certik003 komentáře u knih
Knížky, které střídají časové roviny, navíc ta starší je z období druhé světové války mám moc ráda a je to většinou sázka na jistotu. A tahle se autorce moc povedla. Určitě se pokusím sehnat její další knížky.
Hlášky, které známe my všichni, kteří pracujeme za pultem nebo přepážkou. Občas si člověk říká, že tohle přece nikdo nemohl vypustit z úst? Bohužel z praxe vím, že mohl. :D Pobavila jsem se.
Oddechovka, která se příjemně čte, od "spolehlivé" autorky, která umí psát příběhy ze života.
Docela smutný příběh, i tak byla ale knížka zajímavá a čtivá.
Knížka je srovnávána s Dívkou ve vlaku. Zatímco "Dívka" se mi moc nelíbila, "Žena" pro mě byla čtivá a napínavá od začátku do konce. I alkoholička může být sympatická, když člověk ví, proč pije. Navíc ten nečekaný, ale o to víc překvapivý závěr...
Podle hodnocení jsem od knížky očekávala trochu víc. Pro mě tam místy byla vtipnost až násilná. Co se mi na knížce líbiolo nejvíc je děj, kdy autorka popisuje život tety Lillian.
Knížku jsem četla díky Čtenářské výzvě. Ze začátku jsem nějak extra nadšená nebyla, i když se krátké povídky četly dobře. Ale postupem času jsem zjistila, že se těším, co Marii zaujme tentokrát. Taková oddechovka na pošmourné večery...
Nečekala bych, že knížka, která je víceméně jenom o dvou lidech bude tak čtivá. Ale střídání časových rovin a psychologické vykreslení postav, jejich "hledání se" se mi moc líbilo.
Na mě místy asi až moc pohádkové a poetické, ale i tak knížka pohladila na duši.
KNížka se mi moc líbila, i když ten "pravý" svět jsem kupodivu odhalila docela brzy. Právě proto jsem od konce čekala, že vysvětlení bude nakonec ještě úplně jiné a budu překvapená. To se sice nestalo, ale i tak oceňuji originální nápad. Alespoň vím, že nemám přemýšlet na tím, co by bylo kdyby....
Souhlasím s předchozím komentářem od Veleymana. Kniha byla velmi napínavá a čtivá, ale pár věcí autor trochu přehnal.
Severskou krimi obvykle nečtu, ale tahle knížka mě něčím zaujala a rozhodně nelituju, že jsem ji četla.
Prvních pár kapitol se mi ty ženy tak trochu pletly, ale postupem času jsem se začínala orientovat, děj byl stále zajímavněší a ten nečekaný konec mi doslova vyrazil dech. Moc dobrá zápletka, ráda si od autorky přečtu další knížku.
Překvapilo mě, že někteří uživatelé tady hodnotí hlavní hrdinku místo knížky. Ano, lidé jsou naivní a dělají chybné kroky, stačí se trochu rozhlédnout po okolí. Knížka mi byla doporučená a moc se mi do ní nechtělo (četla jsem Všechno nebo nic a knížka mě vůbec nenadchla), ale byla jsem příjemně překvapená, jak snadno se mi čte a hltám stránku za stránkou. Také vyprávění z vězení pro mě bylo zajímavé, nedovedu si představit, že bych tohle přežila v psychickém zdraví. Knížku můžu jenom doporučit.
Na knížku jsem se hodně těšila, ale pro mě je od autorky nejslabší. První polovinu jsem se víceméně do čtení musela nutit, na slovo grilování jsem měla alergii a všechny postavy pro mě byly nesympatické. Druhá polovina už byla čtivější, i zápletka se mi líbila.
Povídka sama o sobě není špatná, i když začátek zřejmě dost lidí odradí, jenom bych v anotaci zaměníla označení mistrovská hororová povídka za: povídka s nádechem hororu. Taky bych ji vydala v souboru dalších povídek, ale rozhodně ne jako samostatnou knížku. Vlastně knížečku...
Docela jsem měla obavy, jestli knížku dočtu, protože v ní prakticky není skoro žádná konverzace, pouze popisuje děj a pocity postav. Ale kupodivu se mi četla moc dobře, konec je dost zvláštní.
Knížka se mi moc hezky četla, vtáhla mě do děje od první kapitoly. Trochu mi připomíná knížku Bábovky.
Knihu jsem si vzala jako oddychovku, což splnila - četla se hezky. Ale ten konec moje hodnocení dost podstatně srazil směrem dolů. A co mi v poslední době docela vadí a v tého knížce bylo víc než dost, je přehnaně spisovná mluva postav. Chápu to u učitelky, ale u jejích synů? Kdo takhle mluví?
Knížky, kde se prolíná minulost a současnost mám moc ráda, pokud se jedná o válečné období, tak ještě víc. Moc hezky se mi to četlo.
Knížka byla čtivá od začátku do konce, měla hodně zajímavou zápletku a konec byl pro mě dost nečekaný, ale o to zajímavější. Je vidět, že do nikoho opravdu nevídíme a většinu lidí vlastně vůbec neznáme. Určitě zkusím další knížku autorky a už se na ni moc těším