clare01 komentáře u knih
Knih s tematikou kouzla francouzských žen dnes vychází opravdu hodně, ale tato je něčím výjimečná. Možná je to tím, že autorka nerozebírá jen to, co bychom měli nosit, jak se líčit a co jíst, jak to často bývá v ostatních knihách o Francouzkách. Tato kniha je především o tom, jak se radovat z maličkostí a běžných věcí v životě. Nějaké hluboké filozofické úvahy tam sice nenajdete, ale určitě pohladí po duši a pozitivně vás naladí. Líbí se mi autorčiny myšlenky o cestování. Pro ty, co bojují s cizími jazyky a jsou věčnými začátečníky, má tento citát: "Vy všechny, které zápasíte se znalostí jakéhokoli cizího jazyka, si možná neuvědomujete, že každá bitva obsahuje mnoho vášně a energie, a proto se snažte mluvit. Musíte!"
Knih o tom, jak si stanovit zdravé hranice, je málo, proto jsem byla ráda, že existuje taková, která se zabývá hranicemi komplexně. Věděla jsem, že tato kniha je orientovaná na křesťany a byla jsem tomu otevřená, ale neustálé odkazy na Bibli pro mě začaly být v průběhu četby nesnesitelné. Bylo toho zkrátka moc a znovu se ke knize vracet nebudu.
Chápu důvody, proč autor napsal tuto knihu. To, co jí škodí, je přílišná subjektivita a jednostranné zaměření. Myslím, že je třeba hledat rovnováhu a ne se jednostranně a v tomto případě velmi kriticky vymezovat. Každopádně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale znovu se k ní vracet určitě nebudu.
Knih z psychologickou tématikou jsem přečetla nespočet. Tahle je z nich absolutně nejlepší. Pokud byste si měli ze všech přečíst jen jednu, tak sáhněte po této.
Naprosto se ztotožňuji s předchozími komentáři. Je to opravdu jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Přála bych si, aby tu bylo více takovým lidí jako Karolína a méně rádoby odborníků, kteří šíří dezinformace o jídle.
Knihy s myšlenkami od Dalajlamy mám moc ráda, ale bohužel musím souhlasit s předchozími komentáři. Tato kniha byla oproti ostatním slabší. Není sice vůbec dlouhá, ale kdyby ji autor zkrátil na polovinu a vypíchl jen to nejdůležitější, tak bych ji hodnotila lépe. Každopádně obsahuje pár zajímavých myšlenek, ale nejedná se o nic, co byste si nepřečetli v jeho ostatních knihách. Zkrátka jde o to, že autor aplikoval Dalajlamovy myšlenky o štěstí v životě na pracovní prostředí. Na knize mě nejvíc bavily příběhy z reálného prostředí, ale jinak mi bohužel nic nového nepřinesla a dočetla jsem ji jen proto, že nerada odkládám rozečtené knihy a že snad objevím nějakou novou, zajímavou myšlenku. Neobjevila.
Dávám 100%. Každý, kdo potřebuje nakopnout ke změně (ať už sebe nebo druhé), musí si knihu přečíst. Je plná výzkumů, typů a rad, takže je opravdu praktická.
Přiznám se, že jsem původně od knihy nic moc neočekávala, ale příjemně mě překvapila. Je to jedna z těch lepších knih od českých kouček. Autorka na mě působí sympaticky a líbí se mi její racionální (ale přesto pozitivní) přístup. Nejde o žádné naivní bláboly, jak to bývá v jiných knihách tohoto typu. Koho zajímá téma ženství, tak určitě doporučuji.
Opět výborná a humorem natřískaná kniha od Barbory Topinkové. Ideální pro začínající běžce, kteří potřebují pořádně nakopnout a mají smysl pro humor. Je rozdělena na jednotlivé měsíce v roce a plná zajímavých a užitečných informací. Knihu jsem začala číst jako naprostý odpůrce běhu, teď je že mě jeho největší fanda.
Možná jsem naivní, ale já to té Ashley opravdu žeru. Celulitida je prostě zlo a je uklidňující zjistit, že nevzniká kvůli tuku (tato teorie mi vždycky přišla zvláštní, protože celulitidu mají i hubení lidé), ale kvůli tzv. fasciím. Kniha není jen o celulitidě, ale celkově o zdraví, protože fascie se týkají celého těla. Sama autorka se původně nezaměřovala na léčbu celulitidy, ale na léčbu celého těla, protože si prošla revmatoidní artritidou a hledala řešení, jak z toho ven. Všechno v knize mi dávalo smysl, tak jsem si Fascia Blaster objednala. Teď už jsem jen zvědavá na výsledek.
Není to špatná kniha, ale na můj vkus až příliš zaměřená na vegany. Každopádně, kdo potřebuje motivaci k tomu stát se veganem, tak se mu kniha může líbit. Pozitivně hodnotím část knihy, která se věnuje péči o duši a vztahy.