crazyslunicko komentáře u knih
Celou dobu jsem měla nutkání říct, tak už si kurva promluvte :D Chudák Mojmír i Hedvika. V něčem jsem Hedviku částečně chápala, ale v něčem naopak ne. Třeba s tím, jak žili s Dulou. Celkem pohodová četba. Pár úryvků bylo opravdu povedených.
Jestli Vás baví zábavná forma scifi historie, tak do toho. Řezala jsem se od začátku do konce a nebyla to totální konina :D Zhltla jsem knihu během dvou dní a vykouzlila mi úsměv na tváři. Dlouho jsem se takhle u žádné knihy nezasmála. Bylo tam tolik kuriozitních situací, že to bylo až k neuvěření. Opravdu jsem se bavila. Kniha se hemží zvířátky od skunka, poštolky, kočky, lišky, lasičky, koně až po myši a jinou havěť. Kéž by vznikalo více takových knih, které pobaví a pohladí po duši :)
Knihu jsem měla během pár hodinek přečtenou. Jedná se o velmi jednoduše napsanou knihu, kterou se přečte opravdu každý. Děj byl velmi napínavý a zamotaný. Každopádně být hlavní hrdinkou, tak se z toho opravdu zblázním. Unést Vám jediné dítě a pak na Vás policie svaluje vinu. Ve finále mě překvapil konec, který jsem opravdu nečekala. Hlavně poslední kapitola je velmi otevřená...
Přečteno za jeden den. Oddechové čtení. Velice zajímavá zápletka s překvapivým koncem. Neřekla bych, že je to špatná kniha. Bylo to pro mě velice příjemné a jednoduché čtení. Jsem sice zvyklejší na delší, protáhlejší a rozsáhlejší knihy, ale tahle mě velice mile překvapila a ráda bych si přečetla pokračování.
Cteno jednim dechem. Uzasne napsana kniha. Ale k dívce ve vlaku, bych nepřirovnávala.. je to úplně jiný šálek..
Vzhledem k tomu, že pocházím z Ostravska, kde jsem prožila jsem dětství, tak je to pro mě kniha se srdeční záležitostí. Velice veselé počtení. V kině jsem ještě bohužel nebyla, ale snad se to povede..
Nejprve se mi kniha moc nelíbila, začínala dost nezáživně a nechutně o jedné alkoholičce. Postupně se, ale příběh rozvine s překvapivým koncem.. Hitovka to pro mě není, znám lépe napsané knihy. Ano konec byl překvapivý, ale to je asi všechno. Spíš je to taková ta pohodovka. Popravdě ani hlavní postava mi nebyla moc sympatická, ale to bude nejspíš můj sugestivní názor na "alkoholiky".
Moc pěkná kniha. Při čtení stále doufáte, v dobrý konec.. rozuzlení děje je velmi překvapivé
Krásné ilustrace a posuvná okýnka rozvíjí dětskou motoriku.
Kniha o tom, jaký ve svém životě určit rytmus a směr. Pojednává o proměně zvyklostí, postojů a reakcí.
Erotický román, kde chudá dívka Mia musí vydělávat peníze jako společnice. Naneštěstí nemusí se všemi svými klienty spát. Je to dobrovolné. Čekají ji 3 měsíce cestování, 3 společnosti a nové zkušenosti a přátelé. Mia to bere jako dar a pomáhá svým blízkým ke splnění snu.
Kniha je taková jednohubna. Příjemně se čte, je v ní obsažena romantika i vášeň. Jennifer je krásná mladá žena, taková dáma v nesnázích a Dane se na ni pověsí. Oba mají stejný cíl zničit svého společného nepřítele a vzít si to, co jim patří.
Až tady jsem bohužel zjistila, že je to knížka ze série. Škoda, že jsem to nevěděla dřív. Mohla jsem si přečíst i předchozí knihy, ale i tak se dala bez problémů samostatně číst.
Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Kniha je napsaná optimismem a velkou dávkou psí motivace. Myslím, že tuto knihu pochopí pouze ten, kdo má doma psa a má s ním velmi dobrý vztah. Celou dobu jsem se při čtení usmívala :)
Kniha se mi velice líbila. Motivuje jak svým krásným grafickým zpracováním, tak i svým obsahem. To co cítíme uvnitř se odráží navenek. Fascinuje mě, že tohle mohl někdo napsat před 2 staletími a stále je to aktuální :)
SPOILER
Nejlepší díl z celé série. Tessa a Jam se zasnoubí a připravují se na svatbu. Jam je na tom zdravotně hůř a hůř, ale nevzdává se. Will má starosti se svou sestrou, která se chce stát lovcem stínů. Proti Charlottě a jejímu Institutu bojuje Konzul, který se ji snaží házet klacky pod nohy. Na všechny její akce dává nesouhlasné stanovisko a dává ji najevo, že je mu podřízená. Když už se zdá, že nemůže být hůř, tak se Magistr zmocní Tessy a unese ji, aby zpečetil její osud. Jam a Will se ji snaží zachránit a najít a bojují se svými pocity.
Konec pro mě byl velmi překvapivý. Vcelku uspokojivý konec pro všechny. Tessa byla v nezávidihodné situaci, pro kterého muže se rozhodne. Ale vše se elegantně vyvinulo ke spokojenosti všech.
SPOILER
Do této série jsem se pustila ze zvědavosti a knihy na tomto tématu jsem četla poprvé. Ikdyž se jedná o knihu pro young adult čtenáře, tak jsem byla velmi mile překvapená. Příběh o Tesse, Willovi, Jemovi a Natovi. Vše do sebe zapadá. Tesse umírá její teta, která se o ni starala odmalička a pak příjde dopis od jejího bratra, aby za ním přijela. Tessu uvězní dvě čarodějnice a pak ji několik dní mučí kvůli tomu, aby v sobě probudila své schopnosti, o kterých neměla tušení. Neustále ji vyhružují, že ublíží jejímu bratrovi. Nakonec ji vysvobodí drzý Will a ukryje ji v Institutu lovců stínů. Tessa však nepřestává hledat svého ztraceného bratra a bojí se o jeho život. Neustále se však bojí Magistra, který ji chce za svou manželku. Neví proč ji chce a proč je pro něj tak životně důležitá..
Neví nic o své minulosti ani zda jsou její rodiče opravdu její rodiče.
Moje nejnovější karty, které jsem dostala darem, ale používám je ze všech nejvíce. Kniha obsahuje velice obsáhlý výklad, který se dá použít jak všeobecně, tak i na určitou životní oblast - partnerské vztahy, práce apod. Karty jsou krásně ilustrované a hlavně tarot obsahuje velkou i malou arkanou, což mi u předchozích tarotových karet scházelo.
Přehledně napsaná kniha o tvůrčím psaní. Rozepsaný návod na sepsaní reportáže, fejetonu, příběhu a další. Několik tipů jak prorazit v profesním životě a na co si dát pozor. Jednoduchá forma - učebnice základy tvůrčího psaní. Určitě mě kniha inspirovala k vlastnímu psaní a snad možná někdy i někoho zaujmu.
Nejprve jsem si knihu přečetla a pak jsem se dostala na přebal stránky a zjistila jsem, že ji napsal člověk, který je již téměř 50 let po smrti. Celou dobu jsem si myslela, že ji napsal autor ze současnosti a mýlila jsem se. O to víc, si této knihy vážím, neboť ji napsal někdo, kdo žil v minulém století a myšlenky z ní se promítly do současnosti.
Kniha obsahuje několik zajímavých citátů od slavných autorů i od Napoleona Hilla. Určitě ji doporučuji přečíst každému, kdo potřebuje povzbudit nebo naučit se pozitivní jednání.
Velice zajímavé téma o Lídě Baarové a jejím životě v letech 1934 - 1938, kdy působila jako herečka v Berlíně. Kniha obsahuje jak její profesionální počátky v Německu, tak i její milostné vztahy se slavným hercem a následně s Goebelsem. Škoda, že kniha neobsahuje i další pokračování, když se vrátila do Čech. Byla to velmi mladá, krásná a talentovaná dívka. Měla velice dobře našlápnutou kariéru, ale bohužel byla špatná doba a nakonec ji němci zakázali hrát v německých filmech až nakonec musela tajně utéct zpátky do Čech, kde na ni pohlíželi jako na nacistickou kurvu.
V knize je i pár věcí, které ji historici v podstatě nevěří. Např. to, jak utekla nenápadně z Německa. Dost mě šokovaly sympatie s Hitlerem, ale svým způsobem ji chápu. Byla ještě velmi mladá, naivní a hlavně byla to malá holka ve velkém Německu s toužila být velkou herečkou.