cendar komentáře u knih
Konečně kvalitně zpracované téma paralelních vesmírů. Vzpoměl jsem si u čtení na seriál Cesta do neznáma. Můžu jen doporučit a třeba s toho bude i zas něco natočené. Škoda, že od autora vyšlo jen pár knih a celkově ve výběru je málo podobných knih.
Velice zajímavá kniha o možnostech umělé inteligence. Některé technické záležitosti zřejmě nebyly úplně reálné, ale na celkové čtivosti románu to nic neubralo. Umělá inteligence je budoucnost výpočetní techniky a tady to bylo velice pěkně románově zpracováno. Byla to pěkná jízda od začátku do konce.
Román s Algo obchodováním je také Index hrůzy a podobnou entitu je možné nalézt také v knize Daemon.
Naprosto dechberoucí příběh. Několik námětů, kdy žádný není nezajímavý. Pěkné lokace a dobře napsané. Popisy světa z jeskyně mi připadli jak z Jurského parku. No a hlavně se taky něco nenásilně dozvím o vědě. Jen tak dál.
Dobře napsané, chytlavý a zábavný příběh. Přečteno za den. Víc takových knih.
Naprosto ojedinělá knížka, která měla spoustu zajímavých myšlenek a dějových zvratů. Líbil se mi děj obrácený na řešení kódů a sumerských textů, tak linie útěků a boje o svobodu.
Lidská DNA zřejmě opravdu může skrývat nějaká tajemství, stejně jako stará písma objevující se v knize. Jistě zajímavá témata, která stojí za studium, a závidím těm, kteří se o tento obor studují, snad abych se přidal.
Dějová zápletka mi nedala oddychnout a doslova jsem se sžil s hlavním hrdinou. Uvěřitelné popis krize méněcennosti při nedostatku velkých cílů jako by vycházela ze zkušenosti autora. Pořád je to o tom jediném, mít velké cíle.
Jednoznačně se ale povedlo sepsat velice zajímavé dílo, které určitě stojí za přečtení, snad jen by takových knížek mohlo být více. Míním tím Techno-Thrillery, které psal tak dobře Michaell Crichton.
Dávám tedy tuto knížku vedle tohoto velikána a vedle nedávno čtené Mony od dalšího severského autora. Už se těším, co vyjde příště.
Jízda od začátku do konce. Na pozatí konfliktu Izraele s Palestinou vykresluje velice povedený příběh vědce, který zachraňuje svou manželku hledáním něčeho, co ji zachrání. Mám rád knížky, které dovedou udržet napětí celou dobu a toto byla jedna z nich.
Velice zajímavý koncept. Techno-triller, který můžu srovnat s tím co psal Crichton. Spojení bankovnictví s umělou inteligincí bylo velice zajímavé a do jisté míry i informuje o tom jak fungují burzy.
Povedený příběh, který mě velice zaujal. Pro všechny co mají rádi knihy určitě zajímavé čtivo.
Velice povedené, popis všeho byl uvěřitelný a stylem mi to připomínalo knížky od Crichtona.
Jak již bylo řečeno, velmi povedená knížka z které by mohl být pěkný film. Uvěřitelná akce se spoustou nových informací ze světa hmyzu. Podle mě to byla pekca.
Zajímavá knížka o cestování v čase. Některé popisně pasáže ohledně historie Istanbulu byly poněkud únavné, ale člověk si zase mohl rozšířit znalosti a zřejmě bez nich by to asi ani nebylo ono.
Ze začátku vcelku komplikované čtení, především oblast fraktálů, uprostřed velice zajímavé. V části věnované matematice se mi líbili povídky.
Důstojný závěr trilogie. Kvalitní akce a vcelku nečekaný závěr. Teď už jen čekám na seriál, který se bude dotáčet.
Ne, že bych se bavil jako u Aristokratky od Bočka, ale jinak vcelku dobré.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih, opravdu propracovaný děj, kdy jsem musel číst dlouho do noci. Asi přepálená obálka jinak si nedokážu představit, že to skončilo v levných knihách.