CervenaVeronika komentáře u knih
Z komentářů mám pocit, že jsem možná četla jinou knihu. I kvůli tomuhle hlodání ponechám bez hvězdičkového ohodnocení, protože mi přijde nepatřičné.
Příběh mě bavil i nebavil. Často jsem měla pocit, jako bych několik stran nedávala pozor a najednou byla v naprosto jiné části příběhu. A tak to bylo po celou dobu vyprávění.
Velmi milá a krásná knížka o fantazii a určitě nejen pro děti.
Krásná kniha o přátelství a vědě. Ukáže pozadí a osobnost, kterou Hawking i Mlodinow byli. Hawking není v této knize popisován pouze jako inspirativní vědec, ale jako velmi inspirativní člověk, který i přes boj s nemocí zvládl více, než by se mu kdy zdálo bez ní.
Jedna z mála českých knih o sockách. Super pro start. Hodně se mi líbily první dva principy. Pak už to mělo trochu klesající tendenci a poslední jsem spíše prolítla.
Kniha neurazí, nenadchne. Doufala jsem ve větší náhled do světa blogu/youtube.
Krásné fotografie, ale bohužel za mě je tam až moc textu spjato s náboženstvím, vírou, o Bohu a pro to jsem po téhle knize nesáhla a tyto části mě taky nezaujali.
Zbytek knihy je pak koncipován do hovoru mezi autorem a Saudkem.
Krásně postavená knížka, ale trochu mi chybí jiný důvod proč bych si jí měla pořizovat. Pořídila jsem za účelem opravdu krásných kreseb a rozkládacích stránek, když jsem ji ale četla, chyběl tomu nějaký smysl, byly to spíš náhodná zajímavá fakt o nočním životě/životě ve tmě v různých prostředích.
Vzdávám to. Na to, že by měla být kniha oddychovkou, kterou slupnete za večer, jsem měla problém se ke knize vrátit.
Jako blog by to bylo fajn, jako kniha mě to netáhlo a v brzké době ji neplánuji dočíst.
Musím přiznat, že Carl mi je sympatický i přes své neduhy. Stejně tak jeho pravá ruka Assad. Sice jsem věděla už od první třetiny, kdo je zločinec a i důvod, jenže to mě spíše motivovalo k dočtení knihy. Těším se na další setkání s touhle dvojkou.
Pobavila jsem se, ale občas to pokulhávalo a už už bych knihu odložila. Naštěstí se tak nestalo.
Ze začátku mě kniha hodně bavila, ale ke konci už ztrácela dech a posledních 50 stran už jsem dočítala trochu na sílu.
Neurazí, nenadchne.
Anotace a téma mě velmi zaujalo, začátek super, pak začal ale příběh trochu skomírat.
Začnu s tím, co se mi líbilo. Bavilo mě téma otravy ptáků a řešení této problematiky na vesnici. Vztah mezi hrdinkou a její babičkou/rodinou.
Na druhou stranu, mi nejvíce vadily často zbytečná VKVčka i styl psaní přímé řeči, kdy v některých částech nebylo patrné, kdo říká co, někdy byl rozhovor rozdělen na řádky, někdy to byl souvislý text a jen podle českých koncovek v minulém čase nebo oslovení bylo patrné, kdo co říká. V neposlední řadě pak časté ukončení textu do nikam (Př. Dvojice vyjela na víkend, dohodli se, že půjdou na procházku a bum, hrdinka je doma.).
Kouzelné vyprávění o Oybinu a jeho historii.
Kniha mi krásně přiblížila pro mě do té doby neznámou oblast Rychlebských hor.
O Banátu moc dostupných knih není a tak jsem byla před odjezdem ráda alespoň za toto ilustrované vyprávění.
Kouzelně přibližuje dění v Banátu, jen bych si přála, aby byla delší a propracovanější.
Četla jsem kvůli tomu, že v televizi se mi od dětství pohádka líbila. Nicméně knížka mi přišla o něco slabší, jakoby uspěchaná a nepropracovaná.
Vhodné letní čtení na lehátko, ale jinak neurazí, ani nenadchne.
Přišlo mi, že se kniha zaobírala mnoha různými problematikami, ale všude škrábala jen po povrchu. Nedokážu si úplně představit dát knížku dítěti, které nemá ještě povědomí o válkách, emigraci či klimatických změnách.
Příběh to byl ale krásný, místy dojemný.
Kniha ve mně po dočtení zanechala mnoho emocí. S odstupem několika dní mi ale přijde, že je tam spousta nedokončených příběhových linek, které se tak nějak přešli bez jakéhokoliv vlivu na další vývoj příběhu, což mi přijde jako škoda.