Centurion.d komentáře u knih
První část knihy mě skoro vůbec nechytla, bylo tam moc akce na různých místech s různými hrdiny a zkrátka se mi to zdálo až zbytečně přeplácané. Druhá část, kde se děj již věnoval určitým hrdinům byla lepší a celkem to ušlo až do závěru, který člověku opět nasadí brouka do hlavy, co že se to bude dál dít, kdo je vlastně ve skutečnosti ten hlavní záporňák...
Nevýhodou celé knihy bylo množství postav, které se dějem mihnou, některé přežijí, jiné zemřou, ale mají tak málo prostoru, že vám prostě nepřirostou k srdci, pořádně si je díky jejich exotickým jménům moc nezapamatujete, takže je vám vlastně jedno, jak dopadnou :(
S ohledem na komentáře u dalších dílů této série docela váhám, zda má cenu je číst a "ztrácet" s nimi čas nebo sáhnout jinam.
Na knihu jsem se jako fanoušek komiksů a filmů podle nich docela těšil. Deadpool komiksy moc nemusím, ale filmy jsem měl rád, takže jsem byl zvědavý na knihu. Ostatně je to asi druhá kniha o komiksových hrdinech, kterou jsem v psané formě četl, a to nemyslím přepis filmu. (Jako první celkem pěknou Batman: Honba za fantomem)
Bohužel jsem byl zklamaný, tento hrdina zkrátka asi vypadá lépe v komiksu nebo filmu, knihu jsem dočetl asi do strany 100 a pak už jsem nemohl - nebylo to ono, přišlo mi to o ničem, děj mě nechytl a ustavičné popisy jak je hrdina zmlácený také ne, hlášky zas tak moc nepobavily, roztrojená mysl nebavila.
Každopádně je to možná hrdinou a jeho stylem, nezatracuju ty další knihy od Marvelu, které Crew vydává - ty také zkusím a snad budou pro mě lepší.
Pěkně napsaný a čtivý román z období Spartakova povstání gladiátorů, kdy je celý příběh vyprávěn z pohledu jednoho z gladiátorů.
Není to faktografická kniha, takže neocekavajte přesný popis historických události a všech reálií.
Každopádně vřele doporučuji jako takovou historickou dobrodružnou oddechovku
Poslouchána audiokniha - hezky namluveno, občas dobré hlášky, zajímavý příběh, bohužel takový neuzavřený.
Moc dobře napsaný příběh z politického zákulisí velice hodně připomínající jednu z nedávných kauz naší politiky. Ověřitelné ačkoliv neuvěřitelné
Tenhle Nesbo mi moc nesedl. Příběh je strašně zdlouhavý a vleče se děsně pomalu, bez toho, aby byl nějak více zajímavý nebo napínavý. Macbethovo odhodlání získat moc vražděním se s každou stránkou a jeho narůstající paranoiou stupňuje, ale mě to přišlo takové neslané nemastné.
Po předchozích detektivkách víceméně pětisetstránkové zklamání.
Původní Shakespearovo předlohu jsem nečetl ani neviděl zfilmovanou, takže neposoudím, jak moc jsou si díla podobná.
Každopádně se těším, až se vrátím k Harry Holemu :)
Skvěle napsaný příběh, uvěřitelné postavy. Asi nejlepší cyberpunkový román, který jsem četl, v kombinaci s detektivní zápletkou a českým prostředím, zkrátka bomba. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi sci-fi a detektivky.
Čtivé a zábavné. Thrawn jak má být - jeho linka se mi zdála lepší než ty, v nichž nevystupoval. Každopádně lepší než předchozí díl, ale horší než první. Přesto vřele doporučuji, protože v SW universa tato postava rozhodně vyniká.
Kniha se mi do rukou dostala náhodou, protože bych si ji asi nikdy nekoupil, takže zapůjčení a přečtení během odpoledne mi stačilo k zjištění, že autor píše stále stejně.
Kniha se nijak výrazně nevymyká jeho předchozí tvorbě, zkrátka pokračování nejspíš notně upraveného životopisu či popisu vlastního života, jak jej autor vnímá.
Poslouchal jsem audio verzi. Popisy historických památek a postav z pražské historie byly zajímavé (pokud tedy šlo o fakta), samotný příběh mě nijak moc nezaujal a měl jsem co dělat, abych to doposlouchal. Závěr můj názor také nijak nezměnil.
Moc hezky napsaný a čtivý příběh, rozhodně uvěřitelný, a věřím že autorce se podařilo vystihnout atmosféru té doby.
Podle většiny ohlasů, recenzí a komentářů jsem čekal asi něco víc.
Pěkně napsaný a čtivý příběh, i když závěrečné odhalení pachatele se mi zdálo takové poirotovske, kdy nám vše v poslední části Cormoran musel osvětlit, jinak bychom na to asi ani z mini náznaků v textu nejspíš sami nemohli přijít. Na to ze zpočátku je vše hodně popsané, v závěru autorka nechá některé postavy dělat něco, co nám kvůli finálnímu odhalení neprozradi, takže z toho vznikne poirotovske či holmesovske zázračné odhalení. Přesto je to dobré počtení.
Perfektní příběh o Thrawnovi, nejspíš jedné z nejzajímavějších postav SW.
Zahn psát umí a z jeho SW tvorby není snad žádná kniha slabá, proste super. Vřele doporučuji a těším se na další díly série.
Další tři pěkně kreslené příběhy do Conanova universa. Nelze než doporučit.
Hezký počin pro fanoušky RŠ. Kresba velice podobná původnímu ztvárnění, takže plus. Bohužel kamenem úrazu jsou příběhy - ty delší vicestránkové jsou o poznání lepší než ty krátké, které jsou dost o ničem a bez nějaké hloubky a pointy. Celkově se to bohužel neblíží ke kvalitě původní tvorby.
Velice zdařile napsané a čtivé Conanovo dobrodružství. Nebojím se říct, že příběh byl propracovanější a kvalitnější než většina původní tvorby. Velice zdařilé rozšíření Conanova univerza :)
Zajímavý a neotřelý příběh o únosech dívek, jejich věznění a vraždění, popsaný bez jakýchkoliv brutálních a krvavých detailů, kdy autorka nechává celou tu hrůzu na čtenáři, aby si ji domyslel. Takže kniha spíše pro ženy nebo čtenáře, kteří nemají rádi krváky ve stylu Chrise Cartere, takže nic pro mě.
Četlo se to docela dobře, bylo to uvěřitelné, ale závěr byl zklamáním a bez nějakého wow efektu. Moc mi neseděl autorčin styl psaní.
Útlá knížka, sestavená ze tří vymazlených vražd, kterou přečtěte během chvilky.
Jak už bylo někým zmíněno, jedná se o detektivky ve stylu Columba, kdy hlavní hrdina detektiv víceméně zná podezřelého a snaží se mu rozbít jeho umně vykonstruované alibi.
A ve všech třech případech jsou vraždy hodně promyšlené, na můj vkus a s ohledem na české prostředí až přespříliš složité a překombinované a tím pádem strašně moc popisné. Některé provedení až moc neuvěřitelné.
První vražda je pak vyřešena díky až moc nereálné a neuvěřitelné náhodě, další dvě díky extchyni detektiva, která vi víc jak Sherlock Holmes.
Styl vyprávění a vlastně ani samotný děj mě příliš nezaujal a občas nudil. Přesto věřím ze si kniha své čtenáře najde.
Opět perfektně napsané a čtivé. Oproti předchozím knihám novy druh sériového vraha. Pěkný i když ve finále, pokud si hrdinu chcete ponechat pro další knihy, předvídatelný konec. Nicméně Carter proste umí!!!!