kniha byla myšlena jako contemporary kde se ABSOLUTNĚ NIC NEDĚJE, tak to autorka vystihla na 100%. Ale pokud se mělo jednat o nějakou contemporary plnou dobrodružství po Evropských zemích, tak to teda ne. Jako z těch cest tam bylo popsáno naprosté minimum. Tím myslím že si zajeli do Prahy podívali se na orloj a to je jako všechno? To myslí autorka vážně?
Zbytek knihy se jinak soustředil na to jestli je hlavní hrdinka zamilovaná do toho s kým chodí a nebo do toho se kterým si dala pusu a ještě hromada takových scén které tam vůbec, ale vůbec nemusely být. Myslím si že do knihy jsem se nemusela pouštět a vůbec nic mi nepřinesla. Ztráta času to není, ale žádný velký zázrak taky ne.
2,5*

02.03.2025 2.5 z 5

Záporáci smrti neutečou 1 Záporáci smrti neutečou 1 Kjoul Kwon

Nejlepší komiksová série ever!
Ty ilustrace jsou prostě nádherné. O tom žádná.
Ta zápletka je tak DOKONALÁ! Jako jak někdo mohl vymyslet takovou dokonalost?! Já osobně moc sice nemusím růžovou barvu, ale po přečtení tohohle komiksu tenhle odstín růžové miluju!!!
Mám to podobně jako Lovehorses366, momentálně asi nejlepší komiksová série kterou mám rozečtenou!
Dokonalé! Pokusím se co nejvíc šetřit peníze, at´ si co nejdřív můžu koupit druhý díl!

02.03.2025 5 z 5

Pokoj v barvách štěstí 7 Pokoj v barvách štěstí 7 Hakuri

Vypadá to že v těchto dílech se budeme dozvídat nejen i o minulosti Sači, ale i Macubaseho a našeho milého únosce… :D
Už se moc těším na další díly, protože mě dost zajímá únoscova minulost.
A jak vidím komentáře k poslednímu dílu série, tak to vypadá že si s kupováním budu muset pospíšit, protože to prostě bez těch dalších dílů dlouho nevydržím!

02.03.2025 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

3 hvězdičky za začátek, 2 hvězdičky za střed a 5 hvězdiček za konec.
Kniha na mě byla zdlouhavá a tři čtvrtě knihy se čekalo na to aby se konečně něco stalo. Ale ten konec… Byl fakt famózní. Nemohla jsem se těch posledních 50 stran odtrhnout. Příběh byl celkově výborně vymyšlený od začátku do konce, ale ten střed byl jedním slovem nuda.
Jestli si chcete tuhle duologii přečíst, tak by podle mě vůbec nevadilo si přečíst pouze první díl, protože dvojka vám ten dojem z duologie zkazí.
3,5*

02.03.2025 3.5 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Tohle bude do konce mého života prostě obrovská srdcovka.
Tahle kniha je plná napětí, zábavy, dobrodružství, sci-fi a fantasy prvků, našich klasických pohádek které nikdy neomrzí a kdybych tu vypisovala všechny ty úžasné věci které byly v této knize zabudované, tak bych tu byla nevím jak dlouho. Tahle kniha pro mě byla takovým mixem disneyovek a Starwars. (Ani nevím proč mi to připomíná Starwars, ale některé ty prvky jsou celkem podobné.)
Ta věta na konci mě naprosto rozdrásala, protože jejich a žili šťastně a spokojeně až do konce svých dní, samozřejmě znamená konec.
Sice mě ještě čekají dvě novely, nebo doplňkové knihy, (nevím jak je nazvat) ale pořad jsem smutná ze série končí.
Ještě něco pro naše skvělé hlavní hrdinky:
Cinder, Scarlet, Cress a Winter, vždycky budete mít v mém srdci místečko, kde budete moct pořád bojovat s Levanou a dalšími zloduchy.
Tahle série si ode mě určitě zaslouží 1000000000000000/10

01.03.2025 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Tak tohle byla pro mě naprostá povinnost. A kdybych si tuhle knihu nepřečetla, tak bych opravdu litovala. Každá povídka byla úžasná a za ten jeden večer co jsem tuhle knihu začala číst, jsem přečetla 300 stran.
Myslím si že i když podle mě konec selekce moc dobře neskončil, (pouze z mého pohledu) tak si myslím že kvůli této dokonalé knize ten pátý díl Kieře odpustím…

28.02.2025 5 z 5

Němý hlas: Kniha čtvrtá Němý hlas: Kniha čtvrtá Jošitoki Óima

Opět naprosto dokonalý díl!
(Vím ze se opakuju, ale tohle je prostě super manga.)
Každý díl je prostě dokonalý a i když si tuto sérii stejně jako já budete půjčovat z knihovny, tak si ji budete chtít půjčovat pořad znovu. Moc se těším na další díly.

27.02.2025 5 z 5

Ateliér špičatých klobouků 4 Ateliér špičatých klobouků 4 Kamome Širahama

Opět skvělý díl plný akce a napětí!
Už ani moc nevím co mám k této sérii psát tak to prostě shrnu jedním slovem.
Naprosto dokonalá série!
Aha, to jsou tři slova.
Nevadí…
Stává se… :D

27.02.2025 5 z 5

Ateliér špičatých klobouků 3 Ateliér špičatých klobouků 3 Kamome Širahama

Opět naprosto skvělý díl.
na téhle sérii je strašně pozitivní, že každý díl je doslova naplněný akcí, magií a skvělým příběhem a zápletkou.
Už se moc těším na další díl který mám vlastně už skoro dočtený...
(A ano jestli jste četli moje minulé komentáře... Zas jsem pročetla polovinu hodiny klavíru...)

26.02.2025 5 z 5

Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Tahle kniha mě doslova rozkrájela na kousky.
Má strašně hodně plusů:
Hlavní hrdinka je princezna VÁLEČNICE. (Asi to nejlepší co v knize o princezně můžete najít.)
Strašně super zápletka a příběh.
A Enzo je prostě skvělej.
Ale i jedno hodně blbé mínus.
Ten začátek byl fakt super, ale ten střed se mi dost ploužil takže se mi prostě jeden den do čtení vůbec nechtělo. Takže v ten den jsem přečetla přesně 0 stran. (Já sama sebe nechápu, možná je to i tím že jsem měla nauku a housle, ale mě se prostě do toho čtení nechtělo.)
Takže proto nemůžu dát lepší hodnocení.
Kdyby autorka vynechala těch 50 nudných stran kde se nedělo absolutně nic, tak by se mi kniha líbila víc.
4 hvězdičky...
8/10

26.02.2025 4 z 5

Supernova Supernova Marissa Meyer

Tahle série pro me byla velkým překvapením od začátku až do konce.
-Kniha má dokonale vymyšlenou zápletku nejen kvůli tomu že mě prostě bavilo ze hlavní hrdinka nebyla automaticky na straně dobra, protože to většinou v knihách bývá. Hlavní hrdinka je ta dobrá a musí bojovat proti zloduchům! Není to už trochu mimo?
-Postavy jsou sympatické jak ty z renegátů tak i někteří z našich milých zloduchů.
-Aha, zápletku už jsem zmiňovala. Pardon.
-Upřímně normálně sci-fi moc nevyhledávám, ale téhle série nelituju!
Skvělé.

24.02.2025 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Tak jdeme na to..!
Jdeme si tuhle bichličku pořádně shrnout!
Takže, jako první malou výtku mám to že podle mě sto stran strávených v satelitu vůbec nemuselo být, ale jo, počítám to jako rozjezd, takže jim to odpustím. :D
Jako další věc mám to že tenhle díl byl podle mě trochu slabší než první dva, ale já téhle sérii prostě nedokážu dát menší hodnocení než 5 hvězdiček!
(Jojo, už zase.)
A poslední věc: Cinder a Scarlet mi byly možná o trochu sympatičtější než Cress, ale to už je zas moje věc. Jako pár mínusek tu je, ale pořád je to dokonalá série... Jdu na další bichli, ale tentokrát je to Supernova!!!

23.02.2025 5 z 5

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Nádherné.
To co se dělo a děje na Ukrajině, je hrozné.
Kniha mě neskutečně hodně zasáhla a celou dobu mi docházelo co se děje v tomto hrozném světě kde jde všem jenom o bohatství, slávu a hlavně moc.
Hrozně emociální kniha, která je opravdu ze života.
Přečtěte si tuto knihu.
A tentokrát to myslím naprosto vážně.

22.02.2025 5 z 5

Moře nestvůr Moře nestvůr Rick Riordan

Suprové!
Upřímně podle mě je série trochu překombinovaná a je tam hodně nadpřirozených postav. Jednou je tam pegas, podruhé řecký bůh...
Ale přiznávám že právě to mě na sérii strašně baví.
Taky je takové plusko že to má opravdu velká písmena takže když si dáte třeba hodinku nepřerušovaného čtení stejně jako já, tak to máte přečtené co by dup. Už se moc těším na ty chvilky s dalšími díly!

22.02.2025 5 z 5

Koruna Koruna Kiera Cass

(SPOILER) Ach neee…
Takhle to opravdu nemělo skončit.
To že America skončila s tím nejhorším s kterým mohla, mě dost zklamalo.
Upřímně jsem asi nejvíc ze všech fandila nejmenovanému kandidátovi který se nakonec ukázal že je gay! Lépe to určitě skončit nemohlo!
Dost velký zklamání a musím říct že konec mi trochu zkazil celou sérii. Na ostatní knihy od autorky se samozřejmě chystám, ale pro mě je konec jinak fakt super série velké zklamání.

21.02.2025 3 z 5

Němý hlas: Kniha třetí Němý hlas: Kniha třetí Jošitoki Óima

Tak to je opravdu nádhera která se jen tak nevidí.
K postavám které nenávidím se v tomhle dílu přidaly dvě postavy.
1. Nagacuko. Ne že bych ho nenáviděla, ale v příběhu mi celkem dost vadí.
Ale zas je pravda že v každé knize musí být ten co všecko překazí... :D
2. Ueno. ta mi teda hodně leze na nervy!!!
Ale ta scéna na konci...
Awwwwwwwwwww...

19.02.2025 5 z 5

Ateliér špičatých klobouků 2 Ateliér špičatých klobouků 2 Kamome Širahama

Dokonalá manga přečtená při čekání na sestru v klavíru.
PS. Agáta je nej! Pardon. Už se nebudu opakovat.

19.02.2025 5 z 5