cloughie79
![Encyklopedie našeho fotbalu Encyklopedie našeho fotbalu](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162302/encyklopedie-naseho-fotbalu-iwg-162302.jpg?v=1435650812)
Vynikající kniha. Podrobná, důkladná. Seriózní.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rozcestí Rozcestí](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/848/rozcesti-848.jpg?v=1234094683)
Moc dobře napsaná kniha, děj má spád, hlavní hrdina je opravdu sympatický chlap... Zato ten Keith Stratton, to je jeden z nejodpornějších záporáků v dějinách detektivní literatury :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mimo hranice Mimo hranice](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336550/mimo-hranice-Koj-336550.jpg?v=1493619665)
Paní McDermidová opět zaslouží pochvalu. Skvěle napsaná detektivka, napínavá, i přes trochu zamotanější děj má spád, velice dobře se čte. Ano, tradičně dává prostřednictvím svých hrdinů najevo své doleva posunuté vidění světa, ale budiž, na to si u jejích knih lze zvyknout (ten pravicový mediální magnát, který – ó, hrůzo! – propaguje tradiční model rodiny, je vykreslen jako strašlivý démon). Ale ty veskrze kladné syrské připrchlíky si autorka opravdu mohla odpustit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Prolomení hradeb Prolomení hradeb](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374472/prolomeni-hradeb-nDm-374472.jpg?v=1521395384)
Důležitá a také velice čtivá kniha, která odpovídá na mnoho otázek, které si lidé, uvědomující si hlubokou krizi naší civilizace, pokládají. Hampl nejen pojmenovává věci pravými jmény, přichází také s pozoruhodnými myšlenkami, které se nám sice přímo nabízejí, ale autor je dokáže brilantně formulovat. Kniha přináší mj. odpověď na to, proč se mnozí lidé – a zejména mladí – chovají tak, že to vypadá, jako kdyby ztratili zdravý rozum; proč je v Evropě tolik kolaborantů, kteří odhazují základní pud sebezáchovy a naopak se podílejí na „prolamování hradeb“. Jistě, právě ti knihu odsoudí, aniž by do ní nahlédli, protože orientací je jim jméno autora. Jenže kdyby si knihu nebo alespoň její část s chladnou hlavou přečetli, možná by našli důvod k pořádnému zamyšlení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čeněk Šlégl Čeněk Šlégl](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118071/cenek-slegl-tedy-dobre-vyrizeno-k-dennimu-poradku-118071.jpg?v=1333663817)
Kniha přináší spoustu nových a dá se říci, že zásadních informací. Klobouk dolů před autory a jejich pátráním. Jinak Čeněk Šlégl byl skvělý herec, jeden z mých nejoblíbenějších z prvorepublikové éry.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Gara Jaka: Příběh geparda Gara Jaka: Příběh geparda](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110388/gara-jaka-pribeh-geparda.png?v=1733260457)
Krásná kniha, jako dítě jsem ji přečetl nejméně dvakrát.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Stěhování národů s.r.o. Stěhování národů s.r.o.](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272809/stehovani-narodu-s-r-o-THF-272809.jpg?v=1449700850)
Exprezident se svým kolegou vystihli problém "migrační krize" opravdu přesně. Jdou samozřejmě proti oficiálnímu proudu, který si pro svou zaslepenost nechce uvědomit závažnost situace. Dovoluji si ocitovat uživatele LordBexr, protože v té větě je vše podstatné: "Václav Klaus s Jiřím Weigelem neprůstřelnou argumentací dokazují tvrzení o tom, že multikulturalismus a otevřené brány Evropy jsou kardinální chybou, která bude jednoho dne všechny občany mrzet."
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248256/divka-v-pavouci-siti-KPA-248256.jpg?v=1462869472)
S Larssonem srovnávat nelze, je to jiný autor. Z knihy bohužel čiší levičácká propaganda.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein](https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85211/dokud-srdce-plane-neoficialni-biogr-MhL-85211.jpg?v=1558991420)
Popravdě řečeno, neoficiální biografie je velmi často lepší a pro čtenáře zajímavější než oficiální, schválená a upravená interpretem - ten totiž do autorova textu rád zasahuje a pro něj nepříjemné věci vyhodí. Takže biografií je na světě mnohem víc neoficiálních než oficiálních... Tato kniha se čte dobře, a to i pro někoho, kdo není právě fandou Rammstein.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jak Peřinka hledala domov Jak Peřinka hledala domov](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84608/jak-perinka-hledala-domov-84608.jpg?v=1312566815)
Krásná kniha, jako čtení pro malé školáky ideální. Dojemný příběh se šťastným koncem.