CarolineAn komentáře u knih
Než jsem si koupila Čtvrté křídlo tak na mě vyskakovalo snad odevšad - Tiktoku, Instagramu, v článcích na Google atd., proto jsem měla trošku obavu jaký to doopravdy bude čtení, když ta kniha měla takový hype po celém internetu. Celkově existují jenom dva tábory - lidi, kteří Čtvrté křídlo milují nebo nesnáší. No a já........ho úplně miluju! Ničeho nelituji. Od krásné zlatavé obálky s černou ořízkou se zlatými dráčky s napínavím příběh, který vás od začátku nepustí. Hlavní hrdinka, Violet, je moc milá a snadno si jí oblíbíte, a hlavně je přesvědčivá, což na hlavní postavě vždycky ocením. Řešení celého světa, i v systému magie a hierarchie a draků, byl dobře provedený a zajímavý. Hlavně nikdy nezapomenu na vtipné rozhovory mezi Violet a Tairnem. A velitel křídla byl taky fajn :)....... Určitě doporučuji a už se těším až se vrhnu na druhý díl.
Skvělá kniha, donutí vás přemýšlet o věcech, o kterých jste zatím ani nepřemýšlely. Doporučuji!
Skvělá fantasy kniha, která mě hodně bavila. Dobře vymyšlený svět, promyšlená magie (časodějnictví), zajímavé postavy a zvraty v příběhu. Určitě si brzy přečtu i další díly.
Skvěle napsaná a napínavá detektivka z viktoriánské Anglie. Hlavní hrdinku jsem si docela rychle oblíbila, hlavně její sem tam morbidní náhled na věci. Druhý díl si určitě brzy přečtu!!!
Knihu jsem si koupila k vůli stejnojmenému filmu, který jsem si zamilovala. Kniha má sice trochu odlišný děj, ale to mi vůbec nevadilo. Jsem ráda, že jsem se jí rozhodla přečíst a těším se na další díly(série- 6 dílů). Doporučuji!!!
Knihu jsem tenkrát dostala k vánocům nebo narozeninám ( už si nejsem jistá), když jsem byla mladší a moc mě nezaujala. Po opravdu dlouhé době jsem se k ní vrátila a jsem nadšená. Svět ve kterém chodí pohádkové postavy do školy, dvě holky které jsou odlišné jak den a noc a tajemný nepřítel. Doporučuji!!!:)
Tento díl byl snad ještě lepší než první! Děj pěkně odsýpal, bylo tu plno příležitostí se dozvědět více o časodějnickém světě a o klíčnících a i nové postavy jsou fajn, hlavně Zachara. Už se těším jak to bude s Vasilisou a jejími přáteli dál!
Konečně jsem dočetla druhý díl a musím říct, že nezklamal. Náramně jsem si ho užila. Všechno bylo dobře vymyšlený, a i když jsem se nejdříve bála, že tu budeme mít 2 milostné trojúhelníky, tak k tomu naštěstí nedošlo, a vše proběhlo hezky přirozeně. Určitě stála za přečtení, a už se těším až u nás vyjde i třetí díl!
Šestý díl Enoly Holmesové byl za mě ten nejoblíbenější. Enola měla konečně možnost předvést svůj hledací talent svým bratrům a taky se s nimi nakonec usmířila. Takže konec dobrý, všechno dobré! A i bonusová povídka byla fajn. Doufám, že u nás přeloží i nejnovější díly, které vyšli rok nebo dva zpátky, protože už teď se na ně teším.
Popravdě ani nevím. Knihu jsem si koupila k vůli tomu, že se mě líbila obálka a příběh na anotaci nevypadal špatně, ale......asi mě to nějak nesedlo. Svět sice byl zajímavý, lidé, kteří získaly magii aby spolu s vyvolenou zachránili ostrov, ale prostě.....100 stránek přečtených a pořád mě to nějak nudilo a ani hrdinka mi nic nedala....taková nemastná, neslaná. A to ani nemluvím o milostné lince, kde je chlap do kterého se má hrdinka zabouchnout typický typ paskvilu Sarah J. Maasovy, což je vážně čtení na můj vkus tuctový. Zatím nedočteno a asi to nikdy dočítat nebudu.
Skvělá kniha! Zpočátku jsem se bála, že hnedka první díl (má to být trilogie) má skoro 500 stran, ale kniha mě chytla hnedka od začátku a nepustila až do konce. Protagonistky Wren a Rose jsou milé a dobře propracované postavy, a i vedlejší postavy neměli chybu (Shen, Tor, Celeste atd.) a i příběh má zajímavý námět. Jinak určitě doporučuji!
Po tomhle komiksu jsem šáhla hlavně k vůli stejnojmennému seriálu a ....nevím co říct. Zamilovala jsem si ho stejně jako seriál a určitě si brzy přečtu i další díly!
Tohle je můj první komiks/manga a musím říct, že jsem si čtení užila. Je to vtipné, zábavné a vůbec jsem to celé přečetla na jeden zátah. Určitě si brzy přečtu i další díly. Doporučuju!
Další skvělý díl! Nemůžu se dočkat pokračování.
(SPOILER) Skvělý závěr druhé trilogie ze série školy dobra a zla. Není si na co stěžovat, jen možná na to, že mě občas přišlo, že je příběh uměle natahovaný a tomu i odpovídalo počet stránek. (Někomu to asi nevadí, ale jsou lidi, které knížka odradí jakmile vidí, že má skoro 500 stran) Jinak se mi i líbila změna charakteru u některých postav, zejména u Sofie, ze které už není ta otravná holka, která jen využívá Agátu, aby se dostala ke svému šťastnému konci. Konečně se stala její dobrou kamarádkou a přijala samu sebe.(A vážně jsem šťastná, že se dala dohromady s Hortem️) Konec byl tak akorát, nic bych neměnila. Určitě doporučuji!
(Každopádně se moc těším na film, který má být natočený podle prvního dílu, má vyjít na Netflixu na podzim, tak jsem zvědavá...)
Předem musím říct, že kniha není pro každého. Jednoduše je hodně na zamyšlení. Líbyl se mi námět sourozeneckého pouta mezi Calou a Finem, který je blázen.Největší překvapení pro mě byl konec. Už se těším na další díl
Knihu jsem se rozhodla přečíst k vůli zajímavým tématům a protože je autorka češka a tak jsem byla zvědavá a.....je to velmi dobrá kniha. Líbí se mi jakým způsobem rozebrala téma společnosti, křesťanství, ale i postavení žen a mužů atd. a i hlavní hrdinka Ada je přijemná, zábavná a HLAVNĚ uvěřitelná. Zkrátka jsem si knížku užila a hodnocení bych vyděla na něco mezi 3 a 4 hvězdičkou.
Další fajn díl detektivky s Enolou Holmesovou. Příběh měl zajímavý námět a až do konce mě bavil. Už se nemůžu dočkat až vyjde další díl.
Tyhle ty "detektivní příběhy" s Enolou vážně zbožňuju! Je moc hezké vidět jak se její vztah se Sherlockem zlepšuje a snad si v dalších dílech uvědomí, že je Enola v pohodě tak jak je. Jinak tento díl byl snad ještě mnohem lepší než ten minulý a moc se těším na pokračování.
Druhé pokračování Sandmana bylo prostě.... skvělé, úžasné, prostě jsem se od toho nemohla odtrhnout. Těším se až si přečtu další díl a doporučuji!